Kamperen met uitzicht op de holes


Golfbanen liggen doorgaans in een prachtige omgeving omringd door de natuur. De ondernemende golfliefhebber wil ze liefst allemaal ontdekken en trekt van de ene baan naar de andere om er een balletje te slaan. Met een camper is dat steeds beter te doen, want golfbanen bieden meer en meer goed uitgeruste camperplaatsen aan. Vanaf komende zomer komt er een nieuwe locatie bij, Golfbaan Landgoed Welderen in het Gelderse Elst.

Tussen de kersenbomen met uitzicht op hole 3 en 4 bevindt zich de nieuwe camperplaats. Vanaf de weg rij je zo de voormalige kersenbongerd in, die voorzien is van elektriciteit en stromend water, zodat je er gerust meerdere dagen kunt verpozen. Het voordeel van kamperen op een golfbaan is dat je er tevens gebruik kunt maken van de luxe voorzieningen. Kleedkamers met warme douches, schoon sanitair en een goed restaurant. Op Golfbaan Landgoed Welderen bevindt zich Parkrestaurant Lingezegen met een fraai uitzicht over de golfbaan. Strijk er neer voor een heerlijke lunch, een hoofdgerecht of een kop koffie met iets lekkers erbij.

Steden en natuur
Golfbaan Landgoed Welderen ligt in het groene hart van de Betuwe, tussen Arnhem en Nijmegen. Twee steden die beslist een bezoek waard zijn. In Arnhem vind je veel toeristische attracties,  zoals dierentuin Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum.  Nijmegen, de oudste stad van Nederland, leent zich goed voor een historische rondwandeling eindigend bij het Valkhofmuseum. Of een middag winkelen met een nazit op een van de vele terrassen die deze studentenstad rijk is. 
Voor de natuurliefhebber zijn er  prachtige wandel- en fietsroutes in de omgeving van de golfbaan. Onder andere door het recent aangelegde landschapspark Lingezegen waarin landbouw, recreatie en nieuwe natuur naadloos samengaan.

Langer verblijf
Niet ver van Golfbaan Landgoed Welderen bevindt zich Landgoed Golfbaan Bleijenbeek. De baan ligt aan de rand van het Limburgse Afferden en is gesitueerd in Nationaal Park de Maasduinen, zonder verkeers- en stadsgeruis. Een prachtige plek met een historische achtergrond. Het hart van dit landgoed wordt gevormd door de kasteelruïne, die je passeert als je van de ene hole naar de andere loopt.
De camperplaatsen bij deze golfbaan bevinden zich op een verhard terrein en alle voorzieningen zijn er aanwezig, waaronder gratis wifi en internet. In het ruimtelijke en open restaurant kun je gezellig eten en borrelen. De omgeving leent zich uitstekend voor een langer verblijf. Het natuurgebied rondom de Maasduinen is de langste rivierduinengordel van Nederland en je kun er dagen rondstruinen. Wandel- en fietspaden zijn er volop. Laat je verleiden tot een bezoek aan de kasteelruïne onder leiding van een gids. En vergeet vooral niet het Nederlands Golf Museum aan te doen. Het eerste en enige museum in Nederland waar je in de Nederlandse golfgeschiedenis duikt. En die voert ver terug.

Meer camperplaatsen
Het Projectbureau Camperplaatsen werkt samen met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) aan de realisatie van meer camperplaatsen bij golfbanen. Overnachten in de nabijheid van de greens, wakker worden met het gekwetter van vogels en het geluid van zwiepende clubs op de achtergrond. Opstaan en na een kop koffie zelf de baan opgaan. Meer kan een golfer zich niet wensen. Kijk voor meer informatie op: www.welderen.nl en/of www.bleijenbeek.nl

nederlandse golf museum