Tanzania Golf & Safari

De Tanzania Golf Safari reis is dé reis voor de echte golfliefhebber! Tanzania beschikt over een aantal golfbanen, waarbij de 18-holes Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate en de 9-holes golfbaan op Zanzibar er toch wel uit springen. Een ideale golfbestemming dus voor een bijzondere Tanzania golf safari reis. 

 

Voorbeeldreis: 15-daagse Tanzania Golf Reis 

Deze reis start met een paar dagen golfen op de 18-holes Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate, prachtig gelegen tussen de Kilimanjaro en Mount Meru. Daarna een safari in de prachtige parken van Noord Tanzania. U sluit de reis af met een paar dagen golf op de 9-holes Zanzibar golfbaan. Mét uitzicht op zee! De reis die wij voor u organiseren is op maat gemaakt. Dat betekent dat het beschrijven van een voorbeeldreis bijna onmogelijk is. Toch willen we poging doen. Al is het alleen maar om u te inspireren. In dit voorbeeld gaan we uit van een 15 daagse reis. Vanzelfsprekend reist u met uw eigen gezelschap en met een persoonlijke gids in een comfortabele 4WD safari auto.

 

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Vandaag komt u aan op Kilimanjaro Airport, Tanzania. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw villa in Arusha gebracht.

Accommodatie: Siringit Kilimanjaro Golf and Safari Retreat

 

Dag 2 en 3: Golf aan de voet van de Kilimanjaro

Deze twee dagen kunt u gaan golfen op de 18-holes Kilimanjaro Golf en Wildlife Estate, gelegen in een prachtige omgeving met een spectaculaire uitzicht. Voor de niet-golfers zijn er genoeg andere activiteiten te doen rondom de villa. Geniet van een heerlijke massage in de Spa, ga op paardrijsafari of bezoek Arusha National Park.

Accommodatie: Siringit Kilimanjaro Golf and Safari Retreat

 

Dag 4: Tarangire National Park

Na een paar dagen golf begint vandaag uw safari! U bezoekt vandaag Tarangire National Park. Dit prachtige natuurgebied kenmerkt zich door het heuvelachtige terrein, de diep gelegen rivier, die hier bijna altijd water heeft, kleine moerassen, de Acasia’s en de enorme Baobabbomen. Het wildpark kent een relatief grote olifantenpopulatie, maar er zijn ook buffels, hyena's en leeuwen te zien.

Accommodatie: Maramboi Tented Camp

 

Dag 5 - 7: Serengeti National Park

U heeft drie nachte (twee hele dagen) om Serengeti National Park te ontdekken. Serengeti National Park dankt zijn naam aan het Maasai woord ‘Siringitu’ wat eindeloze vlakte betekent. Het park is bekend om zijn rijkdom aan luipaarden, cheeta’s, leeuwen en andere katachtige, maar het is de migratie waar de Serengeti misschien wel het meest

beroemd om is. Ongeveer 1,5 miljoen gnoes, 200.000 zebra’s en 350.000 gazelles trekken twee keer per jaar zo’n 1900 kilometer om genoeg water en groen gras te vinden om te kunnen overleven. Dit is een geweldige ervaring om mee te maken. Maar ook wanneer de migratie niet actief is, is een bezoek aan de Serengeti zeker de moeite waard.

Accommodatie: Kenzan Tented Camp

Dag 8: Transfer naar Karatu

Deze ochtend kunt u nog genieten van een game drive in Serengeti. Eind van de ochtend rijdt u de Serengeti uit, naar het dorpje Karatu wat vlakbij de Ngorongoro Krater ligt. 

Accommodatie: Endoro Lodge

 

Dag 9: Ngorongoro Krater

’s Ochtends rijdt u Ngorongoro krater in. De Ngorongoro ontstond zo'n twee miljoen jaar geleden en is wel bekend als werelds grootste caldera. De krater is een huis voor zo’n 25000 dieren en bijna alle grote dieren zijn hier te vinden. Behalve grote kuddes zebra's en gnoes vind je in Ngorongoro olifanten, leeuwen, nijlpaarden, jachtluipaarden en in het bijzonder de zwarte neushoorn. Ngorongoro is een onvergetelijke ervaring en wordt ook wel werelds achtste wereldwonder genoemd. 

Accommodatie: Endoro Lodge

 

Dag 10 – Dag 14: Golfen op tropisch Zanzibar

Vandaag vliegt u naar het tropische eiland Zanzibar. Zanzibar ligt aan de oostkust van Tanzania. Dit prachtige eiland biedt parelwitte stranden, een heldere blauwe zee en een aangename temperatuur tussen de 25ºC en 35ºC graden. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw hotel gebracht. Hier zal u 5 nachten verblijven. Deze dagen kunt u gaan golfen op de 9-holes Zanzibar golfbaan met uitzicht op zee. Voor de niet-golfers zijn er genoeg andere activiteiten te doen op het eiland.

Accommodatie: Sea Cliff Zanzibar 

Dag 15: Vlucht naar huis

Vandaag wordt u naar het vliegveld van Zanzibar gebracht. Vanaf hier vliegt u naar Dar es Salaam. Vanaf Dar es Salaam vliegt u terug naar huis. 

Wilt u persoonlijk advies over uw Tanzania Golf & Safari reis?

Voor een uitgebreider reisvoorstel en meer informatie over het samenstellen van uw Tanzania Golf & Safari reis, prijsopgaven en voor al uw andere vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.