Met de 21e editie van de Rheingolfmesse heeft deze populaire consumenten golfbeurs net over de grens in Düsseldorf officieel de meerderjarige status bereikt. Een knappe prestatie van organisator Michael Jacobi in deze voor alle golf gerelateerde zaken moeilijke tijden. Ook dit jaar is het hem weer gelukt om de ruim 8.000 vierkante meters van de Schmiedehalle met zo’n 110 exposanten uit diverse landen te vullen, met voor iedere bezoeker wat wils.

“De Rheingolfmesse is jaarlijks het hoogtepunt voor golfers van elk niveau waar de nieuwste clubs uitgeprobeerd kunnen worden, de nieuwste kledingcollecties getoond worden, genoten kan worden van entertainment en instructie, nieuwe aantrekkelijke golfreisbestemmingen gepresenteerd worden, en natuurlijk niet te vergeten, alle speciale beursaanbiedingen om het seizoen goed mee te beginnen. De Rheingolfmesse is echt de “Golfer’s Place2B” die je als golfer gewoon echt niet mag missen, waar golfers andere golfers ontmoeten.” laat beursorganisator Michael Jacobi nog even weten.

Medio 2018 bezochten we namens De Nederlandse Golfkrant Lanzarote, een van de vulkanische eilanden van de Canarische Eilanden. Normaal gesproken kun je dan uitgaan van lekker golfweer, maar wij hadden bijna elke dag regen, maar dit was echt een uitzondering. Normaal regent het niet zoveel (Heel 2017 had het zelfs niet geregend) en vooral de golfbaanmanagers konden hun geluk nu niet op. De regen heeft ons niet tegengehouden om toch vier keer te golfen, diverse toeristische uitstapjes te maken en zelfs een beetje bruin te worden aan het zwembad van ons hotel. 

Sentido Hotel Aequora Lanzarote Suites

Dit hotel ligt op een kwartiertje rijden van de luchthaven en de hoofdstad Arrecife; in Puerto del Carmen op honderd meter van het brede en witte(!) zandstrand. Ooit appartementen, maar inmiddels zijn het ruime en moderne hotelsuites, met zitkamer en koelkastje. Het hotel is ecologisch opgezet en heeft een eigen watervoorziening, onder andere voor twee verwarmde buitenzwembaden. Verder twee prima buffetrestaurants, waarvan een voor volwassenen. ‘s Avonds is er het theater en/of de bar, als alternatief voor de vele barretjes aan de boulevard.

Op uitnodiging van de Nederlandse hotelmanager Erik hebben we het á la carte restaurant Don Paco uitgeprobeerd. Hier heb je ambiance, persoonlijke aandacht en á la carte bediening. Het hotel wil steeds meer sport faciliteren, onder andere met een fitnesszaal en uitbreiding van de bestaande Wellness.

Phil Mickelson heeft zijn 44ste zege op de PGA-tour geboekt.
De koppositie
van de 48-jarige Amerikaan kwam op de laatste twee holes op maandag niet meer in gevaar.                                         
Mickelson had zondag een voorsprong van drie slagen opgebouwd op z'n landgenoot Scott Stallings en de Engelsman Paul Casey,toen de laatste ronde wegens de  invallende duisternis werd afgebroken.
Stallings was al klaar en geëindigd op  een score van -15, Mickelson (-18) en Casey (-15) moesten nog twee holes.

De Schot David Law heeft zijn eerste toernooioverwinning op de Europese tour geboekt.
De 27-jarige golfer deed dat in
Geelong (Aus),waar hij dankzij de beste slotronde (66) thuisspelers Wade Ormsby en Brad Kennedy één slag voorbleef.   
Ormsby begon de slotdag met drie slagen voorsprong,maar zag zijn concurrenten langzaam naderen.
Law zette Kennedy en 
Ormsby in de slotfase flink onder druk: na een birdie op de voorlaatste hole besloot hij zijn ronde met een eagle.

Paul Casey begint als enige koploper aan de laatste ronde van Pebble Beach Pro-Am.
De Engelsman ging zaterdag in
-5 rond en heeft met 200 (-15) drie slagen voorsprong op Phil Mickelson.                                         
De Amerikaan,een van de vijf koplopers na twee dagen,kan het toernooi voor de vijfde keer winnen.
Indien dat lukt,dan
evenaart Mickelson recordhouder Mark O'Meara.
Jordan Spieth,halverwege het 
toernooi ook leider,viel flink terug na een ronde met twee dubbele bogeys. 

Search