Sinds 2015 organiseert Leadingcourses.com de verkiezing van de beste golfclubs van Nederland. In de categorie ‘Beste Onderhoud en Beste Faciliteiten’ werd The Dutch nummer 1. De Golfers’ Choice ranglijsten zijn samengesteld op basis van meer dan 375.000 beoordelingen van golfers uit binnen- en buitenland.

Phil Helsby, CEO van The Dutch, is bijzonder verheugd over de uitverkiezing: ‘Wij doen er alles aan om elk jaar dit topniveau te handhaven. Deze prijs is vooral bestemd voor al onze medewerkers. De medewerkers, van kok tot greenkeeper, willen het onze Members en gasten graag naar de zin maken”. De afgelopen drie jaar waren de spelers van het KLM Open lovend over het onderhoud van The Dutch. Om die top te bereiken werkten de greenkeepers dag in dag uit om de baan tot in perfectie te krijgen. Golfers weten dit ten zeerste te waarderen. The Dutch kreeg van hen een 9,1. Deze waardering was voor de tweede keer op rij.

Ons greenkeepersteam kan erg trots zijn op deze prijs. Zij worden hiermee beloond voor hun dagelijkse grote inzet en harde werken om onze baan op top niveau te brengen en te houden. Dat is een grote felicitatie waard.

Ook de faciliteiten op The Dutch werden beloond met een 9,3. Zij zijn daarmee verkozen tot de beste in Nederland. Nieuwkomer Bernardus bezet een tweede plaats en Golfcentrum Amsteldijk staat op de derde plaats.

De Peelse Golf heeft in 2018 het idee opgepakt om via uitwisselingswedstrijden, samen te gaan werken met verenigingen in de omgeving, op het gebied van jeugd.De laatste jaren liep helaas geleidelijk het aantal jeugdspelers terug. Dat had natuurlijk ook invloed op de jeugdcompetieteams, zodat er vorig jaar nog maar één team over was. Buiten de groep van een aantal prestatieve single hcp spelers, was er geen groep meer van jonge spelers die kwa leeftijd en hcp bij elkaar aansloten, en geïnteresseerd genoeg waren om competitie te spelen. Een aantal vooral jongere jeugdspelers, zou buiten de trainingen, dan nog slechts een gering aantal wedstrijden per jaar kunnen spelen. In de provincie Limburg zijn er wel een 4-tal Limburg Jeugd Trophy wedstrijden (LJT), maar deze worden in het weekeind gehouden en zijn daardoor niet voor iedereen te spelen.


Brooks Koepka heeft in Bethpage het PGA Championship gewonnen.
De Amerikaan
zag zijn riante voorsprong van zeven slagen slinken,maar hield z'n landgenoot Dustin Johnson uiteindelijk twee slagen achter zich (272 om 274). 
Johnson leek als enige geen last van de harde wind te hebben en won her en der  een slag.
Koepka wankelde op de backnine
met vier bogeys en plotseling was het verschil nog maar één.
Koepka wist zich 
daarna te herpakken en daarnaast stokte Johnsons opmars door twee late bogeys.
Koepka won van de laatste acht majors die hij speelde er vier.
Alleen legendes
Jack Nicklaus,Ben Hogan en Tiger Woods deden hem dat voor.

Joost Luiten heeft zich in de derde ronde van het PGA Championship niet verbeterd.
De Zuid-Hollandse golfer had
een complete off-day in Bethpage,gezien zijn ronde van +7.
Met zijn totaalscore
van +11 staat hij een-na-laatste.                                         
Luiten maakte op hole twee een dubbele bogey,verspeelde nog vijf keer een slag en zette daar geen birdies tegenover.
Hij begon met veertien collega's op de laatste (68ste) plaats.Eén van hen,Rich Beem,had nog vijf slagen meer nodig dan
Luiten en is nu alleen hekkensluiter.

Golfer Brooks Koepka gaat ook na de tweede dag van het PGA Championship in Bethpage aan de leiding.
De titelhouder 
ging rond in 65 slagen (-5) en staat nu zeven slagen voor op de Australiër Adam Scott en de Amerikaan Jordan Spieth. 
Koepka noteerde zeven birdies en twee  bogeys op de banen van de Black Course.
Met een totaal van 128 slagen na twee rondes scherpte de Amerikaan het record op een majortoernooi na 36 holes met twee slagen aan.
De mondiale nummer drie
won drie van de laatste zeven majors.                                      
Joost Luiten overleefde ternauwernood de cut.
Met weer een ronde van
72 slagen bezet hij de 68ste plek,net boven de cut.Voor Tiger Woods viel het doek.
"Het werd spannender dan ik hoopte", zei Luiten."Ik wist dat ik op mijn  laatste hole een birdie móest maken om  de cut te halen.
"Daar slaagde hij in.

Search