Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoewel door de Unesco uitgeroepen tot één van de gezondste plekken op aarde, hebben nog niet veel mensen hun weg naar het ongerepte Murcia gevonden en misschien is dat maar goed ook, want dan blijft het tenminste rustig voor de happy few die het kunnen waarderen en er inmiddels al wonen, hoewel je zoiets moois eigenlijk ook graag met anderen deelt. De ongerepte natuur, die Francis Lemmens liefkozend `de ingang van de Middellandse Zee´ noemt, is van een ongekende, rustgevende en uitnodigende schoonheid.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Zaterdag 25 en zondag 26 augustus organiseert Golfbaan Delfland in Schipluiden (ZH) voor het tweede jaar op rij het TaylorMade Strokeplay Open. Na het succes van vorig jaar zijn de verwachtingen hooggespannen en kunnen wij inmiddels al op een mooi en gevarieerd deelnemersveld rekenen.

TaylorMade Strokeplay Open: een wedstrijd voor alle golfers vanaf 12 jaar en tot en met HCP 36. Er wordt gespeeld in diverse Handicap-categorieën. Dames spelen alleen op zondag. TaylorMade zorgt wederom voor mooie prijzen. Doe mee en meld je nu aan! Wie gaat er dit jaar met de titel vandoor en mag zich een jaar lang Strokeplay kampioen van Delfland noemen? Meer informatie en aanmelden via https://delflandgolf.nl/taylormade-strokeplay-open-2018/

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Tekst: Jan Alofs  Foto’s: John de Graaf
Ook dit jaar was er weer een nieuwe editie van de Dutch Prague Open van 24 t/m 29 juni.
Praag, de hoofdstad van Tsjechië, was de standplaats voor het leukste buitenlandse amateur golftoernooi van 2018.

De groep van enthousiaste deelnemers had als verblijfslocatie het Taurus Hotel gevonden.

Een heel prettig stadshotel met prima verbindingen naar de oude binnenstad, maar ook op loopafstand van vele restaurants, winkels en gezellige bars. Daar de meeste deelnemers met de auto aankwamen waren er achter het hotel parkeerplaatsen gereserveerd. De autoreis naar Praag was heel goed te doen. De overige deelnemers kwamen met het vliegtuig. Gedurende het verblijf waren alle transfers naar de golfbanen per bus verzorgd.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

We hadden wat een stroeve start omdat we in plaats van een paspoort onze id-kaart mee hadden. Daar kom je Marokko echt niet mee in. Na een duivelsrit heen en terug naar huis moesten we de vlag strijken en zijn we uiteindelijk een dagje later alsnog vertrokken. Als je dan ruim drie uur later in het stralende zonnetje aankomt, is de ellende gauw vergeten. Nog een halfuurtje later waren we bij ons verblijf midden in de stad aangekomen en kon onze verkenning beginnen.

Riad Orange

Ons verblijf was een voormalig herenhuis/stadsvilla in hartje Marrakech - in de medina - met de naam Riad Orange. Riad staat voor ‘huis met open patio’, een gebouw gelegen rond een binnenplaats: eigenlijk een klein paleisje. De naam Orange is vanwege de Nederlandse eigenaren. Toevallig was de Riad net open na een grondige verbouwing, zodat alles nu aan alle moderne vereisten voldoet. Er zijn circa 15 slaapplaatsen in 7 verschillende kamers. Met heerlijke bedden. Er is een dakterras met zitjes en daar komen binnenkort nog een jacuzzi en ligbedjes bij. De Riad heeft een uitstekende keuken waar je desgewenst alle maaltijden kunt gebruiken. De fraaie binnenplaats heeft in elke hoek een boom (bananenboom,sinaasappelboom ) en in het midden een fontein. De Riad wordt behalve voor citytrippers ook gebruikt als uitvalsbasis van Dades Reizen; het reisbureau van eigenaren Mohammed en Astrid, die reizen naar het ‘échte’ Marokko organiseren (zie www.dades-reizen.nl). Een aanrader, als we de verhalen vernamen.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De teller staat in Nederland momenteel op ruim 223.000 stamceldonoren. Een flink aantal, helemaal als je bedenkt dat er dit jaar ‘pas’ 280 aanvragen zijn binnengekomen van Nederlandse patiënten met o.a. bloedkanker die een stamceltransplantatie nodig hebben. Keuze genoeg, zul je misschien denken. Helaas is de werkelijkheid wat minder rooskleurig. Van die ruim 223.000 zijn er dit jaar namelijk slechts 55 een match met een patiënt...

Eén ding mag duidelijk zijn: er is ontzettend veel behoefte aan nieuwe stamceldonoren. “We roepen dan ook iedereen – maar met name jongeren en mensen met een niet-westerse of gemengde achtergrond – op om zich aan te melden als donor”, vertelt Margot van den Akker, Coördinator Donor Recruitment & Communicatie bij Matchis, de stichting die ervoor zorgt dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan, zo snel mogelijk de best passende donor krijgen.

Search