Zie hier een leuk interview van deTelegraaf met Nicky Dörfel.
Nicky is eigenaar van Golf Square en hij is bekend om de verkoop van tweedehands golfballen.
Nicky stond al eens met een groot interview in De Nederlandse Golfkrant.
Nu wordt dit gevolgd door een gefilmd interview met de reporter van de Telegraaf. 
Zie het filmpje hieronder;

Door: Ries Rook

Foto’s: Dinie Top

Op verzoek van het toerismebureau in de Bourgondië hebben wij in een week tijd drie golfresorts bezocht. Het gaat om Chateau du Roncemay, Chateau de Chailly /Armancon en Golf de Macon in Salle..

Chateau du Roncemay een paradijs voor golfers 

Op ruim zes uur rijden (630 km) vanuit de randstad hebben wij ingecheckt in het hotel bij de plaats Chassy..Vanaf de aankomst werden wij rondgeleid door Safaa Amazzane die verrassende en mooie verhalen vertelde over het resort.

Het hotel en de golfbaan bevinden zich inde buurt van Auxerre en halverwege tussen Parijs en Dijon. Op de baan is een viersterrenhotel gevestigd in Bourgondië met authentieke charme, luxe, rust en sereniteit. De tijdloze charme van het stenen gebouw en het apathische karakter van een gemoderniseerd interieur, met behoud van de sfeer van een landhuis in de Yonne. Comfort superior en verfijning is voor gezinnen en groepen die van de suites gebruik kunnen maken. Men kan genieten van een uitstekend open gebied voor de natuur, het zwembad, de golfbaan, de tennisbanen, de bibliotheek en een speeltuin voor de kinderen is ook aanwezig.

Het KLM Open is net als vorig jaar uitverkoren om mee te tellen als kwalificatietoernooi voor het US Open. Twee spelers kunnen via een klassement na vier toernooien op de DP World Tour een plek in de Amerikaanse major bemachtigen. Het KLM Open is één van die toernooien.
 
Hoogste posities
De twee hooggeplaatste spelers van de DP World Tour Rankings 2022 en de hoogste in de Race tot Dubai 2023 (peildatum 22 mei), die zich nog niet op andere wijze voor het US Open hebben geplaatst, zijn straks in juni welkom op de The Los Angeles Country Club. 
Spanning
Het US Open wordt van 15 tot en met 18 juni op The Los Angeles Country Club gespeeld. Vorig jaar plaatste Wil Besseling zich via de Europese series als debutant voor het US Open. Hij eindigde op The Brookline Club als 59ste en sprak naderhand van een ‘supergave ervaring’.
 
“Het feit dat we met het KLM Open weer zijn uitgekozen, geeft straks voor veel spelers nog een extra dimensie aan het toernooi op Bernardus”, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. “Ik heb vorig jaar gemerkt dat de spelers die dicht in de buurt komen van kwalificatie, daar zeker enige mate van spanning bij voelen. Als toernooi kunnen we alleen maar blij zijn met zo’n bonus.”
 
Over het 103de KLM Open
De 103de editie van het KLM Open vindt plaats van 25 tot en met 28 mei 2023 op Bernardus Golf in Cromvoirt. Het KLM Open is een van de oudste toernooien van de European Tour. Het grootste jaarlijks terugkerende internationale golftoernooi van Nederland wordt sinds 2004 georganiseerd door TIG Sports, ondersteund door de partners KLM en TCS Tata Consultancy Services. 

Golfbanen zullen de komende jaren door allerlei reguleringen vanuit de overheid steeds vaker met diverse problemen worden geconfronteerd. Denk aan de wens om zoveel mogelijk energie en CO2 neutraal te gaan opereren, en een onvermijdelijk beperking van het gebruik van grondwater als sproeiwater wat zeker gaat komen. Beide zaken zijn voor het voortbestaan van golfbanen actueel en cruciaal waar nu al op geanticipeerd moet worden, want een golfbaan moet in droge tijden nou eenmaal besproeid worden om te overleven en ze hebben energie nodig.

Wat Nicol Schermer van Texel4Trading betreft, bestaat de oplossing voor deze beide problemen al in de vorm van Solar Float. In een kunstmatig aangelegd bassin wordt gedurende het hele jaar hemelwater opgevangen waarop vervolgens een eiland van betonnen pontons met zonnepanelen op komt te drijven. Dit systeem kent eigenlijk alleen maar voordelen. Het opgevangen hemelwater verdwijnt niet doelloos in de grond op momenten dat het niet nodig is, maar het wordt opgeslagen voor wanneer het wel nodig is, en de zonnepanelen genereren stroom die gebruikt kan worden voor de energievoorziening van de golfbaanfaciliteiten. En dat is nog niet alles, er is nog een belangrijk derde voordeel. Open wateroppervlakten zijn onderhavig aan enorme verdamping waardoor er weer kostbaar water verloren gaat. Het drijvende eiland van betonnen pontons met zonnepanelen voorkomt deze natuurlijke verdamping met maar liefst 8-10%, en ook dat is een niet te onderschatten voordeel. De overflow van opgevangen hemelwater dat niet meer in het bassin past, wordt afgevoerd naar het omliggende irrigatiesysteem.

Ook milieutechnisch is het systeem zeer verantwoord. De keuze van beton voor de pontons is niet milieubelastend omdat er geen degeneratie plaatsvindt zoals bij kunststof pontons die uiteindelijk voor microvervuiling van het water zorgen. Integendeel zelfs, het gebruik van beton biedt hechtingoppervlak voor waterflora en beschutting voor waterdieren. Denk maar aan de kweek van mosselculturen aan trossen die aan boeien en pontons hangen in de Oosterschelde waar een levendige waterflora en fauna heerst.

Iedereen is bekend met de vele voorronden van de Aphrodite Be Live op de diverse golfbanen door heel Nederland, maar er zijn ook voorronden waar Choice Travel alleen de hoofdsponsor is.
Dat is al vele jaren het geval bij de Nederlandse Golfkrant Cup, maar in 2023 komt daar ook bij; De Nederlands Golfmuseum Cup! 

Choice Travel zal dit jaar de organisatie verzorgen voor beide Golfcups!

Het bijzondere van deze Golf wedstrijden is, dat ze beide in het zelfde weekend worden gespeeld op dezelfde en uitdagende golfbaan van Landgoed Bleijenbeek op zaterdag 15 en zondag 16 juli.

Search