Patrick Reed heeft het sterk bezette Mexico Championship aan zijn erelijst toegevoegd.
Met een slotronde 67 en een totaal van -17 bleef de Amerikaan zijn landgenoot Bryson DeChambeau net voor.                                   
De ontknoping was ongemeen spannend.
Zes spelers stonden halverwege de ronde nog binnen één slag,waarop DeChambeau met vijf birdies in zes slagen op weg leek naar de hoofdprijs.                   

Horeca op de golfbaan
Wim Wamelink in gesprek met de horecamanager van de Hooge Graven in Ommen

De term HoReCa staat voor alle etablissementen waar gasten kunnen worden ontvangen en verzorgd. Deze allesomvattende titel behelst natuurlijk velerlei varianten maar iedereen begrijpt het als we het over HoReCa hebben. Op deze pagina gaan we vanaf nu de specifieke horeca van de Nederlandse golfbanen uitlichten. En daarmee is uw scribent weer terug op zijn oude stek.

Vanaf de start van De Nederlandse Golfkrant heb ik in iedere uitgave artikelen geschreven over golf gerelateerde evenementen en golftoernooien. Leuk om te doen en zo kom je nog eens ergens. Daarnaast mocht ik van de uitgever een eigen volledige pagina vullen met interviews met BN-ers die ik, als rode draad, een whiskyproeverijtje aanbood. Dat laatste maakte dat ik makkelijker gelegenheid kreeg tot het interview en ik was naast horecaman ook actief whiskyconnaisseur, vandaar. Vele BN-ers heb ik mogen vragen naar hun golfpassie en hun carrière wat leuke verhalen gaf voor de Golfkrant lezers.

Na 5 jaar afwezigheid ben ik weer aanwezig bij de redactie en dus op deze pagina waarbij het lijdend voorwerp telkens de Horecamanager van een golfbaan is.

Een verhaal over een sexgodin, golfbanen en een onderbeen op slot
Door: Anton Kuijntjes

Al tientallen jaren organiseert Jan Alofs reizen naar tal van bestemmingen, waar dan ook ter wereld. Zo ook golfreizen. Eén van de paradepaardjes van ChoiceTravel is de Aphrodite Cup, een wedstrijdreeks in Nederland en Duitsland, die dit keer eindigde met de Grande Finale op het eiland Cyprus. Editie nummer 13 was Anton Kuijntjes te gast. Een verslag.

Het is nog erg vroeg op zondagochtend als ik aankom op gate D56. Jan heeft in de weken voorafgaand aan deze trip de berichtgeving wekelijks opgevoerd met allerlei informatie, waaronder ook de gastenlijst, maar ik heb er bewust voor gekozen om die niet tot me te nemen. Verrast worden is altijd leuker.

Van een afstandje observeer ik de groep waarvan sommigen elkaar duidelijk vaker hebben gezien. Innige omhelzingen volgen elkaar net zo snel op als de mededelingen die worden omgeroepen op Schiphol.

Na vier uur vliegen landen we op Larnaca, wat nog best een eindje weg is van Phapos, de stad waar we uiteindelijk naar toe moeten. Nu heeft Phapos ook wel een luchthaven, maar Jan legt uit dat er vanaf Nederland in de wintermaanden alleen maar gevlogen wordt op Larnaca. Ver rijden kan het nooit zijn, want Cyprus is ongeveer een kwart van Nederland, qua grootte. 

Wat bij toeval door een hernia begon is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. Leuk toch?!

Mijn naam is Laurens Paardekooper en ik ben 28 jaar PGA teaching professional, of zoals ik zelf altijd zeg; golfleraar. Als stagiair op golfbaan Spaarnwoude leerde ik bij Ad Wessels de kneepjes van het vak en begon na mijn opleiding als zelfstandige te werken. Ik vind lesgeven hartstikke leuk, maar hou ook van ondernemen. Hierdoor ben ik ook mede-eigenaar van golfschool Omnigolf op de Hooge Rotterdamsche en Golfschool Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel geweest.

Drie jaar geleden ben ik een ander bedrijf gestart in kroketten en bitterballen! Klinkt waarschijnlijk een beetje vreemd, maar dit is bij toeval tijdens een golfreis ontstaan.

Mijn moeder maakte altijd bitterballen voor feesten en partijen en iedereen was er gek op! Bitterballen traditiegetrouw gemaakt volgens een lang bewaard familierecept, wat mijn moeder had geleerd van haar eigen moeder, mijn oma dus! Een aantal jaar geleden kreeg ik tijdens een feest in de tuin spontaan het idee:

"Als wij deze bitterballen zo lekker vinden, dan moet iedereen dit toch lekker vinden?"

Vanwege de drukte met de golfschool had ik gewoonweg niet de tijd om hier vervolgens wat mee te gaan doen, maar het bleef altijd wel in m'n achterhoofd zitten.Totdat ik tijdens een golfreis een hernia kreeg. Ik kon niks meer en zat vervolgens een aantal maanden thuis.

Het was december en de Kerstdagen kwamen eraan. Ik besloot om voor een slager in mijn woonplaats ragout te maken. Dit was een groot succes en binnen twee dagen verkochtten wij 300 potjes ragout. De mensen bleven maar vragen!

Tekst en foto Jaap Kleinpaste

Bij aankomst op het vliegveld van Faro staat Paolo ons met een bordje met onze naam er op op te wachten. Hij brengt ons naar onze huurauto. Wat een verademing, niet lang wachten bij de balie van een autoverhuurder, waar ze nog een extra verzekering of risicodekking proberen aan te praten, omdat dat wat we in Nederland al hebben afgesloten en betaald, natuurlijk niet voldoet. Geen gedoe dus, maar gewoon een ruime auto, die voor ons klaar staat en waar met gemak de meegebrachte golftassen en overige bagage een plek kunnen vinden. De huurauto zit bij het midweekarrangement in dat we geboekt hebben via Out of Bounds Algarve Golf, een golfschool die er alles aan doet om de golfer centraal te stellen en dat begint zoals we hebben ervaren al op het vliegveld. Het is een kleine 20 kilometer rijden naar Quinta da Vida, een prachtige oude Portugese boerderij, die vroeger dienst deed als olijfperserij. Mayke Heijmerink is de trotse en enthousiaste gastvrouw, die ons welkom heet en wegwijs maakt in de schitterende accommodatie, Gust Maes is de golfprofessional met wie we het programma voor de komende drie dagen doorspreken. We kunnen bijna niet wachten, morgen beginnen op de baan van Castro Marim, dicht bij de Spaanse grens.

Search