Alle gedupeerde spelers die door het faillissement van golfbaan het Naarderbos die sinds november niet meer kunnen spelen op hun baan, en veelal een aanzienlijke schadepost hebben opgelopen, ontvangen een kerstcadeau.

Open golfclub Olympus uit Amsterdam biedt alle gedupeerde spelers van Naarderbos vanaf heden tot en met 6 januari onbeperkt gratis spelen op hun 27 holes de Hoge Dijk. Een golf complex dat op nog geen 15 minuten van Naarderbos vandaan ligt midden in een natuurgebied tussen Amsterdam, Weesp en Abcoude.

Voorzitter Gerda Driessen van open golfclub Olympus licht dit gebaar toe. Verschillende van onze leden kennen spelers van Naarderbos en vroegen of we niet iets konden doen voor deze gedupeerde golfers. Deze groep een hart onder de riem te steken past zeker bij het open karakter van onze club. We hebben contact gezocht met de curator en overleg gehad met Nederlandse Golf Federatie. Het is nog maar de vraag of er een doorstart komt na dit derde faillissement van het Naarderbos. Daarom hebben wij van  Olympus samen met stichting de Hoge Dijk gezocht naar een oplossing voor deze gedupeerde spelers van het Naarderbos. In samenspraak met een aantal gedupeerde leden van Naarderbos hebben we gezamelijk een pakket van oplossingen ontwikkeld.

Anne van Dam en Joost Luiten zijn bij de Golf Awards in Noordwijk gekozen tot golfster en golfer van 2018. 
De 23-jarige Van Dam won dit jaar twee toernooien op de Ladies European tour en eindigde in het eindklassement als tweede.
De Arnhemse kwalificeerde zich
bovendien voor de LPGA tour van 2019, het hoogste golfniveau.
Van Dam won de 
prijs voor de derde keer.

Bad Griesbach is het grootste golfresort van Europa en het op één na grootste van de wereld, na Mission Hills in China. Het is ooit ontstaan als kuuroord, nadat de bron met warm water na veel grondboringen werd gevonden door oprichter Aloïs Hartl. In 1986 is men gestart met golf als tweede bron van inkomsten. 

Resort

Dit idee werd aangereikt door Franz Beckenbauer, omdat die graag ook wilde golfen in de buurt van het kuuroord. Beckenbauer en Hartl zijn goede vrienden gebleven. De heer Hartl heeft met het resort een enorme economische push aan de regio gegeven en verdient volgens velen een standbeeld.

Sinds enige jaren heeft het resort een nieuwe hoofdeigenaar, waardoor investeringen in het behoud van de kwaliteit en vernieuwingen gegarandeerd zijn. Het resorts ligt op een kleine anderhalf uur rijden van de vliegvelden van München en Salzburg. Met de auto vanuit Nederland is het ca. 900 kilometer; wij hebben die afgelegd met een tussenstop.

Door: Ellen Klaasse-Derks.

Het Nederlands Golf Museum neemt u mee in de geschiedenis van een stokoude sport

Het zijn de verhalen achter de objecten die het Nederlands Golf Museum tot leven brengen. Van mensen die over vroeger en nu kunnen vertellen. In deze aflevering is het woord aan

Rudolf Terlingen, schrijver, dichter en bibliothecaris van het Nederlands Golf Museum. Zijn eigen boekje, ‘SSST... op de golfbaan’ maakt deel uit van de collectie van de bibliotheek van het museum.

Rudolf Terlingen bracht orde in bibliotheek Nederlands Golf Museum

Zijn broer Theo stond als projectontwikkelaar aan de wieg van Golfbaan Landgoed Bleijenbeek. Rudolf Terlingen had een manege en verkocht die om hem daarbij te kunnen helpen. In 2004 betrok hij samen met zijn echtgenote een leegstaande boerderij op het landgoed. Sinds het overlijden van zijn vrouw, in februari van dit jaar, woont hij er in zijn eentje. Een kwieke en levendige tachtiger met een ijzersterk gestel die nog wekelijks op de golfbaan staat.

In 2003 zijn Karel en Marja Brummer vanuit Nederland naar Frankrijk geëmigreerd, waar ze in de Bourgogne 15 jaar Manoir Bonpassage, een kleinschalig hotel de charme, hebben gerund. Gedurende die jaren hebben ze vele golfers ontvangen. Maar na 15 jaar begon het te kriebelen om nog één keer, ‘voordat we echt oud zijn’, het roer om te gooien.

Karel en Marja brachten al jaren veel van hun vakanties door op La Palma, een van de kleinere Canarische eilanden. Vanaf het begin voelden ze zich erg thuis op dit prachtige, relaxte eiland. Daarom hebben ze de knoop doorgehakt, Manoir Bonpassage begin 2018 verkocht en aan de zonnige westkust van La Palma een huis met 2 vakantiewoningen gekocht.

Search