Ries kijkt in de spiegel met Maarten Fokker Directeur/ eigenaar van Dutchgolfclubfitter in Gorichem

Kort af
Wie: Maarten Fokker geboren op 07 mei 1994 in Beesd (Gelderland)
Opleiding: HBO Business
Loopbaan: Begonnen als zaterdaghulp bij Duitchgolfclubfitter, sinds 2020 als directeur-eigenaar.
Privé: Happy Single
Woonplaats: Gorichem

Wat zie je als je in de spiegel kijkt: Een blij en nuchter persoon die het prima naar zijn zin hebt.
Voordat je de winkel overnam van Wim Versluis heb je al wel veel vlieguren gemaakt, ervaring opgedaan etc.
Ervaring in de verkoop heb ik van Wim Versluis geleerd. Ook nu ik twee jaar zelfstandig opereer kan ik altijd terecht bij Wim voor advies.   
Wel een grote stap in deze toch wel roerige tijden om een bedrijf over te nemen?
In al de voorgaande jaren heb ik van dichtbij meegmaakt de groei van de winkel, tijdens de coronatijd werd ik wel enigsins nerveus. Nu er zoveel golfers zijn bijgekomen en het goed is te merken in de winkel is het flink aanpoten om alle klanten naar tevredenheid te helpen.
Een bedrjf runnen kan je niet alleen, al snel een prima rechterhand aangetrokken in de persoon van Norbert van Linde.
Norbert ben ik tegengekomen bij amateur golfwedstrijden die wij speelden. Norbert is ook klantgericht en fiuntioneert prima binnen het team.
Hoe moeilijk is het om een goed draaiend bedrijf over te nemen, blijven de klanten je wel trouw, hoe is dat gegaan?
Uiteraard heb ik flink wat voorwerk verricht en samen met Wim alles goed overwogen, ik ben niet ineens in het diepe gegooid. De klanten zijn vrijwel allemaal gebleven en ook nieuwe klanten weten de weg te vinden naar onze zaak.   
Hoe ben je de coronacrisis doorgekomen als prive persoon en je werk?
Eindleijk kon ik tot rust komen, meer tijd voor mijzelf, daar ontbrak het nogal al eens aan. Prive en de zaak scheiden is toch moeilijk. Er was nu ook tijd om de winkel ennigsins op te knappen en dat heeft ook tot rust geleid. 
Wim ging zijn hobby vertalen naar een winkel, ga jij nog grote veranderingen aanbrengen.
Buiten wat kleine aanpassingen ben ik niet van plan grote veranderingen aan te brengen, de sfeer en gemoedelijkheid die Wim hanteerde wil ik graag zo houden.
Golfshops verkopen alles aan de klant, echt meedenken is er niet bij, verkocht is verkocht. Hoe gaat dat bij julllie?
Bij ons gaat het zeker anders, niet goed kan je altijd terugkomen, geld terug of een ander product. De klant moet uiteraard wel tevreden zijn en blijven.
Jullie werken met huisregels, kwaliteit is 1, speelvriendelijkheid, juiste stoklengte en een goede grip. Een duidelijk verhaal!
Wij werken vanuit de basis, je houding. Lengte etc, is belangrijk, ook wilen wij de golfer herkennen wat deze wil
Jij bent ook een goede golfer, wel belangrijk dat je weet waarover je praat.
Als je golfartikelen verkoopt als clubs etc. moet je wel van de hoed en de rand weten, klanten hebben dat direct in de gaten.
De laagdrempeligheid en gemoedelijke sfeer bij de Dutchgolfclubfitter staat goed bekend bij de golfers, hoe is dat zo gekomen / ontstaan?
Het normaal met klanten omgaan en geen onzin verkopen is de kracht van het bedrijf. Deze wijze van handelen helpen is de drive van onze winkel.
Door corona zijn er veel golfers bijgekomen, ook al merkbaar bij jullie bedrijf? 
De afgelopen twee jaar is er een enorme toename geweest van nieuwe klanten, het jaar 2021 was een topjaar met de verkoop van golfmateriaal.
Met veel nieuwe golfers wordt het niveau op de baan niet beter, hoe zie jij dat? 
Ik heb een andere mening, met een nieuwe lichting golfers is de baan juist bij gebaat. De bestaande golfers informeren de nieuwe mensen over etiqette de regels in de baan. 
Ben je maatschappelijk ook actief? 
Nee helemaal niet, ben zeven dagen van de week in touw voor de winkel, er blijft weinig tijd over om andere dingen te doen.
Je komt zelfverzekerd over, lijkt vanzelfsprekend of niet? 
Inmiddels ben ik een rustig persoon geworden, in het verleden was ik soms driftig, met een eigen bedrijf waarbij je allemaal verschillende golfers treft is geloven in jezelf wel een pre.
Jij speelt zelf ook golf en heb je hcp, zeker weing tijd? 
Handicap 3.4 is nu mijn plafond, speel veel te weinig om dat nog naar beneden te krijgen. Soms even een 9 holes straks in de avonduren als de zomertijd weer aan de orde is. 
Zijn er nog plannen voor de toekomst? De komende drie jaar ben ik nog werkzaam in de winkel, voorlopg nog geen ambities om iets anders gaan doen.
Wat nog meer te melden? Meer rondjes golf spelen zou wel fijn zijn. 
Ben je tevreden of trots met je spiegelbeeld? 
Jazeker ben ik trots op mijn spiegelbeeld, ik ben een doener en hebt het prima naar mijn zin. Ik heb geen enkele reden om te klagen!

Search