Golfen in Bourgondië Frankrijk

Door: Ries Rook

Foto’s: Dinie Top

Op verzoek van het toerismebureau in de Bourgondië hebben wij in een week tijd drie golfresorts bezocht. Het gaat om Chateau du Roncemay, Chateau de Chailly /Armancon en Golf de Macon in Salle..

Chateau du Roncemay een paradijs voor golfers 

Op ruim zes uur rijden (630 km) vanuit de randstad hebben wij ingecheckt in het hotel bij de plaats Chassy..Vanaf de aankomst werden wij rondgeleid door Safaa Amazzane die verrassende en mooie verhalen vertelde over het resort.

Het hotel en de golfbaan bevinden zich inde buurt van Auxerre en halverwege tussen Parijs en Dijon. Op de baan is een viersterrenhotel gevestigd in Bourgondië met authentieke charme, luxe, rust en sereniteit. De tijdloze charme van het stenen gebouw en het apathische karakter van een gemoderniseerd interieur, met behoud van de sfeer van een landhuis in de Yonne. Comfort superior en verfijning is voor gezinnen en groepen die van de suites gebruik kunnen maken. Men kan genieten van een uitstekend open gebied voor de natuur, het zwembad, de golfbaan, de tennisbanen, de bibliotheek en een speeltuin voor de kinderen is ook aanwezig.

Directie is positief na vier jaar hard werken  

In gesprek met de directieleden Jeanne Frangie en Thierry Garret zijn wij bijgepraat over de locatie en wat de plannen zijn voor de toekomst. De golfbaan is ruim 140 hectare groot waarbij de natuur een belangrijke plaats inneemt. Buiten Zwitsers en Duitsers komen er ook veel Nederlanders naar de prachtig locatie. De golfbaan is gesitueerd in een idyllische omgeving die ruikt naar rust en kalmte.   Met een bosbaan en een linksbaan zijn er twee heel verschillende lussen die de veelzijdigheid tot een mooie ervaring hebben geleid. Ondanks dat de pandemie ruim twee jaar heeft geduurd zijn de directieleden positief gestemd. De golfclub telt 350 leden, een greenkeepersteam van zeven man houden de baan in conditie. Ondanks dat de baan in de coronatijd wel deels open was, het restaurant en hotel gesloten waren zijn er onder het personeel geen ontslagen gevallen. Golfen en milieu gaan hand in hand bij het golfresort. Geen chemicaliën, minder water gebruiken en er is een behoorlijk budget beschikbaar om nieuw gras te ontwikkelen. De toegankelijkheid van het resort is laagdrempelig te noemen. Een greenfee voor 50 euro doordeweeks en in het weekend 65 euro is prima betaalbaar, ook leuke arrangementen zijn beschikbaar en daar wordt veel gebruik van gemaakt. Er zijn twee golfprofessionals beschikbaar die je golfspel kunnen verbeteren, ook voor nieuwe golfers is er voldoende plaats. Gedragscodes zijn er niet of nauwelijks, casueel is prima, alleen jeans zijn niet toegestaan. Jeugdgolf is wel aanwezig maar niet altijd gemakkelijk om deze jeugd te behouden. Buiten golfers zijn er volop mogelijkheden voor de jeugd met zwemmen en andere voorzieningen golfbaan en het hotel is 100 % luxe maar niet overdreven, elke gast is vrij in zijn doen en laten. De auto is het beste vervoermiddel om de locatie te bereiken. Er is ook een mogelijkheid voor het opladen van elektrische auto, s. Op dit moment zijn er plannen voor uitbreiding in 2023 of 2024.

 

Le Roncemay Spa & Welzijn

Safaa Amazzane heeft ook ons kennis laten maken met de Spa accommodatie die met vijf behandelcabines, een buitenzwembad, hamman en sauna, fitnessruimte, belevingsdouches een schoonheidssalon een volledig Spa aanbiedt voor de gasten van het hotel en ook daarbuiten. Water, steen hout en licht sieren deze nieuwe tempel van welzijn in Bourgondië. Men kan in slaap worden gesust door de charme van de locatie,. Ook de mogelijkheid om te duiken in een bubbelbad zoetheid en een cocon van welzijn tijdens het verblijf in het hotel. Deze spa is een eerbetoon van het Bourgondische erfgoed in zijn architectonisch ontwerp in de vorm van een washuis en in zijn relatie met wateren zijn vele heilzame deugden. Vanaf het begin nodigt het water je uit om in een oceaan van loslaten te duiken om al je zintuigen terug te winnen. Een van de medewerkers van de Spa is Cathy Cissoko die al een paar maal prijzen heeft gewonnen binnen de discipline massage toepassingen.

Golf Le Roncemay een belevenis 

Met een lengte van ongeveer 6.000 meter en een par 72 is de baan vrij lang te noemen. De baan is omringt door een bos van honderd jaar oude eiken, beuken en berken. En komt uit op een uitgestrekt plateau gemodelleerd en gekleurd in de stijl van de Schotse linksbanen. Kortom een baan met verassingen die door alle niveaus uitstekend is te bespelen.


Golf Club du Roncemay

89110 Chassy Bourgondië Frankrijk

Tel: +33 0386735050

Search