Phil Mickelson wint WGC Mexico in Play-off

Luiten ontsnapt niet uit middenmoot.
tekst en foto;  Auke Hempenius

De laatste ronde van het WGC Championship van Mexico was een lust voor het oog. Met Mickelson, Thomas, Hatton en Cabrero Bello strijdend voor de trophee werd het een weergaloze golf show met slagen van wereldniveau. Justin Thomas deponeerde zijn bal in de hole met zijn tweede slag op 18 van 111 meter. Daarna was het voor hem afwachten wat de andere matadoren op de scorecard gingen zetten.

Uiteindelijk werd het een play-off tussen Mickelson en Thomas. Europeanen Hatton en Cabrero Bello werden gedeeld 3e met een score van -15. Op de uitdagende par 3 17e werd Phil Mickelson op 47 jarige leeftijd - na vijf jaar zonder overwinning - de winnaar met een par, nadat Thomas van buiten de green geen up and down maakte. Mickelson is al vrijwel zijn hele carriere een publieksfavoriet en deze zege is hem dan ook van harte gegund.

Luiten zet stijgende lijn niet voort in laatste ronde

Na een goede 68 op moving day, kon Luiten de laatse dag de lijn naar een nog betere score niet voortzetten. Met een +1 score van 72 eindigde hij op een gedeelde 37e plaats in de middenmoot. Drie birdies, twee bogeys en een dubbel bogey was niet het resultaat dat Luiten zondag voor ogen had. Hij vliegt nu naar India voor de Hero Indian Open, waar hij met een goede klassering zich hoopt te plaatsen voor het financieel zeer aantrekkelijke Dell Technologies Match Play. Het doel is om de top 50 van de World Golf Ranking te bereiken en daarmee een startbewijs voor The Masters te krijgen.

Search