Golf Resort Konopiste

Tekst Alex van Leeuwen
Konopiště Golf Resort ligt op 40 km ten zuiden van Praag en is het grootste golfresort in Tsjechië. Het Resort is voorzien van twee 18-holes wedstrijdbanen: Radecký en D'Este (par 72) en van een 9-holes golfbaan: Public (par 29). Vanzelfsprekend vindt u daar trainingsvoorzieningen en een pro shop en kunt u een golf-cart en andere uitrusting huren.

De plaatsnaam is voor Tsjechen een begrip omdat hier een beroemd kasteel gevestigd is. Dit historische bouwwerk is ingericht in barokstijl en voor het publiek te bezichtigen. De groothertog Frantisek d’Este, de laatse adelijke bewoner, is naamgever van een van de twee 18 holes banen van het resort Konopiste. De andere lus van 18 holes is vernoemd naar generaal graaf Radecky die ook uit dit gebied afkomstig is. De d’Este course kent een zeer ruime opzet en schitterende panorama’s.

De Radecky course is de oudste, prachtig. Mooie baan om te spelen. Greens zo groot als handbalvelden met flinke glooiingen. De eerste keer lastig om de spelen.

Het clubhuis is ondergebracht in een fraai landhuis, dit is een omgebouwd kasteel uit 1890.
In ditzelfde landhuis bevindt zich tevens een prima hotel. Hotel is uitstekend, eenvoudig maar compleet met 100 luxe tweepersoonskamers en twee appartementen. Zeer comfortabele kamers met nog ouderwetse tinten en hoge plafonds in het hoofdgebouw, veel modernere kamers in de aangrenzende gebouwen. Vanaf begin 2013 staat ook een groot Spa & Wellness Centrum ter beschikking.

Restaurant is aan toe aan vernieuwing. De gerechten waren echter uitstekend. De bediening was minder vriendelijk en behulpzaam. Had soms het gevoel niet serieus genomen te worden. Uiteindelijk wel een heerlijk verblijf gehad. Een ronde op Konopiste met een overnachting in dit hotel staat garant voor sportief genoegen met verblijf in een romantische ambiance.

Waarom komen toch zo weinig Nederlandse naar de fraaie Tsjechische golfbanen? Golfers uit andere Europese landen weten het in de rollende heuvels liggende gehucht Tvorsovice juist wél te vinden, zoals bv de Engelse golfers. Eten kunt u in één van de 2 restaurants: steak house St. Florian en Tee No. 19 alwaar u de mogelijkheid heeft tot de traditionele Tsjechische keuken en de Europese keuken. Qua prijsstelling kan Konopiste zich ook gemakkelijk meten met andere Tsjechische golfbanen. Wellicht maakt onbekend ook onbemind en dient Konopiste meer aan de weg te timmeren c.q. zich beter te profileren.

Met 45 holes zeker geen Mickey Mouse baan maar een volwaardig, goed onderhouden complex waarop het geweldig golfen is. Een buggy is absoluut aan te raden ivm de terreingesteldheid, tenzij u zelf vindt nog te goede benen te hebben. Goede greens, prima fairways, prachtige panoramische uitzichten, spectaculaire holes bij onder andere uw terugkomst (eiland-greens) en een grandioos terras maken dat u zich hier helemaal happy voelt, zeker indien u een golfverblijf koppelt aan 1 of 2 nachten in deze zeer fotogenieke en aangename omgeving.

Meer info over de golfbaan vindt u op; www.golf-konopiste.cz

Search