Tiger spectaculair op gedeeld 8e plaats in Tampa Fl

Foto en Tekst Auke Hempenius
Luiten stijgt naar top 10

Tiger spectaculair op gedeeld 8e plaats in Tampa Fl

Tiger Woods ziet zijn vorm met elk toernooi groeien. In de eerste ronde van het Valspar Championship waren de omstandigheden met een wisselende wind op de traditioneel al uitdagende Copperhead course uitermate lastig. Met een aantal Vintage Tiger slagen zoals een flop shot op 1 die bijna in de hole verdween, een fenomenale herstelslag uit de bossen op 16 en een 'striped' 5 ijzer voor een tap-in birdie op 17 eindigde Tiger met een score van -1.

De verrassende leider is Canadees Corey Conners met -4 die als derde reserve het toernooi begon. De scores van Tiger zijn flightgenoten Henrik Stenson (+3) Jordan Spieth (+5) geven een indicatie wat voor 'tough test' Copperhead was. Ook wereldtopper Rory McIroy noteerde een score van +3. Het is de eerste keer dat Tiger deelneemt aan het Valspar Championship en alle toeschouwers records zullen deze week ver overtroffen worden met zijn aanwezigheid.

Luiten stijgt in klassement maar zal balen van laatste twee holes.

Joost Luiten deed goede zaken in India vanmorgen in zijn tweede ronde met een score van 69. Hij had nog betere zaken kunnen doen zonder de strafslag op 8 (zijn 17e hole) met zijn afslag in het water en zijn put op 9 die uit de hole lipt. Voorlopig staat Luiten gedeeld 7e. De baan waar het Hero Indian Open gespeeld wordt is uitermate uitdagend en zal geen lage scores opleveren. Als Luiten zijn kansen weet te benutten in het weekend dan zit er een hoge klassering in die hem verzekert van deelname aan de Dell Technologies Matchplay in Amerika. Emiliano Grillo schijnt een andere baan te spelen. Hij gaat aan de leiding met een score van -11 waarmee hij op dit moment vijf slagen voor staat op nummer twee Pablo Larrazabal.

Search