Hallo, ik ben……………

Oprechte aandacht verbindt. Golfers onderling. En ook aan golfbanen, golfclubs, golfhoreca, golfspeciaalzaken en golfreisorganisatoren. Het start allemaal met elkaar wat beter leren kennen, want als je elkaar wat beter kent, is de weg naar elkaar iets gunnen ontstaan. Noodzakelijk als je op zoek bent naar meer (business club)leden, gasten, vrijwilligers, klanten en bevlogen medewerkers. Onze oprechte aandacht gaat dit keer uit naar…

 1. Naam? John Scholte
 2. Waar werkzaam? Momenteel ben ik bezig met de realisatie van Golfpark Rotterdam in de Spaanse Polder, nabij de A13 en de luchthaven Rotterdam Den Haag. De aanleg van fase 1 is deze zomer begonnen. Er kan halverwege 2020 worden gespeeld. Het ontwerp is van Bruno Steensels en de aanleg wordt in drie fases gedaan door HGM onder supervisie van Hans Schaap. Ooit - in 1987 - ben ik begonnen met de aanleg en exploitatie van Golf Centrum Rotterdam. (nu, na diverse overnames, bekend onder de naam Golfcenter SEVE). In 1981 startte overigens de voorbereiding daar al voor. Nederland was ongeveer 8.000 spelers rijk, maar ik zag een enorm potentieel. De instap was destijds voor velen een drempel. Daarom heb ik daar de toegang tot de golfsport zo laagdrempelig mogelijk gemaakt. En met succes. Nu is dat weer mijn drijfveer. Luisterend naar de huidige (potentiële) golfer is tijd, geld en beleving belangrijk. Met het Golfpark wil ik daar op inspelen. Het aantal bunkers is sterk beperkt, je kunt daardoor sneller – met maar weinig oponthoud - 9 of zelfs 6 holes (“een uurtje golfen”) spelen en is er een vriendelijke eerste en laatste hole in elke lus voor een beter gevoel bij de start en finish. Met het grootst aaneengesloten bedrijvenpark van Noord Europa om de hoek verwacht ik dat er ook veel spelers na het werk een snelle ronde golf verkiezen boven het aansluiten in de file. Golf is tevens voor bedrijven een geweldige manier om te kunnen netwerken. De golfwereld verkeert in uitdagende tijden. Daarom leggen we met de hulp van allerlei knappe koppen uit de golfwereld de golfbaan economisch slim en onderhoudsefficiënt aan. Hierdoor verwachten we vanaf 2026 een rendement van meer dan 15% per jaar. In alle eerlijkheid: ik heb er al veel geld in gestoken en kan best nog een paar grote investeerders gebruiken.  
 3. Woonachtig; Schiedam, al mijn hele leven lang.
 4. Verliefd verloofd getrouwd? Nog maar pas tien jaar samen met Yvonne, mijn steun en toeverlaat. Altijd lachen en gezellig. Mijn droomvrouw.
 5. Kinderen? Geen kinderen.
 6. Hobby’s? Golf uiteraard, maar daarnaast heb ik ook een enorme passie voor natuur, bomen en planten. Een van de foto’s hier laat zien waar dat toe kan leiden.
 7. Hoelang golf je al? Dat is al vanaf mijn twintigste, inmiddels al 48 jaar. En binnen vier jaar actief binnen de Nederlandse selectie. Hoogtepunt: in 1985 Nederlands Kampioen. Ik speelde in het begin op de Riverside in Schiedam, een 6 holes baan aan de Nieuwe Waterweg. En ik werd jeugdlid van Golfclub Domburg. Tot mijn 28ste kon dat voor maar 60 gulden (ongeveer € 27!) per jaar. De beste 6 van een puntenklassement konden overal vrij spelen. Ik speelde veel met als hoogtepunt op de Domburgsche 162 holes op 1 dag in 1980. En ook nog heel verdienstelijk. Van alle ronden toen was 70 mijn laagste bruto score en 75 mijn hoogste.
 8. Hoe kwam je er op om te gaan golfen? Ik was hockeyer en werd in Marbella uitgenodigd om een balletje te slaan. Gelijk verkocht. En met een belangrijk moment. Ik reed toen met mijn trolley over de green, wist ik veel, en werd gelijk flink terecht gewezen. Dit gevoel heeft er voor gezorgd, dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds heel goed begrijp, hoe een startende golfer zich (dan) voelt. In al mijn initiatieven heb ik hier altijd rekening mee gehouden.
 9. Handicap? Momenteel 8,3. Een prima handicap.
 10. Lid van welke golfclub? GC Broekpolder, maar ik kom er eigenlijk nooit meer.
 11. Merk golfset? Ping, en voor mij gelukkig heel vergevingsgezind. Hahaha.
 12. Favoriete Nederlandse golfer? Ja, ooit bij mij begonnen, Joost Luiten. Nog zo jong, kwam toen niet boven de receptie uit.
 13. Favoriete buitenlandse golfer? Dat zijn er heel veel, maar ik kies Seve. Ooit nog zij aan zij gestaan op de oefenfaciliteiten op Hilversum. Wij speelden daar samen het internationale open. Mooie herinnering.
 14. Favoriete golfbaan? Op De Koninklijke Haagsche ben ik als golfer heel succesvol geweest. Liemeer vind ik een hele mooie “nieuwe” baan. En Domburg is ook een favoriet. Dat gevoel wil ik hier ook creëren. Voor elke golfer.
 15. Favoriet vakantie- /golfland? Schotland en Ierland. Vanwege de banen. En Nieuw Zeeland vanwege de laagdrempelige golfcultuur.
 16. Favoriete maaltijd? Thais en Indonesisch. En dan vooral de vis, grote tong. Heerlijk.
 17. Favoriet drankje? Wijn.
 18. Favoriete film? Ik vind zo veel films leuk. Zelfs Mama Mia.
 19. Favoriet TV programma? Meerderen. Als het maar humor heeft, vooral Engelse humor. En Jiskefet. Ook altijd erg leuk.
 20. Hoe vind je deze rubriek? Interviews zijn niet mijn favoriete bezigheid, ik laat dat liever aan anderen over. Maar ja, het moest van jou, Hans. Hahaha.

Search