NK 1 club 2018 op Almeerderhout met 30 deelnemers

Het NK 1 club werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd door Auke Hempenius. Dit jaar werd Jacqueline Evers van Iron shirt of Golf mede organisatrice en deze unieke spelvorm ziet een groeiende groep van enthousiaste deelnemers. Je zult op je eigen club weleens een drie club wedstrijd spelen met een putter en twee andere clubs. De 1 club wedstrijd is gespeeld met 1 club en geeft de nodige uitdagingen. Daarom zijn er in de voorbereidingen ook instructievideo's gepost op Social Media voor de golfers die nieuw zijn wat betreft deze spelvorm.

Het was een stralende dag op 10 oktober en Golf Club Almeerderhout lag er prachtig bij. Er waren elf Strokeplay deelnemers t/m hcp 10 waaronder KLM Open toernooi directeur Daan Slooter. De rest van het veld speelde Stableford waar de golfers een extra slag per hole kregen, gezien de moeilijkheidsgraad van de 1 club wedstrijd. Na afloop waren er prachtige beeldjes als hoofdprijs gesponsord door www.golf-prijzen.nl. Titleist caps en ballen gesponsord door Titleist en roze prijzen gesponsord door Heleen Kamphuis van www.golfdiva.nl.

In de Strokeplay categorie scoorde winnaar en Almeerderhout lid Teun van der Schoof een mooie 83 met hcp 3,7. In de Stableford categorie won Jan van Veen met 43 punten en hcp 11,3. Een mooie traditie tijdens alle toernooien die Auke Hempenius ook bekend als The Golf Dandy organiseert is The Best Dressed Award. Trudy Franzel was de winnares en ontving een prachtige roze scorecardhouder.

De sfeer tijdens Het NK 1 club wedstrijd was uniek. Deze golfers dagen zichzelf graag uit met deze spelvorm die een geweldige toevoeging is voor je 'normale' spel. Je leert afstanden doceren, bunkerspel met een andere club maar meest belangrijk het vereist creativiteit. Severiano Ballesteros leerde golfen met een 3 ijzer op het strand. Nick Faldo, Seve Ballesteros, Isao Aioki en Lee Trevino speelden een wedstrijd met een 5 ijzer op St. Andrews en Bryson de Chambeau speelde 2 over de baan met een 7 ijzer!

Het NK 1 club zal jaarlijks gespeeld worden in het derde weekend van oktober. Tot in 2019 en succes met oefenen!

 

Search