TJOMMIE GOLF EVENT GROOT SUCCES

Onder prettige weersomstandigheden vond op Golfclub De Schelpenbergh in Lieren (bij Apeldoorn) het Tjommie Golf Event 2018 plaats. Het was een groot succes al was het alleen maar omdat de golfdag en de aansluitende veiling een bedrag van maar liefst 40.000 euro opleverden voor het zgn. Community disability en rehabilitation programma in het Zuid-Afrikaanse township Elandsdoorn. Dankzij de bijdrage van De Wilde Ganzen werd dat bedrag nog eens verhoogd tot 50.000 euro. Een bedrag dat het bestuur van de stichting Tjommie en founder Hugo Tempelman natuurlijk met graagte in ontvangst namen ren behoeve van de opvang van geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen. Daarnaast doneerde de Apeldoornse firma Kim Nederland ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum ook nog eens 20.000 euro voor waterputten voor Tjommie! Daarmee gaf dit bedrijf inhoud aan het corporate image van Kim: “een bedrijf met bezieling” .

Afgezien van dit belangrijke goede doel werd er ook nog gegolfd over 18 hioles. Het was het team van Aruba – bestaande uit captain Jacques Katif, Frank Tempelman, Pamela Riico Dona en Elton Barbour – dat de hoofdprijs won. Jacques Katif beloofde de aanwezigen het volgende Tjommie Golf Event (in 2019) in het kader van het 20 jarig bestaan van de stichting Tjommie te willen organiseren. Dat belooft wat!

Natuurlijk waren er ook prijzen voor de putting contest, longest drive, neary en beat the pro. Maar eigenlijk ging het daar de deelnemers en sponsors niet om. Het gaat bij Tjommie en bij dit golftoernooi om een betere toekomst van al die Zuid-Afrikaanse kinderen die het zo moeilijk hebben.

Robbert Coops (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Sinds 1999 is Tjommie – die inmiddels de ANBI-status heeft verkregen en door het CBF als goed doel erkend is waardoor gegarandeerd wordt dat het geld ook op de juiste plaats terecht komt - ook in ons land actief met talloze acties gericht op het inzamelen van geld, het samenwerken met lokale en Nederlandse partners en het informeren over de resultaten van de stichting.

Meer informatie over Tjommie: Watermanstraat 66, 7324 AK Apeldoorn of via www.tjommie.nl.

Search