GOLFBAAN OVERLOON, NEGEN UITDAGENDE HOLES

In het Noord-Brabantse Overloon, dicht tegen de grens met Limburg, ligt Golfbaan Overloon, onderdeel van Bosrijk de Kuluut, een heerlijk landelijk en kleinschalig vakantiepark waar de familie Schraven de scepter zwaait.

De voormalige melkveehoudersfamilie Schraven (bestaande uit vader Twan, moeder Karin, zoon Stan en dochter Lizzy) besloot medio 2006 een kleinschalig vakantiepark op te zetten, en aldus gebeurde het ook. In 2008 opende het vakantiepark de deuren met 17 vakantiewoningen (15 woningen voor 6 personen en 2 woningen voor groepen tot 12 personen) die van alle gemakken zijn voorzien. Zo hebben alle 6 persoonshuizen twee badkamers en een infrarood sauna en hebben in de 12 persoonshuizen alle slaapkamers een eigen badkamer en een gemeenschappelijke infraroodsauna, perfect voor grote families of (vrienden)groepen dus. Verder is een goed uitgeruste keuken uiteraard standaard in alle woningen net zoals een gezellige huiskamer met gashaard, flatscreen TV en een overdekt terras, perfect dus voor een heerlijk kort of langer verblijf.

In 2012 werd het vakantiepark uitgebreid met een door Alan Rijks ontworpen uitdagende 9-holes golfbaan met 6 par-3 en 3 par-4 holes en een par van 30. De baan is vanaf de rode tees 1.414 en van vanaf de gele tees 1.564 meter lang, dat lijkt kort en eenvoudig, maar dankzij het meesterlijke ontwerp van de baan door Alan Rijks is het een genot om deze korte maar uitdagende baan te spelen. Alan Rijks heeft de baan het karakter van een linksbaan meegegeven met fairways met hobbels, bulten en richels, lastige bunkers, en uitdagende greens met meerdere niveaus en lastig te lezen lijnen. Bovendien zijn de greens op diverse holes niet al te groot, dus vergt de slag naar de green precisie. Ook de drie par-4 holes vergen vanaf de tee veel precisie. De watervalletjes bij holes 1 en 9 zijn echte blikvangers en geven direct een vakantiegevoel. Alan Rijks heeft met het creëren van deze baan overtuigend bewezen dat een par 3/4 baan net zo interessant en uitdagend kan zijn als een volwaardige 18 holes baan. Door de altijd aanwezige wind die iedere dag uit een andere richting lijkt te komen, speelt de baan ook iedere keer anders, wat hem keer op keer uitdagend en interessant maakt.

“Wij hebben niet de intentie om uit te breiden naar een 18-holes baan. Wij geloven in het concept van een goeie, uitdagende 9-holes baan. De gemiddelde leeftijd van onze leden is 60+ (met uiteraard ook enkele jongere leden) voor wie het ideaal is dat je even snel in 1 tot 1½ uur negen holes kan spelen zonder daarna uitgeput van de baan af te komen. Om de baan nog wat interessanter te maken, gaan we in de toekomst misschien nog wel kijken of we één van de bestaande holes kunnen ombouwen tot een par-5 hole, maar dat is voorlopig nog wel even toekomstmuziek.”

Het vakantiepark en de golfbaan is trouwens een echt familiebedrijf. Twan en Stan doen samen alle greenkeeperstaken terwijl Karin zich met de receptie en de backoffice bezighoudt. Dochter Lizzy is de enige in het gezin die niet in het familiebedrijf werkzaam is. Zelf golfen doet de familie trouwens ook graag. Met respectievelijk handicaps 20 (Twan), 21 (Karin), en 12 (Stan) kunnen ze zelf ook aardig uit de voeten op de golfbaan en spelen ook regelmatig op één van de omliggende buurbanen.

“Veel van onze gasten komen niet alleen om te golfen, maar ook om te wandelen, te fietsen, en vooral ook om van de rust en de natuur te genieten. Speciaal voor groepen golfers hebben we de verhuur van de twee twaalfpersoonshuizen (met zes slaapkamers met eigen badkamer) uitbesteed aan NOVASOL, dus wie interesse heeft, kan deze huizen via NOVASOL boeken. Hier kunt u natuurlijk ook een golfarrangement bij afsluiten. En als er wedstrijden zijn, dan mag daar ook aan meegedaan worden. Verder kan er natuurlijk ook nog altijd op één van de andere banen in de buurt gespeeld worden, keuze genoeg bij ons in de directe omgeving.”

Brabantse gastvrijheid en gezelligheid staan ook bij Golfbaan Overloon hoog in het vaandel en dat is ook in de knusse brasserie duidelijk merkbaar. Wellicht de moeite waard om te overwegen voor uw volgende golfuitje?

Tekst: Eric Veenhuyzen

Foto’s: Novasol

Info: www.bosrijkdekuluut.nl / www.novasol.nl

Lezersaanbieding

De vakantiehuizen (HNB055 en HNB056) bevinden zich direct aan de prachtig aangelegde 9-holes golfbaan met verschillende hoogtes en diverse waterpartijen. Gebruik kortingscode DNGK18 op www.novasol.nl en ontvang €50,- korting op jouw favoriete vakantiehuis. Deze actie is geldig op boekingen gemaakt vóór 01-02-2019, is van toepassing op de kale huurprijs en is niet stapelbaar.

Search