Molinari aan kop voor mogelijke primeur, Tiger aast op vijfde groene jasje

 Super Saturday nu ook op Augusta

Het was smullen van golf op het allerhoogste niveau met een birdie barage zelden gezien op heilig Augusta! Voor mij heeft golf nu ook haar eigen Super Saturday nadat tennis het introduceerde op de zaterdag tijdens de US Open. Waar te beginnen?

Drie rondes van 64 was een primeur op Augusta waar Patrick Cantley, Webb Simpson en Tony Finau alle drie met een ronde van -8 een birdie van het al lang staande baanrecord bleven van Nick Price en Greg Norman.

Tiger

Natuurlijk ging verreweg de meeste aandacht naar de man die op zijn 43e zijn onwaarschijnlijke come-back kan bekronen met zijn 5e groene jasje. Hij noteerde voor de derde dag op rij een bogey op de verlengde par vier 5e hole, maar kwam ijzersterk terug met birdies op de volgende drie holes. Op de tweede negen noteerde hij wederom birdies op de twee par vijfen en op de 16e, waar de vlag uitermate lastig stond. Een solide ronde van -5, maar niet genoeg om zijn favoriete 'frontrunner' positie in te nemen op zondag.

Molinari

Francesco Molinari is op weg om de onbetwiste #1 van Europa te worden. Koelbloedig heeft de Italiaan zich in de gewenste positie gespeeld om als eerste Italiaan een groen jasje aangemeten te krijgen. Een kaart met birdies op 6 en 8 op de eerste negen en vier opeenvolgende birdies op 12, 13, 14 en 15 positioneert Molinari aan de leiding met -13. Zijn kracht is de 'schone' kaart zonder bogies. Zijn enige kwam op hole 11 in de eertse ronde.

De rest van het veld

Grote namen als Finau (-8) Koepka (-3) Simpson (-8) Poulter (-4) noteerden goede scores om een kans te maken. Zondag start vervroegd in verband met verwacht onweer op Augusta rond 4 uur lokale tijd. De uitzending op Ziggo Golf begint daarom al om 15.00 uur. Ga ervoor zitten ik voorspel een prachtige zondag vanuit Augusta Georgia.

 

Search