Marit Harryvan wint Fries Open op Lauswolt


De voormalig deelnemer aan de Olympische Jeugdspelen namens Nederland en speelster van de Noord-Nederlandse, voegt met een ronde level par een tweede titel voor 2019 toe aan haar erelijst.

‘Ik ben ontzettend trots dat ik na het Gronings Open ook deze titel op mijn naam mag schrijven’ aldus Harryvan. ‘De Noordelijke Golf Tour is een uitstekende tour voor zowel de ambitieuze golfers zoals ik als voor de gezelligheids-spelers. Ik hoop dat ik op 24 augustus de Noordelijke triple compleet kan maken door het Drents Open op de Gelpenberg te winnen’ vervolgt ze.

De tweede editie van het Fries Open op Golf & Country Club Lauswolt is op 20 juli georganiseerd door Pro Golf Events. Het naastgelegen vijfsterren hotel Landgoed Lauswolt -voorheen Bilderberg Lauswolt- verzorgde de hoofdprijzen voor de winnaars in beide categorieën.

Bij de wedstrijden van de Holland Casino Noordelijke Golf Tour wordt er gespeeld in twee categorieën; strokeplay (netto) en stableford. De titelwinnaars van de ‘opens’ zijn de spelers die de beste bruto score binnen brengen. Het netto klassement is met 68 slagen gewonnen door Rob Herbers van Golfparc Sandur. Frigyes Koopmans van de Drentsche wist 38 punten te verzamelen in de stableford categorie en dat bleek ruimschoots genoeg voor de overwinning.

Volgens Martin van der Schans van Pro Golf Events spande het er nog om of de wedstrijd doorgang kon vinden. ‘Op vrijdag hebben we nog uitvoerig overleg gehad met de golfclub om bij eventueel noodweer goed te handelen’ geeft hij aan. ‘Gelukkig hebben we besloten om het door te zetten. De omstandigheden waren fantastisch!’

 

Drents Open op vernieuwde Gelpenberg

Op zaterdag 24 augustus wordt het derde open golftoernooi van de Noordelijke Golf Tour gespeeld op de vernieuwde Gelpenberg. Het Drents Open had in 2018 al 120 deelnemers en door de gastvrije veranderingen (nieuwe driving range, clubhuis en parkeerfaciliteiten) is er plek voor nog meer deelnemers.

Uitslagen en inschrijving via www.progolfevents.nl/noordelijkegolftour

Search