Indisch Golf Weekeind voor de 71e keer op de Hattemse Golf & Country Club

Op vrijdag 27 t/m zondag 29 september wordt voor de 71e keer het oudste en druk bezochte golftoernooi georganiseerd voor golfers met “roots” in voormalig Nederlands-Indië of daar - of in het latere Indonesië - een aantal jaren hebben gewoond en gewerkt.

Reeds voor de Tweede Wereldoorlog golfde een groep bevriende verlofgangers uit Indië jaarlijks een aantal dagen op de Hattemse Golf & Country Club. Ze stemden hun verlof hierop af en keken het hele jaar uit naar de kameraadschap, het golfen op de uitdagende baan en de gezellige Indische sfeer. Na de oorlog kwam een van de deelnemers, Kees Tielenius Kruythoff, in Hattem te wonen en hij organiseerde in 1948 voor het eerst het Indisch Golf Weekend. Sindsdien is het onafgebroken georganiseerd in het laatste volledige weekend van september.
Een aantal van de wisselbekers waar ook dit jaar om gestreden wordt, komt uit het Indië van voor de oorlog. Ze hebben de Japanse bezetting “overleefd” doordat ze gedurende die periode begraven waren.

Naast het sportieve en competitieve element is vooral de koempoelansfeer (het gezellig bij elkaar zijn en “mijmeren over de Indische tijden van weleer”) de aantrekkingskracht van dit golfevenement. Deelnemers kijken er ieder jaar weer reikhalzend naar uit en stemmen zelfs hun eigen (vakantie) agenda’s er op af. Ook de soto-maaltijd, de uitgebreide rijsttafel en het dansfeest met een Indische band maakt dit golfweekeind tot een uniek gebeuren. Inmiddels melden zich steeds meer 3e generatie “Indiëgangers”, 50 plussers die niet in Nederlands Indië of Indonesië hebben gewoond, maar wel zijn opgevoed in een Indisch milieu. Ook de niet-Indische partners van deelnemers zijn van harte welkom en kunnen aan alle wedstrijden meedoen.
Uniek dat het bestuur van de Hattemse Golf & Country Club al 71 jaar lang hun golfbaan deze 3 dagen in september geheel ter beschikking stelt aan deze “Indische” club.

Om de Indische sfeer een keer te proeven is zaterdag 28 september de beste dag om een bezoek te brengen aan de Hattemse Golf. Er wordt vanaf ’s morgens vroeg gestart en er is de hele dag gezellige “reuring”.

Belangstellenden voor deelname aan het IGW kunnen dit kenbaar maken via het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Search