Garcia schittert op zeer goed bezocht KLM Open

Foto Tim Buitenhuis
Op The International in Amsterdam wint Sergio Garcia de 100ste editie van het KLM Open. De Spanjaard speelde de hele week subliem golf en boekt met deze overwinning zijn 16de zege op de European Tour. Het is juist die ervaring en het geduld die ervoor zorgen dat Garcia uiteindelijk de trofee overhandigt krijgt uit handen van Pieter Elbers, president & CEO van KLM. 
 
Ervaring, talent en geduld
Pas met zijn laatste put en met een slag verschil verzekert de meest succesvolle Ryder Cup-speler zich van de overwinning. Garcia melde zich op zaterdag 14 september aan de top van het klassement. Hij deelde de leiding met de Engelsman Callum Shinkwin. Op zondag 15 september gaat het duo samen van start in de laatste flight. Garcia begint sterk, maar Shinkwin bezwijkt niet. Met een dubbele bogey op de tiende hole verliest Shinkwin de aansluiting. Vervolgens weet Garcia met al zijn ervaring een aantal andere beduchte concurrenten nog net van zich af te houden en eindigt op -18. Het jonge Deense talent Nicolai Højgaard eindigt met -17 op een tweede plaats en de Engelsman Matt Wallace wordt derde met -15.
 
Beste Nederlander Will Besseling   

 

Will Besseling noteert -11 en dat is goed voor een gedeeld zevende plaats inde ranglijst. Op de laatste dag van het KLM Open gaat Besseling rond in 70 (-2). Dat levert de sympathieke Noord-Hollander volgens eigen zeggen niet alleen een aanzienlijk geldbedrag op maar ook een betere bekendheid in Nederland.

Meer dan 50.000 toeschouwers
In vier dagen tijd hebben meer dan 50.000 mensen genoten van topgolf in prachtig Nederlands nazomer weer. Alle topgolfers waren vol lof over de uitdagende en zeer goed geprepareerde baan met een sterk deelnemersveld.
Beat the Pro niet meer weg te denken
Beat the Pro was ook dit jaar niet weg te denken. Het succesvolle initiatief is voor de jubileumeditie ook toegestaan op de laatste toernooidag. De eis voor deelname op deze zondag was vooraf ‘onder 18 jaar en onder handicap 18’. Over vier dagen hebben 170 deelnemers meegedaan. Tien winnaars versloegen de pro’s in een direct duel.
 

Search