DE PRO EN ZIJN BAAN: FLORIS DE HAAS VAN GOLFACADEMY DE HOGE DIJK

De inmiddels 31-jarige Floris de Haas maakt sinds februari 2018 tot volle tevredenheid deel uit van het team professionals van Golfacademy De Hoge Dijk waar hij met veel enthousiasme actief is voor de leden en de jeugd van Golfclub Olympus.

Vanaf het moment dat Floris als 9-jarige jongen samen met zijn vader op de Rottebergen (tegenwoordig Golfbaan De Hooge Rotterdamsche) zijn eerste bal sloeg, was hij direct ernstig besmet met het golfvirus en was het duidelijk dat golf een grote rol in zijn leven zou gaan spelen. Floris speelde tot zijn 17e samen met Joost Luiten op de Rottebergen en behoorde tot de absolute jeugdtop van Nederland. Op zijn 18e stond hij op het punt om de overstap naar professional te maken, toen hij na een slecht seizoen als gevolg van een swingverandering, besloot om voor een meer “zekere” toekomst te kiezen en een studie commerciële economie te gaan volgen. Floris begon vol goede moed aan deze studie, maar kwam er na drie jaar achter dat hij het golfen toch te veel miste, dus pakte hij het golf weer op.

 

Om zijn spel weer op niveau te krijgen, nam hij een baan voor drie dagen in de week, zodat hij de rest van de week aan golf kon besteden. En dat werkte goed, de swingproblemen leken opgelost en de goede resultaten begonnen weer te komen zodat hij op zijn 24e alsnog de stap naar playing professional maakte en op de Pro Golf Tour ging spelen. Ondanks diverse goede resultaten (meerdere malen in de play-off verloren), wilde de echte doorbraak toch maar niet komen en viel ook het eenzame leven van de professional hem zwaar.

“Het leven op de Tour is hard en eenzaam. Je bent volledig op jezelf aangewezen, en je moet echt heel veel regelen om aan de wedstrijden van de Tour mee te kunnen doen. De techniek goed beheersen is niet voldoende om op de Tour te slagen, het mentale deel is net zo belangrijk, en als dat niet goed zit, dan wordt het heel erg moeilijk om succesvol te zijn op de Tour.”

Na nogmaals diep bij zichzelf te rade te zijn gegaan, besloot Floris dat een succesvol leven op de Tour voor hem niet was weggelegd en begon hij vier jaar geleden op 27-jarige leeftijd aan de PGA Holland opleiding tot teaching pro. Toch kan hij het spelen van toernooien niet laten, en speelt hij zoveel mogelijk PGA Holland toernooien en andere grote open toernooien.

“Ieder jaar draait mijn leven 3 x 3 weken om de toernooien, de rest van het jaar om les geven.”

Dit jaar werd Floris 2e bij de Twente Cup, net te weinig om zich te kwalificeren voor het KLM Open, wellicht dat het volgend jaar wel lukt

Als teaching pro valt het hem op dat beginners en hoge handicappers veel lessen nemen, maar dat lage handicappers vaak niet tot nauwelijks nog lessen nemen, terwijl juist voor deze categorie met gestructureerde en periodieke lessen en begeleide training nog veel winst in hun spel valt te behalen, en dat vindt Floris jammer.

Over zijn werk bij Golfademy De Hoge Dijk en Golfcentrum De Hoge Dijk, is Floris zeer te spreken. “Ik heb leuke collega’s met wie we als team leuke activiteiten en producten ontwikkelen. Golfcentrum De Hoge Dijk is een prachtige golfbaan met 27 holes en goede oefenfaciliteiten op een echte triple A locatie onder de rook van Amsterdam. De baan is uitdagend en heeft voor een openbare baan uitstekende, uitdagende, snelle greens. Een baan met meer dan voldoende uitdagingen voor golfers van alle niveaus, ook voor de beginnende golfers met de par 3/4 Abcoudebaan. Mijn ambities voor de toekomst zijn om mooie dingen te bedenken en te ontwikkelen voor de golfschool, de baan, en de club. Zo hebben we bijvoorbeeld ieder jaar groepsreizen naar mooie golfbanen in Duitsland, Spanje of Portugal onder begeleiding van de Golfcademy, en doen we hier op Golfcentrum De Hoge Dijk groepstrainingen voor de competitieteams, maar ook inlooptrainingen voor alle andere golfers. Heel erg gezellig en leerzaam bovendien!”

Het is duidelijk, Floris de Haas heeft zijn draai gevonden en doet wat hij het liefste doet, golfen!

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen / EV Fotografie

Info: www.dehogedijk.nl/academy

Search