BIJ ONS KAN JE HET HELE JAAR DOOR IN JE POLO MET KORTE MOUWTJES TRAINEN!

Indoor golf faciliteiten hebben in Nederland te maken met een moeizame ontwikkeling en acceptatie door de Nederlandse golfgemeenschap, maar de 47-jarige PGA Holland professional Danny van Sommeren lijkt met zijn concept van GolfLinked in Wijchen wellicht de juiste succesformule te hebben gevonden.

Onlangs werd op vrijdag 1 november op feestelijke wijze het 10-jarig bestaan en de ingebruikname van de tweede hal van de indoor golf faciliteit GolfLinked in Wijchen gevierd met onder andere een presentatie over golf coaching door voormalig Europese Tour speler Robert Jan Derksen (op de Tour ook wel bekend als de “Smiling Dutchman”) voor zo’n 150 gasten en op zondag 3 november een golfmarkt waarbij alle grote merken aanwezig waren. In totaal biedt GolfLinked haar bezoekers 550m² aan golfbeleving. Via de uitnodigende shop en de daarop volgende receptieruimte betreed je de eerste hal met daarin een golfsimulator, een putting area, en slagkooi met 4 afslagplaatsen. De aangrenzende tweede hal wordt gevuld door twee golfsimulatoren en een grote oefengreen. Alle golfsimulatoren en één afslagplek in de slagkooi zijn voorzien van een (in de golfwereld inmiddels niet meer weg te denken) Trackman die coaches en golfers voorzien van alle nuttige en benodigde gegevens en analyses. Ook voor de moderne golfwereld geldt inmiddels “meten is weten”. Coaches zien aan de hand van de diverse meetgegevens waar het hardst aan gewerkt moet worden, terwijl de golfer zelf aan de hand van de meetgegevens hun eventuele progressie kunnen aflezen. Uiteraard is het dan aan de coach/golfleraar om de golfer (aangestuurd door de meetgegevens) tijdens de les te helpen zijn (of haar) techniek te verbeteren, een zeer belangrijk en zinvol hulpmiddel voor de moderne coach/golfleraar dus.

Maar, wat is dan het concept van GolfLinked dat Danny van Sommeren heeft ontwikkeld?

“Indoor golf werd en wordt misschien nog steeds te vaak als entertainment gezien, een avondje uit met vrienden, een bedrijfsuitje met een clinic, of op één van de simulatoren gezellig een rondje spelen op één van de voorgeprogrammeerde topbanen van de wereld. Dat is misschien allemaal leuk en gezellig, maar daar is de investering te groot voor, daar kan je niet van leven. Wat wij bieden is een volledige golfervaring met het hele jaar door een compleet trainings- en lesprogramma met gediplomeerde PGA Holland professionals. Iedereen kan dan ook bij ons terecht, van beginneling tot topgolfer. Dankzij de Trackman’s die wij gebruiken, kunnen wij iedere golfer naar een hoger spelniveau brengen. Meten is weten, en de cijfers liegen nooit. Bij ons word je niet afgeleid door de balvlucht, maar kan je met behulp van de Trackman je swing verbeteren en optimaliseren. Plus, wat ook heel prettig is, als het buiten koud en guur weer is, kan je bij ons gewoon lekker in je polo met korte mouwtjes trainen!”

Het totaalconcept van GolfLinked houdt in dat er een eigen shop is, dat ze zelf aan clubfitting doen (ze zijn zelfs sinds kort een officieel TaylorMade Clubfitting Center), dat ze complete les- trainingsprogramma’s door gediplomeerde PGA Holland pro’s bieden, en dat ze behalve de indoor faciliteiten ook een partnerovereenkomst met Golfbaan Molenhoek hebben voor het “buitengedeelte” van hun lesprogramma. Daarnaast organiseren ze ook zelf golfreizen (met en zonder begeleiding van de Pro) en is er een levendige en actieve business club met 52 leden. Alle facetten van het moderne golf worden hiermee bij GolfLinked afgedekt en verzorgd.

“Een beginner zonder enige kennis en materiaal kan hier naar binnen lopen en opgeleid en getraind worden tot een goede golfer, waarbij wij alle bijkomende zaken zelf kunnen verzorgen, van een beginnersset tot persoonlijk gefitte set en alle andere accessoires die een golfer verder nodig heeft. Korter kunnen de lijnen tussen de leerling, professional en shop niet zijn.”

Danny van Sommeren kan bogen op 26 jaar ervaring als PGA Holland professional waarbij hij onder andere als pro heeft gewerkt op de Beerendonck, Golfclub Mühlenhof in Duitsland, en Het Rijk van Nijmegen, tijdens welke periode hij een schat aan ervaring en inzichten heeft opgedaan die hebben geleid tot het ontstaan en de start van GolfLinked in 2010.

“Mijn streven is altijd geweest om iedere golfer een volledige golfervaring te bieden, en met de combinatie van het complete pakket van onze indoorfaciliteiten en samenwerking met de (Pitch & Put) Golfbaan Molenhoek, kunnen wij dat ook. Daarnaast is er binnen een cirkel van 30 minuten rijden een ruime keuze uit 18-holes banen om op “de grote baan” te spelen. Inmiddels hebben wij een bestand van bijna 400 golfers die regelmatig van onze faciliteiten gebruikt maakt, maar uiteraard is iedereen die nieuwsgierig is geworden van harte uitgenodigd om een keer bij ons langs te komen, de koffie staat klaar!”

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen / EV Fotografie

Info: www.golflinked.nl

Search