Ries kijkt in de spiegel met Kim Kuijsters Shopmanager bj Crayestein Golf


Kort af

Wie: Kim Kuijsters geboren in Oosterhout op 28 juli 1981, woonplaats Zevenbergen (NB) 

Opleiding: Fontys Bedrijfshogeschool Tilburg (kort hbo-sportmanagement), IVS Albine (sportmassage), Da Vinci College Dordrecht (mbo-detailhandel)

Loopbaan: al vanaf jongs af aan geholpen binnen het familiebedrijf, van schoonmaak, greenkeepers, horeca en shopwerk en zo alle diciplines binnen Crayestein Golf doorlopen. Na mijn studie de shop onder mijn hoede genomen en sindsdien werkzaam als shopmanager en vanaf 2012 ook de administratie.

Privé: getrouwd met Christian Krijnen, 2 dochters Evi (9) en Femke (10), daarnaast heb ik een jonger zusje Stephanie en broertje Jordy en vader Henk Kuijsters. 

 

Golf en familie 

Wat zie je als je in de spiegel kijkt: Mezelf, maar ook eigenschappen van mijn moeder en vader, daar ben ik trots op. Altijd en overal ben ik mijzelf.

Ben je al vroeg met de golfsport in aanraking gekomen;

Ja, mijn vader is golfprofessional en zo kwam ik natuurlijk al snel in aanraking met golf. Mijn moeder golfde ook nog toen ze 8 maanden zwanger was van mij. Je kan wel zeggen dat ik wel met golf ben opgegroeid. 

Jij komt uit een familie met golfers, toeval of niet, hoe is dat zo gekomen?
Mijn opa was caddiemaster op golfbaan Toxandria, mijn vader was daar caddy en heeft het golfspel zichzelf aangeleerd. Ook broers en neven van mijn vader zijn zo het professionele vak ingerold.

Mijn ouders hebben mij nooit gepust om te trainen en te presteren. Als je iets graag wil dan moet het uit je zelf komen. 

Je echtgenoot Christan werkt ook op dezelfde locatie, is dat niet lastig??

Ik zie geen belemmeringen in ons werk, Christian is bedrijfsleider en doet voornamelijk de businesskant en ik hou mij bezig met de administratie en de golfshop. Beiden hebben we een eigen kantoor, dus we zitten zeker niet op elkaars lip. 

Je hebt veel succes gehad met deelname aan amateur golfwedstrijden, nooit de behoefte gehad om golfprofessional of teachingpro te worden.

Nee, ik heb door weinig/geen concurrentie in het begin weinig “moeite” hoeven doen. In het begin wel veel geoefend, tegenwoordig speel ik veel op talent en ervaring. Daarnaast ben ik niet iemand die dagen wil oefenen, daarvoor heb ik gewoonweg niet de goede mentaliteit voor. Ik vind zelf spelen nog te leuk en heb het te druk met mijn werkzaamheden om daarnaast ook nog les te geven. En niet te vergeten mijn gezin. 

Doe je ook nog aan andere sporten dan golf 

Elke week ben ik ook bij de scouting, daar ben ik begeleiding bij de Explorers (jeugd tussen de 15 en 18 jaar). Ook ben ik een aantal keer in de week in de sportschool te vinden, daar volg ik de groepslessen Xcore, LXR en BRN. 

Een uitspraak van jou is: je leeft maar een keer, maar als je het juist doet is een keer genoeg. Sta je daar nog achter.

Jazeker, ben een no-nonsens type en probeer als ik niet op de golfbaan te vinden ben te genieten en leuke dingen te doen met mijn gezin. 

Je werkt in de golfshop bij Crayestein golf, hoe gaat dat?   

De golfshop heeft een receptiefunctie voor de starttijden van de golfbaan. Waardoor de golfers altijd in onze ruime golfshop komen. Ik heb een leuk en gemotiveerd team en ik ben vooral achter de schermen, maar als het nodig is ook in de winkel. Ook zijn we sinds een jaar aangesloten bij Golfstore om te kunnen blijven concurreren. We hopen wel dat de golfers toch weer meer in de fysieke winkel gaan kopen. Ook voor fitting en ander advies kunnen golfers bij ons terecht. 

Golfbanen staan onder druk, toch blijkt Crayestein het niet verkeerd te doen.

Wij als golfbaan proberen altijd dat spelers weer terugkomen. Dus kwaliteit in samenhang met gastvrijheid staan bij ons bovenaan. Ook leuke arrangementen in combinatie met lunch of diner zorgen ervoor dat wij de prijs-kwaliteit in evenwicht houden.

Zo hebben wij een aantal jaren geleden ons restaurant waarbij eigenlijk alleen golfers gebruik van maakten, omgebouwd tot Steakhouse, nu krijgen we ook veel niet-golfers, dit is voor ons een belangrijke extra doelgroep geworden. 

Je bent golfster, je werkt in de golfbranche, is er meer dan golf alleen.

Zeker, op vrije dagen en vakanties kan ik het goed scheiden. Mijn vakanties staan dan ook zeker niet in het teken van golf. 

Dames en meisjesgolf komt maar moeilijk van de grond in ons land, wat zijn de oorzaken??

Om door te breken als meisje in de golfsport moet je wel doorzetten, een balans zien te vinden in trainingen en sociale ontspanning. Als er belangstelling voor vriendjes onstaat gaat het veelal mis en komt golf niet meer op de eerste plaats. Tegenwoordig is er ook heel veel keuze, vaak doen ze meerdere sporten. 

Zou de NGF meer kunnen betekenen voor het damesgolf

Een moeilijk verhaal, ik denk dat het mid-amateur (vanaf 30 jaar) circuit best uitgebreid kan worden. Er is wel een NK strokeplay maar of dat genoeg is betwijfel ik. Het zou wel erg fijn zijn dat je wat meer met “leeftijdsgelijken” in de flight zitten zodat je in die 4 uur golf ook nog een praatje kan maken. 

Speel en train je nog regelmatig

Vanaf de competitie speel ik wel ieder weekend, meestal tot eind september. Ik sta al heel lang rond de handicap 4 en eigenlijk train ik bijna niet, dit zou wel wat meer moeten. 

Ben je tevreden met je spiegelbeeld?????

Lastig om je zelf een spiegel voor te houden, tevreden ben ik wel, ik wil zijn wie ik ben. Uitdagingen en verbeteringen blijven altijd aanwezig.

Search