‘Domaine Les Forges’

De burgemeester van Les Forges is een tevreden man: Zijn dorp heeft dan weliswaar nog geen 100 inwoners, maar wel heel veel om trots op te zijn. Want de parels van Les Forges zijn niet op één hand te tellen: Een echte dorpswinkel, een bar-restaurant, maar liefst vijf vakantieparken en een kasteel. En dat is allemaal niet toevallig: Sinds de aanleg van de prachtige 27-holes golfbaan (in 1975) is het plaatsje veranderd van een stoffige en vergeten dorp  in een fijne vakantieplek met allure. Een paradijs voor golfers, levensgenieters en francofielen.

Het was eind jaren negentig dat deze heerlijke plek werd ontdekt door een aantal Nederlandse projectontwikkelaars en golfliefhebbers. Zij werden getroffen door de rust en de pracht van de streek en besloten dat dit dé plek was voor een nieuwe golfbaan en vakantiewoningen. In de afgelopen 20 jaar zijn rond de golfbaan een aantal  villa/vakantiewijken gerealiseerd, met in totaal zo’n 250 prachtige en comfortabele huizen. Direct grenzend aan de golfbaan vindt u de wijkjes Bourg Est, Vieille Vigne, Vigilière, L’Aveneau en Grand Aveneau. Op zo’n twee kilometer afstand ligt ‘Le Bois Senis’. De huizen op deze parken zijn overwegend in handen van Nederlandse,  en een enkele Engelse,  families. Het merendeel van deze huizen wordt gebruikt voor de toeristische verhuur. Hierdoor ontstaat een vrolijke vakantiesfeer. U zult er van genieten! 

Eerst maar eens de praktische informatie voor u op een rijtje: U vindt dit heerlijke paradijs in het hart van Frankrijk, in de Poitou Charente, op dertig kilometer afstand van Poitiers en zo’n 850 kilometer afstand van Utrecht. De Poitou Charente is één van de zonnigste en zonzekere regio’s in Frankrijk.

De streek is een charmante en afwisselende vakantiebestemming. Het is een leuke mengeling tussen slaperig en landelijk boerengebied met een afwisselend coulissenlandschap en een aantal bijzondere toeristische hoogtepunten. Door haar lange geschiedenis ( dit deel van Frankrijk is al sinds het stenen tijdperk bewoond) zijn er opmerkelijk veel toeristische bezienswaardigheden. Kijk je ogen uit in de charmante stad Poitiers. Bekijk de Romeinse ruines in Sanxay, die nog in een opmerkelijk goede conditie zijn. Ieder jaar in augustus wordt hier het wereldberoemde operafestival gehouden. Laat je verrassen door Parthenay, haar oude centrum, het kasteel en de oude straatjes en steegjes die getuigen van lang vervlogen tijden. Bekijk de hunebedden in de Tumulus de Bougnon. De bakermat van het Franse protestantisme en de Hugenoten ligt in deze regio. Weet u de gruwelijke verhalen nog? De godsdienstoorlogen, en hoe zat het met edict van Nantes? Het Musée de Poitou Protestante in Beaussais frist uw geheugen op. Iets verder rijden, maar dan ook wel een fantastische belevenis: Puy du Fou – een themapark waar hoogtepunten uit de geschiedenis in shows worden verteld.

Maar natuurlijk is er méér dan geschiedenis; U vindt hier één van de grootste attractieparken van Frankrijk, het Futuroscope. Er zijn prachtige dierentuinen en indrukwekkende natuurgebieden als de Marais Poitevin. U kunt een dagje naar La Rochelle en het strand. Breng een bezoek aan Île de Ré – of onze lokale trots natuurlijk; Mouton Village, een verrassend leuk schapenthemapark. U kunt gaan klimmen en klauteren in één van de avonturenparken, een kanotocht maken over één van de Sèvres of per fiets of per voet de omgeving verkennen. Er zijn heel veel uitgezette routes. Bezoek een kasteel, of ga naar een brocante. Er is zo veel te doen!

En dan hebben we het nog niet eens over de golfbaan gehad: de landelijke en verrassende Blue Green Golfbaan ‘Domaine Les Forges’ is een 27 holes golfbaan. Met haar drie verschillende lussen van 9 holes biedt ze voldoende ontspanning en uitdagingen voor golfers op ieder niveau. Ook in de herfst en de winter zijn de banen goed bespeelbaar omdat ze (deels) gedraineerd zijn. De baan heeft glooiingen, waterpartijen, bunkers en strakke greens. Baan-permissie is voldoende om hier een balletje te mogen slaan. Door de grootte van de baan kun je op deze baan altijd spelen, ook als er een toernooi aan de gang is.

In het clubhuis kunt u terecht voor een drankje, een hapje, een heerlijke maaltijd of een goed gesprek. U zit daar fijn op het terras of in het gezellige restaurant. U mag (gratis) gebruik maken van het zwembad en de tennisbaan. Uw kinderen – en soms ook u – kunnen deelnemen aan het afwisselende activiteitenprogramma dat wordt georganiseerd: denk aan een kidsclub en een minidisco, maar natuurlijk ook activiteiten voor de oudere jeugd! Ook worden er natuurlijk golfactiviteiten georganiseerd – denk aan golflessen voor kinderen, clinics en toernooien.

De golfbaan is eigendom van de Younan Collectie en wordt geëxploiteerd door Blue Green. U kunt een volledige Greencard kopen voor meerdere dagen. Als u wilt kunt u dan ook een uitstapje maken naar andere golfbanen in de buurt, zoals de Golf de Mazieres-en-Gatine, de Golf de Mignaloux Beauvoir en de Golf Niort Romangné. De verhuur van de villas, de exploitatie van zwembad, tennisbaan en activiteiten is in handen van VillaVasles.com / 365management

Search