Slainte!! Wim Wamelink in gesprek met de horecamanager van Het Rijk van Nunspeet

Het is telkens weer genieten als ik bij Het Rijk van Nunspeet aankom. In deze prachtige, voor mij (als oud Nunspeets hotelier) zeer bekende omgeving, ligt toch één van de mooiste banen van Nederland. Vooral op deze dag van het interview begin maart, als de vroege lente voelbaar en zichtbaar is. De baan ligt er geweldig bij.

Het verhaal van horecamanager Stefan Wolfkamp

Na de kennismaking met Stefan en een warm welkom waarbij ook General Manager Peter Hemmen en Algemeen Directeur Het Rijk golfbanen Hans Blaauw gedag kwamen zeggen, konden we met het interview van start. En hoe…..Stefan zat direct enthousiast op zijn praatstoel te vertellen over het mooie van zijn vak en de plek waar hij werkt.

Als student komend uit Nijverdal dacht Stefan dat Fysiotherapie zijn metier zou worden maar al snel kwam er de switch volledig een andere richting op namelijk Hotel- en Eventmanagement op het TIO in Hengelo. Tijdens zo’n studie zijn er stageplekken nodig en die vond hij in hotel Pillows in Zwolle om vervolgens naar Deventer te gaan, ook voor deze keten. Voor Stefan was het meer dan een bijbaantje naast zijn studie want hij draaide willig bijna full time mee in de hotels. Gedurende de scriptie periode maakte hij weer een overstap en ditmaal naar Restaurant de Nederlanden, bekroond met een Michelin ster. Hier leerde hij de verfijning in zijn vak en werd daar erg blij van maar ging uiteindelijk de veelzijdigheid in de horeca missen. Dus met het diploma op zak was het geen onlogisch gevolg dat hij voor een managementfunctie in de hotellerie terecht ging. Eerst bij De Heerlijkheid van Ermelo daarna restaurant Lumen.

 

Van Curaçao naar de Veluwe

Dan, rond zijn 25e levensjaar, bekruipt ook bij Stefan het gevoel dat hij meer wil zien van de wereld. Het is altijd goed voor jonge mensen om een buitenland ervaring op te doen en bij hem was de keuze gevallen op het altijd warme en vriendelijke Curaçao. Hier beleeft hij een heerlijke tijd maar komt ook tot de nuchtere conclusie dat zijn ambities groter zijn dan het eiland. En met de plannen voor een terugkeer naar Nederland is daar ineens een vacature waar zijn oog op valt: de functie van Horeca Manager bij Het Rijk van Nunspeet. En hier is hij inmiddels al ruim twee jaar actief. De golfwereld moest hij zich nog wel even eigen maken maar door zijn drukke werkzaamheden komt er van het zelf golfen nog niet veel terecht.

Gastheerschap en ledenaanwas

De kracht zit hier in de service en aandacht. Dat klinkt logisch maar daar schort het er de laatste jaren aan in veel horeca. Hier wordt de gast ontvangen en bediend naar wens. Niks afhalen of bestellen aan de bar. Eigenlijk zoals het hoort. Dit service niveau bereikt het team onder aanvoering van Stefan door er veel energie in te steken. En dat is niet onopgemerkt gebleven en wordt zeer gewaardeerd door de leden. Sterker nog: het ledenaantal van de golfclub is het laatste jaar gestegen met meer dan 200 nieuwe aanmeldingen.

En dat in deze tijd.

Ter afsluiting van het interview vraag ik Stefan naar zijn favorieten en bied ik een mini whiskyproeverij die voor hem als wijnkenner pur sang even deed slikken.

Favoriete drank:                                 wijn, vooral een witte Bourgogne als Pouilly Fusé

Favoriete gerecht:                               Oesters

Restaurant ooit nog te bezoeken:       Restaurant The Jane ** in Antwerpen met Chef Nick Bril

De whisky’s deze keer zijn Glenmorangie 10y op 40%, een frisse whisky uitsluitend van ex- bourbon barrel, de GlenDronach 12y op 46%, uitsluitend gelagerd op een mix van ex-Oloroso en ex-PX sherryvaten en de Craigellachie 13y op 46% met een volle robuuste smaak met een hint van turfrook. Midden op de dag, onder het werk gelimiteerd proeven, leuker wordt het niet.
Deze top 3 verraadt zijn smaakvoorkeur voor wijn:

  1. GlenDronach 12y
  2. Glenmorangie 10y
  3. Craigellachie 13y

Stefan, bedankt voor de ontvangst en tijd. Dit is een fijn adres.

Op de foto:

Horecamanager Stefan Wolfkamp (r) met reporter Wim Wamelink

Foto locatie: Golfbaan Het Rijk van Nunspeet

Search