Ries kijkt in de spiegel met Ellen Kroes

Kort af

Wie: Ellen Kroes  

Opleiding: Havo, HAS Hogeschool, Hogere Hotelschool

Loopbaan: Ruim 32 jaar eigen onderneming in de bloemen branche, sinds 2014 clubmanager bij de Gelpenberg

Privé: Getrouwd met Rob, 1 dochter en een zoon. 

Vernieuwen is een vanzelfsprekendheid 

 

Wat zie je als je in de spiegel kijkt:
Een spontane en gedreven vrouw die weet wat de valkuilen kunnen zijn en de stelregel hanteerd “”kan niet bestaat niet”” Veel ballonnen in de lucht die ik allemaal wil pakken.

Ben je in je jeugd opgegroeid met golf?  
Helemaal niet, golf hoorde niet bij onze opvoeding. Pas veel later ben ik gaan golfen. 

Vanaf april 2014 clubmanager bij de Gelpenberg, nog volop ambitie?
Zojuist op Nijenrode een cursus gevolgd, goed voor mijn ontwikkeling en om bij te blijven. Netwerken en de club nog beter op de kaart zetten is mijn doelstelling.  

Als clubmanager ben je een echte ondernemer, hoe voelt dat en waar komt dat vandaan.
Voor dat ik bij de Gelpenberg in dienst kwam heb ik jaren als zelfstandige ondernemer gewerkt dus dat ben ik wel gewend. Dat zit in je en daar probeer ik dagelijks mee om te gaan in mijn werk. 

Ben je verder nog maatschappelijk actief?
Voor de NGF ben ik actief bezig geweest in een commissie en voor de NGA heb ik ook het een en ander gedaan. Mijn job is veelomvattend en nogal druk, verder weinig tijd om andere dingen erbij te doen, misschien later. Mijn prive situatie vraagt ook dagelijks aandacht.  

Etiquette en golfregels veranderen, een juiste ontwikkeling of niet? 
De golfsport wordt steeds laagdrempeliger, een prima zaak om elke golfer binnen te halen en niet onbelangrijk ook binnen te houden. De golfregels worden minder zwaar maar de intentie om netjes de regels te hanteren is wel aanwezig op de golfbanen. 

U komt uit de Haag, nu al een tijd woonachtig in Drenthe, wel een overgang zeker
Van het Noordeinde naar het zogenaamde platteland viel niet mee, de kinderen waren nog kliein. Veel stress in die tijd met lange werkdagen. Hier in Drenthe gaat alles wat gemoedelijker en dat bevalt mij wel. 

De Gelpenberg is actief om de vergrijzing tegen te gaan, hoe doen jullie dat. 
Veel golfbanen in het land hebben last van de vergrijzing, bij de Gelpenberg is dat niet anders. Wij zetten nu vol in op de generatie 35-50 jaar en dat werkt heel goed. Met laagdrempelige acties, lessen en trainingen zijn er de afgelopen 2 jaar al 200 nieuwe bij gekomen.

Vernieuwen als golfbaan/ club is keihard nodig om te overleven, ook bij jullie?
Als golfbaan/ club moet je laten zien wat je te bieden hebt, aan de weg timmeren met allerlei actties en je goed presenteren is belangrijk.

Onlangs is het restaurant vernieuwd, is de parkeervoorziening uitgebreid en hebben wij de hoofdingang van het clubhuis verplaats. Ook het aantrekken van grote landelijke evenementen zijn wij volop mee bezig. Nog altijd geldt dat stilstand achteruitgang betekend. Dat proberen wij bij de Gelpenberg te vermijden. Laat zien hoe leuk golf kan zijn en organiseer veel leuke wedstrijden ook in het weekend.De trainings en opleidings faliciteiten zijn sterk verbeterd, met Topgolf Nederland die goed aansluiten met het beleid van de Gelpenberg. 

Zeker in 2020 waarbij de golfclub 50 jaar bestaat waarbij de lustrumcommissie allerlei evemementen hebben gepland.In augustus 2020 is er een mooi hoogtepunt met de komst van de Pro Golf Tour naar de Gelpenberg.De naamgeving is dan ook het Coevorden Gelpener Open.Er worden veel gasten verwacht op dit mooie toernooi.

Golf je al lang en speel je nog regelmatig?
Ik speel ruim 30 jaar golf, mijn actuele handicap is 16.4 en speel regelmatig golf, ik doe ook mee met de NGF competitie. 

Je komt zelfverzekerd over, lijkt van zelfsprekend of niet?
Ben redelijk zelfverzekerd, soms heb ik ook mijn twijfels, wie heeft dat niet toch? ;-) 

Je staat bekend als een harde werker, hoe ga je thuissituatie daar mee om?  
Mijn thuis is volledig gewend aan mij werksituatie, als oud zelfstandige weet men niet beter. Ik heb totaal geen sptijt van mijn overstap naar de Gelpenberg en doe mijn werk met veel plezier.

Ben je tevreden met je spiegelbeeld?????
Ik ben redelijk tevreden met mijn spiegelbeeld, ik zou wel wat meer tijd voor mij zelf willen reserveren.
Aan mijzelf denken schiet er nu wel eens bij in.

Search