Terugkomdag bij Golfclub De Gelpenberg

Gastvrijheid en welkom blijft onveranderd bij de Gelpenberg  

Het eerste bezoek in september 2016 was de slogan, gastvrij en welkom, wij gingen eens kijken of datzelfde gevoel er nog was. Bij aankomst werden wij al prettig verrast door de open mind van het complex. De entree van het clubhuis is verplaatst waarbij ook alle parkeerplaatsen zijn uitgebreid, gerenoveerd en bestrating is aangelegd. Een vriendelijk welkom en een uitnodigend geheel voor de gasten onderga je als vanzelfsprekend.

Opnieuw in gesprek met baanmanager Ellen Kroes die vertelde dat er heel veel is veranderd bij de golfclub. Buiten de metamorfose van de omgeving is ook het clubhuis volledig vernieuwd. De inrichting van het clubhuis/ restaurant heeft een flinke verbouwing ondergaan. Een zeer moderne en eigentijdse frisse uitstraling geeft de gasten een fijn en thuiskom gevoel. Ellen merkte verder op dat de betrokkenheid bij de leden alleen maar is toegenomen. Nieuwe leden worden opgevangen binnen de club en de ruim 120 vrijwilligers maken de club sterk. Alle leden worden betrokken bij de activiteiten, de exploitatie en noem maar op. Met een 650 leden is de Gelpenberg een middelgrote golfclub in het Noorden waar saamhorigheid de boventoon voert.

De Gelpenberg in 2020 - 50-jarig lustrum

Waar maak je dat mee dat een golfclub 50 jaar golfers kan ontvangen, in 2020 is het zover. Er is een lustrumcommissie opgericht die tal van activiteiten gaan organiseren voor de leden. Natuurlijk heeft de Gelpenberg ook slechte tijden meegemaakt gaat Ellen verder. Door regelmatig met acties te komen, ook voor greenfee spelers heeft de Gelpenberg zich gehandhaafd. Stil staan is achteruitgang, dus je moet wel aan de gang blijven. Er wordt veel tijd en energie gestoken om nieuwe leden enthousiast te maken. Eerst zaaien en dan oogsten is een vaste stelregel bij de Gelpenberg.

Het bestuur is erg ondernemend, jonge bestuursleden zijn aangetreden die ook op zakelijk gebied onderlegd zijn.

De businessclub van de Gelpenberg is onlangs flink gegroeid, met het aantrekken van een commerciële man Niels van de Weerd die de weg weet om bedrijven te benaderen is er een nieuwe weg ingeslagen. Met als goede partners de voetbalclub FC Emmen en de regionale zender RTV  Drenthe.    

Ontwikkelingen en veranderingen binnen de golfmarkt gaan snel

Veel golfbanen moeten de eindjes aan elkaar knopen, de golfers zijn niet meer vanzelfsprekend lid van een golfclub. De Gelpenberg laat zien hoe leuk golf is. In het weekend evenementen waarbij clubleden samen optrekken met aspirant leden. De vernieuwde golfschool (Topgolf Nederland) erbij betrekken die lessen combineert met leuke afwisselende spelelementen.

Ook het gebruik van sociale media timmert de Gelpenberg aan de weg. Laat je zien en horen is voor de baan een vanzelfsprekendheid. Meegaan met de tijd en constant vernieuwen kan de Gelpenberg nog vele jaren aan de top meedraaien binnen de golfmarkt.

De slogan, de mooiste baan van het noorden willen zij nog lang waarmaken, waarbij vooral de natuurlijkheid van de baan bekend om is. Respecteer de natuur waarbij het onderhoud dagelijks wordt uitgevoerd op een wijze die verantwoord is.

Het bestuur en de leden van de Gelpenberg hebben een visie, deze beoogt een optimale mix tussen het behouden van het oude en open staan voor het nieuwe.

Golfbelevenis blijft overeind    

Na ons gesprek met Ellen nog de kleine par 3 gespeeld en daarna de 2e negen holes van de grote baan. De par 3 is redelijk kort en niet al te moeilijk, voor elke golfer een aanrader om je korte spel te onderhouden. De tweede negen van de 18 holes baan was heel goed te spelen na de overvloedige regenval van de afgelopen weken. Met gratis ballen voor de drivingrange zet de Gelpenberg wel een trend binnen de golfwereld. Brede mooie fairways en snelle greens maakten het spelen als een feestje, De greenkeepers waren met onderhoud bezig, de golfers hadden daar geen enkele overlast van. Onopvallend je werk doen is ook een kwaliteit. De bos en heide baan met allerlei herfstkleuren heeft ons een mooie dag bezorgd. Evenals vele golfers die op leidingcourse hun mening geven en veelal de gastvrijheid en de gemoedelijke sfeer van de baan roemen sluiten wij als beoordelingsteam helemaal bij aan. Op een 17e plaats van de ranking in Nederland is niet verkeerd. Nog te vermelden valt dat er 5 parkeerplaatsen zijn vrijgemaakt om campers te ontvangen. Met de Noordelijke campingtour komen meer en meer golfers met de camper naar de Gelpenberg. Tot slot meldt Ellen dat de beregeningsinstallatie op de oude 9 en in 2020 de eerste negen is de baan weer in topconditie. Bertus Witteveen verzorgt al enige jaren de horeca bij de Gelpenberg waarbij de service van prima gerechten een niet te vergeten een gastvrije uitstraling heeft.

Golfclub De Gelpenberg    

Gebbeveenweg 1

7854 TD Aalden

www.dcgdegelpenberg.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tekst en foto’s

Ries Rook

Search