Ries kijkt in de spiegel met Piet Oosthoek Directeur Oosthoek – Groep BV

Eerlijkheid duurt het langs  

Kort af

Wie: Piet Oosthoek (14-03-53) in Schipluiden
Opleiding Lagere en middelbare landbouwschool
Loopbaan: Eerst in loondienst bij tuinbouwbedrijven, later bij een veehouderij met 300 koeien. Sinds 1972 de Oosthoek Groep opgericht in de weg en waterbouw, later ook in de golfbranch. (Greenkeeperswerk)
Privé: Getrouwd, vijf kinderen en vier kleinkinderen.
Woonplaats: Schipluiden.

 

Wat zie je als je in de spiegel kijkt: Een kerel die met vallen en opstaan het bedrijf richting heeft gegeven. Emoties laat ik soms de vrije loop en tegen oneerlijkheid kan ik niet tegen.
Wat doet de Oosthoek Groep allemaal  In Vlaardingen begonnen met bomen te planten voor de gemeente.Vervolgopdrachten voor diverse projecten, door vernieuwingen en het hanteren van afspraak is afspraak is het bedrijf verder gegroeid.
De Oosthoek Groep doet het greenkeeperswerk erbij, klopt dat? Door toeval zijn wij bij Kleiburg terechtgekomen in 1999, daarna het dagelijks onderhoud aangenomen. Nu met vier golfbanen in onderhoud willen wij dat wel gaan uitbreiden.Na Kleiburg zijn wij gestart bij golfbaan Delfland, het leveren van kwaliteit is vanzelfsprekend en zo hou je de klanten vast.
Met de opdrachtgevers werken jullie aan een duurzaam beleid, hoe moet ik dat voorstellen?
Wij als de Oosthoek Groep fungeren als strategische partners, bestuur golfclubs, eigenaren van een golfbaan en zeker ook de vrijwilligers staan wij bij. Altijd een transparante opstelling hanteren dan kom je samen tot een duurzame samenwerking.
Bij toeval kwam je in aanraking met de Strijensche Golfclub, hoe ging dat?
Door mailings naar golfbanen te sturen kwamen wij in contact met de Strijensche golfclub. Nu doen wij al een aantal jaren het onderhoud van deze baan.
10 jaar geleden was de naam Oosthoek in de golfmarkt niet of nauwelijks bekend, inmiddels is dat anders.
Piet zegt dat je altijd bij je zelf moet blijven, er dient wel een chemie met de opdrachtgevers plaats te vinden. Hoe je het ook bekijkt een golfbaan is toch ook maar een sportveld, maar wel met een hoger cultuurtechnisch niveau. Bekijk het onderhoud op een nuchtere wijze en handel daar ook naar.
Hoewel er een 200 golfbanen zijn in Nederland is de markt toch klein, hoe onderscheiden jullie je daarin?
Wij zijn partner van de opdrachtgever, wij kiezen speerpunten wat belangrijk is. Bijvoorbeeld bezuinigen op snoeien etc, dus meedenken met de klant en vooral de details niet uit het oog verliezen.
Jij bent een voorstander om duideljkheid te geven bij opdrachtgevers waarom je iets doet, vertel eens;
Duidelijkheid geven, daar begint het mee, als de bodem niet goed van structuur is begin je niets. Golf is een visueel spel, maar als de structuur van de bodem niet goed is, dan klopt het visueel ook niet. Je dient als bedrijf je ook pro – actief op te stellen en initiatieven te nemen.
Wat heb je zelf met golf? 
Met golf heb ik weinig, ben wel minilid bij Kleiburg maar de tijd ontbreek mij om te gaan golfen. Mijn ding is de paardensport waarbij ik actief ben als commissaris bij de KNHS
Zijn er al plannen om met pensioen te gaan? 
Al enige tijd is mijn zoon Johan statutair directeur van het bedrijf, sparren met hem en adviseren en standby zijn is nu mijn taak. Lanzaam maar zeker ga ik meer op de achtergrond mijn ding doen.
Je komt zelfverzekerd over, lijkt vanzelfsprekend of niet?
Ik ben wel vooruitstrevend en stressbestendig, na een tia ruim 3 jaar geleden ben ik wel gaan nadenken. Kennisoverdracht en gewoon blijven doen is mijn doel.
Je staat bekend als een harde werker, hoe ga je thuissituatie daar mee om?
Vroeger was ik degene die op zondag thuis het vlees stond te snijden. Was soms niet gemakkelijk voor mijn omgeving maar stond altijd wel klaar voor mijn kinderen. Mijn vrouw wist niet beter, nu is dat allemaal meer relax.
Het personeel (circa 30 man) gaat regelmatig op cursus om bij te blijven;
De wereld veranderd om ons heen, al het personeel krijgt de kans om zich verder te ontwikkelen op hun vakgebied. Groeimogelijkheden binnen het bedrijf zijn dan ook volop aanwezig.
Zijn er nog plannen voor de toekomst????
Johan mijn zoon wil zich meer op het onderhoud van golfbanen onderscheiden, buiten Kleiburg, Ockenburg, The Mondial en de Strijensche is er nog ruimte voor nieuwe locaties.
Ben je tevreden of trots met je spiegelbeeld?????
Niet meer achteruitkijken, de nare periodes vergeten en vooral vooruitkijken is mijn stelregel. Het glas is bij mij altijfd half vol en eerlijkheid duurt het langst

Search