In memoriam: Aad den Dulk golfpromotor pur sang

Onverwacht overleed Aad den Dulk begin dit jaar in Marbella aan de gevolgen van Corona. Hij is voor de ontwikkeling van de amateur golfsport in Nederland van grote betekenis geweest. Als oprechte Scheveninger lag dat niet voor de hand. Zijn sportieve interesse ging in eerste instantie uit naar voetbal en tennis, maar hij zag golf vooral als ideale vorm voor het realiseren van zakelijke relaties. Golf als marketinginstrument was in de jaren 70 en 80 nog onbekend, maar Aad – werkzaam bij het mediaconcern Wegener –wist velen enthousiast re krijgen voor de golfsport. Hij startte als marketeer redelijk onbevangen met het Wegener Golftournooi, dat langzamerhand uitgroeide tot een succesvol, meerdaags golfevent met meer dan duizend deelnemers. Voor sommigen was deelname aan de clinics het de eerste – en zeker niet de laatste – kennismaking met golf. Het zwaar gesponsorde tournooi – waar je alleen op uitnodiging aan mocht deelnemen - werd gehouden op Spaarnwoude en ging later naar Nijmegen en Nunspeet.     

Wegener – en later Wegener Golf – gaf bladen uit als Het Golfjournaal en Golfersmagazine waaraan het gratis tweewekelijkse Golf Extra, min of meer de voorloper van de Nederlandse Golfkrant Magazine, onder zijn leiding werd toegevoegd. Ook organiseerde Aad den Dulk golfreizen voor een select gezelschap naar het (verre) buitenland onder de naam de Golf Globetrotters. Jaarlijks verscheen naar aanleiding daarvan de glossy Golf Society. Hij trachtte met o.a. de onlangs ook overleden Robbie van Ervens Dorens de rechten op het Dutch Open te verkrijgen hetgeen tot zijn frustratie niet lukte.

Hij was inmiddels opgeklommen tot directeur van de business unit Wegener Golf en verhuisde vanuit Voorburg naar Hoenderloo. Inmiddels was hijzelf ook een verdienstelijk speler geworden – hij was lid van de Lage Vuursche - , maar ook tijdens het golfen lag zijn focus op het aangaan van zakelijke en persoonlijke relaties. Na zijn pensionering organiseerde hij met en voor vrienden buitenlandse (en binnenlandse) golfreizen en –wedstrijden in het kader van de Dutch Golf Trophy.  

Aad den Dulk is inmiddels in stilte gecremeerd.

Search