FF voorstellen;

Mijn naam is Clazien van den Bosch, woonachtig in Harmelen,  ben een trotse moeder en oma van 3 allerliefste kleinkinderen.
Kortgeleden werd ik gevraagd om stukjes voor en over “Vrouw en Golf” voor de Nederlandse Golfkrant te gaan schrijven.
Daarover heb ik nagedacht, heb het besproken met golfvriendinnen en ja de gedachte bleef hangen van: waarom ook niet, ik vind het wel een uitdaging.
Dus na vele proppen papier in de prullenbak, om een goed begin te maken, probeer ik er maar het beste van te maken.
Spannend, heel spannend maar tegelijkertijd heel leuk en dat bemerk ik nu al.

 

Start met golf
Mijn passie voor de sport Golf is begonnen in 2000.
In die jaren verbleef ik een groot deel van het jaar in Spanje, de Costa Blanca.En de Residentie/Pueblo waar ik verbleef was omringd door golfbanen.
Tijdens mijn verblijf kwamen er geregeld vrienden over die wel eens een  balletje wilden slaan in dat fijne klimaat. En ja zo kwam het, dat ook ik me zelf ging afvragen….. is het wel leuk….. kan ik dat ook…….is het niet te elitair……is dit wel een sport voor vrouwen….ben ik er niet te oud voor (50)…ga zo maar door. Nooit een sport gehad, ja 2 weekjes skiën per jaar, altijd hard gewerkt daarom de beslissing  om “ iets” te gaan doen want ik had plenty vrije tijd.

Dus ja, de  stoute schoenen aangetrokken en naar de Pro van de naburige golfbaan toegestapt en geregeld dat ik 3 x per week bij hem ging lessen.

Deze Pro, genaamd Pasqual Jiminez , ging in zijn gebrekkig Engels, mij uitleggen hoe of wat ik moest doen. Daar stond ik dan op het groene matje …. te denken , te vertalen van het Engels naar Nederlands en dan proberen te antwoorden in het Spaans en dan ook nog te swingen.

Het motiveerde mij wel.
Golflicentie
Ik haalde mijn examen/ licencia zowel practica y teoría in het Spaans en was uiteraard supertrots. Vanaf toen het spelletje in de praktijk brengen. Ik werd lid van Golfclub La Marquesa te Rojales.

Vele jaren daar gespeeld maar ook op andere banen in de buurt met een groepje Nederlanders, pensionado’s.

Dit waren prachtige tijden, waar ik vaak ( vooral ‘s winters ) aan terugdenkt.

Golf in Nederland
Het lot bracht mij weer naar Holland in 2008 en ik melde me meteen aan als lid bij golfbaan Dorhout Mees in de Flevo- polder. Hier ben ik 10 jaar lid geweest en maar vanaf 2018 speel ik  op Golfclub Veldzijde te Wilnis.

Golfvirus
Nog steeds is de passie oftewel golfvirus bij mij aanwezig en dat ga ik dan in de komende uitgaven van de Nederlandse Golfkrant met u delen.

Na een warme verwelkoming van de golfkrantfamilie op Facebook waren vele reacties; WE LATEN ONS VERRASSEN.

Ik hoop dat dit ook bij de lezers/ lezeressen gaat gebeuren.

Ik zal vele onderwerpen gaan beschrijven zoals…….het wel en wee van een dames golfdag, de NGF- damescompetitie, damesspecial-wedstrijd, Lady Day Out, ervaringen en wat meer ter tafel komt.

Altijd iets wat de dames betreft of aangaat en leuk is om te delen.

Ik hoop dat u veel leesplezier zult hebben van mijn stukjes.

Groetjes en blijf gezond,

Clax

Search