Ries kijkt in de spiegel met Danny van Sommeren, Directeur bij Golflinked Wijchen

Wie: Danny van Sommeren geboren op 10 oktober 1972 in Nijmegen.
Opleiding: Fontys Hogeschool met studierichting PGA Golfprofessional B en A en HBO -Bedrijfskunde.
Loopbaan: Golfprofessional bij Burggolf Wijchen 1993 -1997 – Golfprofessional bij Golfbaan Muhlenhof in Duitsland 1997 – 1999 – Hoofd Golfprofessional bij Het Rijk van Nijmegen 1999 -2010 – sinds 2010 eigenaar-directeur bij GolfLinked
Privé: Vriendin, samenwonend en drie kinderen van 19 -17 en 12 jaar oud.
Woonplaats: Wijchen

 

Wat zie je als je in de spiegel kijk?: Een man van 48, met een zorgelijke blik, maar die klaar is voor een herstart na een zware Coronaperiode.  
In 2010 begonnen als zelfstandige in de Golf indoor branche, een sprong in het diepe! Inderdaad is het na de financiele crisis waarbij ook de particulieren het niet gemakkelijk hadden wel een gok geweest. Na prima jaren te hebben meegemaakt is het nu een erg onzekere tijd in de branche in deze corona crisis. Sprong in het diepe? Voor mijn gevoel niet. We wisten waar nog mogelijkheden lagen in de branche
Waarom indoorgolf aanbevelen, voor veel golfers toch nog een onbekende tak van sport? Bij indoor lesgeven train je altijd onder optimale omstandigheden. Weer en temperatuur speelt geen ekele rol. Indoorgolf is overdekt en met de allerbeste apparatuur kan je uitgebreid analystisch bespreken met de klanten. Eigenlijk een geniale oplossing. Steeds meer golfers weten gelukkig het indoorgolf te vinden, te begrijpen en het te waarderen.
Meten is weten, hoe krijg je golfers in de indoorhal, ook in de zomer??? Door duidelijk aan te tonen dat golfers beter worden en dat zij dat zelf ook constateren. Met een professionele aanpak lukt dat aardig.
In februari 2020 begon de coronacrisis, hoe ging je bedrijf daarmee om? Alle sportaccomodaties hebben het vanaf die tijd moeilijk. Je zult actief moeten blijven ondernemen wat wel kan en niet op wat niet mag, kansen zoeken, positief blijven en zorgen dat je toko overeind blijft. Verleggen van de focus naar o.a. Fittingen en online shoppen met een nieuwe webshop die we hebben opgezet
Persoonlijke aandacht, service en focussen op een langdurige relatie is de kracht van het bedrijf, hoe doe je dat? Alles met volledige aandacht aanpakken, persoonlijk contact en alles op sportieve gronden is de kracht van GolfLinked. In deze rare tijden is wel volop belangstelling voor lessen en fittingen op maat.
Jouw lesgeven is gebaseerd om van cursisten betere golfers te maken, lukt je dat? Ja, dat lukt zeker. Met mijn enthousiastme voor het lesgeven en door de tijd nemen voor mijn leerlingen kan ik de leerlingen wel prikkelen. Een zogenaamd uurtje – factuurtje schiet je niets mee op. Een klant is ook niet gek en wil resultaat zien en uiteindelijk een ontwikkeling doormaken waarbij hij beter gaat golfen.
Golf je ook regelmatig, wat is je HCP? En hoe lang golf je al? Als PGA-Holland golfprofessional heb ik handicap 0, echter om veel te gaan golfen ontbreekt mij vaak de tijd. Op goede dagen komen we in de buurt maar net zoals iedere golfer zul je er tijd in moeten stoppen om dit niveau vast te kunnen houden. Plezier op de baan is nu het allerbelangrijkste. Ik ben begonnen op mijn 15e.
Naast de Trackman beschik je ook over de Sam Puttlab en hoe maak je golfers hiermee beter??? Een putt-analyse geeft inzicht in de puttingstroke van de golfer. Hoe ziet de stroke eruit? Hij meet o.a. of je goed opgelijnd staat, welke weg de club aflegt, wat de stand is van het clubblad, waar raak je de bal op het blad en hoeveel rotatie zit er in je clubblad tijdens de stroke. De feedback van de putt-analyse wordt netjes in een rapport uitgeprint, waardoor de leerling thuis zijn analyse nog eens goed kan doorlezen. Bij putten gaat het om millimeters. Dit vraagt om nauwkeurige data en dat is nu juist de kracht van Sam Puttlab.
Je bent ook gespecialiseerd in clubfitting, niet onbelangrijk, veel golfers vinden dit aspect onnodig, hoe sta jij hierin? Ik kan niet zeggen of het goed of fout is, als golfers het niet nodig vinden is dat maar zo. Wel kan ik aangeven dat het zeker een toegevoegde waarde is om professioneel op maat gemaakte golfclubs. Ieder mens is anders en swingt anders. Zelfs in het goedkope segment is maatwerk mogelijk, dus dat is nietvoor niets. Wil je het spelletje serieus benaderen, begin in ieder geval met passende clubs
Jouw klantenkring zijn min of meer vaste klanten, die moet je toch koesteren? Wij hebben veel vaste klanten omdat de passie voor het vak, de liefde voor het spel en de sfeer in het bedrijf goed is. Gezelligheid, laagdrempelig maar met veel enthousiasme gaan we te werk.

Als er bijvoorbeeld een probleem is met een trolley of een ander product moet dit opgelost worden. Garantie of niet. Ook hier nemen we graag voldoende de tijd en hebben we alle aandacht voor de klanten. Je moet in deze tijd betrouwbaar zijn, ook een punt waar je niet omheen kan als een langere relatie met je klant wilt opbouwen. Wij gaan wel voor groei in de markt, zeker als de coronatijd voorbij is, zonder de klant uit het oog te verliezen.
Je komt zelfverzekerd over, lijkt vanzelfsprekend of niet? Ondanks dat ik ruim 30 jaar ervaring hebt in de golfbranche ken ik ook onzekerheden, ik weet waarvoor ik sta. Ik werk hard en weet wat ik wil bereiken en daar ga ik volledig voor.
Je staat bekend als een harde werker, hoe gaat je thuissituatie daar mee om?? Ik heb mijn verantwoordelijkheden, en werk ruim 70 tot 80 uur in de week, waardoor de balans tussen prive en zakelijk soms heel moeilijk is. Aangezien mijn partner ook meewerkt in de zaak en wij goed personeel hebben moet dit de komende jaren wel beter gaan worden.  
Businessclub bij GolfLinked, hoe werkt dat? Deze club is zakelijk en erg fanatiek bezig, volgen ook lessen maar de instap is laagdrempelig. De meeste zakenmensen hebben weinig of geen tijd voor een rondje golf. Bij GolfLinked maak je van de nood een deugd. De keren dat je speelt kom je ook nog eens in contact met gelijkgestemden. Het moet ook leuk zijn en blijven.
Zijn er nog plannen voor de toekomst? In deze coronatijd moet je reeel zijn, elke dag geeft onzekerheden dus plannen voor de toekomst is heel moeilijk. Wij proberen stap voor stap het bedrijf uit te bouwen. Plannen heb ik genoeg. Dat gaan we jullie in de komede jaren laten zien.
Je lijkt en blijft rustig, alert en kalm zeggen klanten, hoe doe je dat? Nou niet altijd ben ik rustig, diverse malen in de nacht wakker gelegen of piekeren over bepaalde zaken en hoe ik dat dan op zou kunnen lossen.
Ben je tevreden of trots met je spiegelbeeld? Eigenlijk ben ik nooit tevreden, ik blijf mijzelf ontwikkelen en kan mijn werk moeilijk loslaten. Het is zoals het is, zo zit ik in elkaar. Het wordt trouwens wel tijd voor een bezoekje aan de kapper.

Search