Ries kijkt in de spiegel met Mirjam Huisken, Commercieel directeur bij Aparthotel Delden

Wie: Mirjam Huisken geboren op 16 mei 1963 in Raalte
Opleiding: MAVO – M.B. hotelschool - Hanze college Zwolle
Loopbaan: Restaurant Bagatelle in Raalte – Kromme Distel Wijk bij Duurstede sinds …bij Aparthotel Delden.
Eerst wilde ik graag bij de politie werken daar is overigens niets van terecht gekomen.
Privé: Happy Single
Woonplaats: Delden

 

Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Een iets te strenge vrouw die bovengemiddeld blij is met haar werk en privesituatie.  
Bij het familehotel is jouw aanwezigheid bijna 24/7 of is dat wat overdreven? Het lijkt wat overdreven, soms en waar nodig werk ik wel eens zeven dagen achtereen. Daar is helemaal niks mis mee overigens.
Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van u binnen de organisatie? Alles op commercieel gebied draag ik mijn steentje bij, marketing, sales en het voetbal gebeuren waarbij regelmatig voetbalclubs een bezoek brengen aan het hotel en hun traingningskamp daar afwerken.
De veelzijdigheid van het Aparthotel is overal bekend, Golf en Welness, familehotel en nu ook indoorgolf ? Je moet constant blijven vernieuwen, de gasten zijn inventief en ook kritisch. Wij hebben de golfbaan waar veel gebruik van wordt gemaakt. Nu wij ook indoorgolf presenteren draagt wel bij tot het aanbieden van een totaalpakket, je weet dat mensen mondig genoeg zijn en laten zich dan ook horen op zijn tijd. Alert blijven en inspelen op de markt is een terugkerend item.
In februari 2020 begon de coronacrisis, hoe ging het hotel daarmee om? Het hotel behoort tot het middensegment en heeft normaal een prima bezetting, nu viel dat gelijk helemaal weg. Wel waren er nog gasten met een essentieel  beroep die bij ons de hele week bleven overnachten. Het is en blijft moeilijk om het allemaal te blijven managen.
Persoonlijke aandacht, service en scherpe aanbiedingen, is een onderdeel om het hotel bezet te houden? Inderdaad is de persoonlijke aandacht belangrijk, met zes hotels in Delden moet je wel onderscheidend zijn. Arrangementen zjin een vast stramien binnen onze organisatie. 
Golf je ook regelmatig, wat is je HCP? Regelmatig golfen kom ik niet aan toe, als ik twee- of driemaal per maand een rondje loopt is dat veel. Mijn golfhandicap is nu 27.  
De Lage Mors is een bekende baan die loop je niet zomaar even? Veel mensen die hier nog niet zijn geweest hebben van horen zeggen dat kleine baantje in Delden. Niets is minder waar, een lastige baan maar wel prima bespeelbaar. 
Binnen een hotelorganisatie ben je nooit klaar, hoe ga je daarmee om? Is voor mij geen enkel probleem, met betrouwbare en fijne collega’s werken is niets  te veel. Het geeft mij alleen maar plezier. 
Het Aparthotel heeft een vaste klantenkring, hoe doe je dat? Het hotel heeft zeker een vaste groep bezoekers, persoonlijke aandacht, geduld hebben en luisteren naar de klanten geeft een apart gevoel. 
Nu de economie wegzakt door het coronavirus is het moeilijk om overeind te blijven, gaat dat lukken? Het overeind houden gaat zeker lukken, echter wel moeizaam, wij hopen dat deze periode niet meer te lang gaat duren. Om toch creatief te blijven hebben wij onlangs in februari tijdens de korte sneeuwperiode op de baan langlaufen geintroduceerd, een groot succes. 
Je komt zelfverzekerd over, lijkt dat vanzelfsprekend of niet? Zelfverzekend is een te groot woord, ik word niet snel nerveus maar heB op zijn tijd ook mijn twijfels. Dat heeft iedereen wel eens denk ik.  
Met sociaL media ben je overal bereikbaar, ook het Aparthotel doet daaraan mee? Digitale nieuwsbrieven Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin is het platvorm waar wij dagelijks mee werken. Laat je zien en horen staat bij ons hoog op de lijst. De seniorenmarkt gaat ook meer en meer mee de digitale weg te ontdekken. 
Je staat bekend als een harde werker, hoe voelt dat? Sta ik helemaal niet bij stil, ik doe mijn werk met plezier, heb ook een groot sociaal netwerk. Mij hoor je niet klagen. 
Zijn er nog plannen voor de toekomst? In eerste instantie willen wij deze crisis overleven, het vervolg maken van het renoveren van de kamers is ook een prioritiet. De kwaliteit van de organisatie handhaven en waar mogelijk verbeteren. 
Ben je tevreden of trots met je spiegelbeeld? Ik ben heel erg gelukkig zoals lk ik ben en met fijne mensen werken en ook in mijn priveleven ben ik uiterst tevreden.

Search