Genieten van golf – rust en natuur bij Residentie Souillac Golf & Country Club

Door: Ries Rook 

Midden in Frankrijk op de grens van de departementen, de Lot de Correze en de Dordogne bevindt zich de Souilllac Golf & Country Club. 
Gelegen in een eikenbos met als oppervlakte ongeveer 60 hectare is deze bijzondere golfbaan aangelegd in 1998. Ooit begonnen met 6 holes is de golfbaan inmiddels uitgebreid naar 18 holes. In 2007 zijn er 90 vakantiewoningen gebouwd op het resort. Buiten twee tennisbanen en 9 zwembaden is er een restaurant met een groot terras aanwezig.

Tijdens ons verblijf op het resort hebben wij kennis gemaakt met Ludovic Hanks (director) Remy Flatres (Marketing) en Sandra Corre die de boekingen verzorgt.
De eigenaar van het golfresort is een investeringsgroep die wordt geleid door president Gary Stokoe.

 

Een uitdagende baan in een schitterende omgeving. 
Het dorpje waar het resort zich bevindt is Lachapelle- Auzac, met de auto een kleine 950 km vanuit de randstad. Vanuit airport The Hague in Rotterdam is het een anderhalf uur vliegen naar Bergerac. Vanaf het vliegveld is het met de auto nog een 125 km tot het resort.
De baan is ontworpen door de Engelsman Jeremy Pern die met het ontwerp van deze golfbaan hoge eisen stelt aan elke golfer. De zeer nauwe fairways en de verhoogde greens zijn een lust om te spelen voor golfers van elk kaliber.
Op een aantal holes sla je blind je bal en kom je regelmatig voor verassingen te staan. De greens zijn uitermate snel en niet eenvoudig te bespelen.
Volgens de directie komen er veel Nederlanders op bezoek die golf, rust en natuur welgevallig zijn.De verharde paden zijn in een prima staat van onderhoud. Omdat je vrijwel elke hole omhoog moet is het gebruik van een buggy hier een must. De baan is niet erg lang met zijn  iets meer dan 4000 meter en is voor golfers goed te doen. Als je geen mogelijkheden hebt om je eigen clubs mee te nemen kan je op de locatie clubs huren tegen een aantrekkelijk tarief.

Chalets zijn merendeel eigendom van particulieren   

De chalets uitgerust met 3, 4 of 5 kamers met meerdere badkamers en zijn van alle gemakken voorzien. De keukens zijn modern ingericht en het bijbehorende terras is ruim te noemen. Bij elke 9 chalets is centraal een zwembad aangelegd waarbij je goed kan toeven. De meeste woningen zijn eigendom van particulieren die hun woning via de organisatie verhuren. Elke ochtend is het mogelijk om bij de receptie verse broodjes af te halen voor het ontbijt.

De auto kan het gehele verblijf bij het chalet worden geparkeerd. Alle chalets zijn vrijstaand en zijn aangelegd in een natuuromgeving. In de zomerperiode worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Bij enkele Nederlandse reisaanbieders kan je een verblijf boeken van minimaal 4 nachten waarbij je onbeperkt golf kan spelen. Maar je kunt uiteraard ook rechtstreeks boeken via de receptie van de golfbaan.
Het restaurant serveert streekgerechten met een hoog culinair gehalte waarbij de prijzen op een aanvaardbaar niveau zijn gebracht. Een van de dagen nog een bezoek gebracht aan Hein en Hetty Jas die al ruim 15 jaar een chalet bezitten op het resort. Als penningmeester van Golfclub Kleiburg in Brielle is Hein in Frankrijk altijd met golf bezig. De Golfclub op Souilllac   heeft ongeveer 150 leden die vrij kunnen spelen op de baan. Het is een vrij hechte club die zich verwant weet met de organisatie. Het wij gevoel op het resort viert wel hoogtij zegt Hein. Een aantal keren per jaar komt hij thuis in Souililac. Om 08.00 uur wegrijden van huis en 17.00 uur aankomen op het resort is prima. Hein geeft ook aan dat elk chalet anders is ingericht omdat de smaak van de eigenaren altijd meespeelt bij de inrichting. De komende jaren willen Marijke en Hein zich nog volledig richten op hun chalet in de Dordogne.

Samenwerking en collegialiteit loont  

Het management onder leiding van Gaby en ondersteunt door Ludovic, Remy en Sandra is een ingewerkt team die vrijwel 7 dagen per week actief is om de gasten het naar hun zin te maken. Samenwerken waarbij elkeen zijn taken goed kan uitvoeren zorgt voor rust binnen de organisatie. Meer Nederlanders enthousiast maken voor het resort is een doel die de komende tijd als target wordt gekenmerkt. Vanaf maart tot en met oktober is het heel goed te doen om een vakantie te plannen in Souillac. Ludovic meldt dat er een golfpro aanwezig is bij de club, 15 jeugdigen die met plezier de lessen volgen en vrijuit kunnen spelen. Houd je van luxe, service, kwaliteit kies dan voor Souilliac Golf & Country Club in het prachtige en kwalatief hoogstaande vakantiedorp. Remy en Ludovic komen nog even terug op de Covid 19 pandemie waar heel de wereld last van heeft gehad, het einde van deze pandemie lijkt nu in zicht. Het resort heeft alle voorzieningen tijdens corona netjes op orde gebracht en eigenlijk hebben nog vrij veel bezoekers het resort bezocht. Nu kijken zij verder om na Corona weer volop bezoekers te verwelkomen.

Nog meer te zien dan natuur en golf

Op en rond het golfresort zijn leuke dorpen en stadjes te bezoeken waar je volop winkels en terrassen kunt vinden. Zeker in de zomermaanden is het fijn om daar te genieten. Ook veel kastelen en zeer oude gebouwen zie je in deze omgeving met allemaal hun eigen verhaal. Zeker ook het dorpje Sarlat waar veel toeristen komen is erg leuk voor een dagtrip. Ook een bezoek aan de River Valley midden in de Dordogne is een leuke en interessante trip. Heel hoge bergen waar je, als je naar boven kijkt, soms duizelig van wordt.

Rocamadour is een stad in Frankrijk, in het Centraal Massief departement Lot. De stad is na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. De stad is gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat, een uitgestrekt kalksteenplateau en onderdeel van de Causses du Quercy. Op een kleine 10 km van Rocamadour zijn meerdere eeuwen geschiedenis te ontdekken. Vandaag de dag staat Grotte de Lacave bekend als een van de mooiere grotten in het departement Lot. Wanneer u de grot bezoekt, wordt u met een klein elektrisch treintje de grot in gereden. Vervolgens zult u tijdens uw bezoek nog wel enkele trappen moeten beklimmen, wees hierop voorbereid door stevige schoenen aan te doen. De rondleiding brengt u langs twaalf prachtige kamers. Voor een bezoek aan de grot kunt u gerust anderhalf uur de tijd nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Lot, of in het aangrenzende departement Dordogne, is een bezoek aan Grotte de Lacave meer dan de moeite waard! 

Conclusie na een heerlijke week met zijn 3en op het golfresort te hebben vertoefd is dat je voor een zeer marktconforme prijs een geweldige vakantie kan beleven en waar ook kinderen meer dan genoeg te doen hebben op het park.
Wij ( Ries Rook, Alex van Leeuwen en Mirella Bisschops) van de Nederlandse OK- krant komen hier zeker terug.  Plannen hiervoor zijn inmiddels in de maak.

Residentie Souillac Golf & Country Club
Le Mas Del Teil 

46200 Lachapelle – Auzac 
Tel: + 33 (0) 565275600 
www.soillaccountryclub.com 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Search