Ries kijkt in de spiegel met Koen Snoeren (iGolf ECLECTIC Challenge)

Kort af

Wie:    Koen Snoeren geboren op 8 november 1960 in Dongen
Opleiding: HBO Chemisch Analist, diverse marktonderzoek-, marketing- en salesopleidingen en onlangs (2021) de opleiding tot Meso-Voedings-Coach afgerond.
Loopbaan: Met uitzondering van een klein sales uitstapje in de biochemie sector altijd commercieel werkzaam geweest in de internationale marktonderzoek branche. Op dit moment als zelfstandige werkzaam als consultant, coach en organisator (in meerdere sectoren waaronder de golfsport, de voedingsbranche en onderzoeksector) 
Privé: 37 jaar getrouwd met Lucienne, 3 kinderen en 2 kleinkinderen
Woonplaats: Dongen

 

Wat zie je als je in de spiegel kijkt: Een energieke man die enerzijds geniet van het leven en anderzijds druk bezig is om een aantal nieuwe uitdagingen aan te gaan. Een golffanaat pur sang. 
Er is vrij weinig bekend over de persoon Koen Snoeren, niet veel aan de weg getimmerd? Zeker wel, maar je creëert niet zo veel bekendheid in de functie die ik jarenlang in de internationale onderzoekwereld bekleed heb. Wellicht dat dit gaat veranderen nu ik wat prominenter aanwezig ben in de golfbranche en mijn eigen bedrijf gestart ben. 
Wat is iGolf en wat kun je bij deze organisatie? iGolf is dé golf community van Nederland, of je nu vrije golfer bent, of lid van een vereniging. Met iGolf blijf je altijd flexibel én speel je voordelig op meer dan 20 leuke golfbanen. Lekker een rondje spelen met je vrienden, collega's of familie. Of meedoen aan vele leuke activiteiten, zoals The Race to Alicante, de iGolf ECLECTIC of de iGolf MIX competitie. Het kan allemaal bij iGolf (www.igolf.nl). 
De ECLECTIC challenge, hoe is dat ontstaan? Binnen veel vriendenclubjes wordt elk seizoen een soort van eclectic score bijgehouden. Anderhalf jaar geleden heb ik het idee gehad om daar een landelijk concept van te maken. Nadat ik dat uitgewerkt had heb ik contact gezocht met iGolf. Zes jaar geleden heb ik samen met mijn golfmaatje Sjaak de iGolf Race to Portugal gewonnen en sindsdien heb ik altijd contact gehouden met deze leuke golf community. Zij waren enthousiast over het concept wat nu één van de vaste speelmogelijkheden binnen iGolf geworden is. Je speelt het op je eigen baan, tijdens je reguliere golfrondje en het onthoudt je beste score per hole. Ofwel, werken aan jouw ideale scorekaart! Je speelt al mee voor 18 euro per seizoen en je kunt elk moment instappen (meer info op www.igolfeclectic.nl).
Bereiken van golfers voor iGolf ECLECTIC challenge, hoe gaat dat in zijn werk? Aan het begin van het seizoen worden alle golfbanen en verenigingen aangeschreven en wordt er extra aandacht aan besteed bij de andere iGolf activiteiten. Maar de beste reclame is toch wel de mond op mondreclame van spelers die de afgelopen 2 seizoenen hebben deelgenomen. Er wordt al op meer dan 40 golfbanen deelgenomen. Het is nu zaak om meer deelnemers per golfbaan deel te laten nemen. Dat is ook leuker voor het onderlinge ‘competitie-element’ tussen golfvrienden en clubleden. 
Hoe ben je de coronacrisis doorgekomen? Eigenlijk best goed, ik heb met name veel tijd kunnen besteden aan mijn studie, het opstarten van mijn eigen bedrijf en de diverse werkzaamheden voor iGolf. 
Met veel nieuwe golfers wordt het niveau op de baan niet beter, hoe zie jij dat? In de coronatijd kon je niet veel sporten beoefenen, golf daarentegen wel en dat heeft positief bijgedragen tot het aantal mensen dat is gaan golfen. Dat betekent dus extra drukte in de baan met beginnende golfers. Dat kan soms tot irritatie leiden, maar over het algemeen moeten we blij zijn met deze revival van de golfsport en zijn de meesten van ons niet zo moeten beginnen? 
Ben je maatschappelijk ook actief? Ik vind het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn. Ik ben 4 jaar kookvrijwilliger op een Hospice geweest en op dit moment ben ik vrijwilliger bij de landelijke stichting “Met je hart”. Een fantastische stichting met als missie om kwetsbare ouderen met elkaar verbinden. Maandelijks organiseer ik een “Stamtafel” bij golfcentrum Dongen waarbij ca. 12 alleenstaande ouderen aanschuiven voor een gezellige middag waarbij veel gepraat wordt, een spelletje gedaan wordt en zelfs tegen een balletje geslagen wordt. Een dag waar iedereen elke keer weer naar uitkijkt. 
Met social media ben je overal in de wereld bereikbaar, gebruik jij of jullie het ook om nieuwe golfers aan te trekken? De iGolf ECLECTIC Challenge heeft een eigen website en een eigen Facebook-groep en dat geldt eigenlijk voor alle iGolf activiteiten. Het is één van de manieren om de Nederlandse golfers attent te maken op alle golfactiviteiten die het hele seizoen georganiseerd worden. 
Zijn er nog plannen voor de toekomst? Uiteraard! Met betrekking tot golf ben ik bezig om nog meer bekendheid en deelname te creëren voor de iGolf MIX competitie (de vroegere NoBra) en de iGolf ECLECTIC Challenge. En ik ben volop bezig om me als Meso-Voedings-Coach te vestigen en daarmee mensen te helpen in hun zoektocht naar een gezonder leef- en met name voedingspatroon. 
Ben je tevreden of trots met je spiegelbeeld? Ik ben zeker tevreden met mijn spiegelbeeld. Het is een tijd met veel veranderingen in mijn persoonlijke levenssituatie, maar ik zie de toekomst met erg veel positiviteit tegemoet.

Search