Ries kijkt dubbel in de spiegel met Ewoud Gebraad en Leo van Bennekom, de Godfathers van Golfbaan Catharinenburg in Melissant

Kort af 

Wie:           Ewoud Gebraad geboren 27 juli 1951 in Battenoord (Goeree Overflakkee) 
                  Leo van Bennekom geboren 17 maart 1958 in Schiedam 

Opleiding: Ewoud: Handelsavondschool
                   Leo: Golfopleiding bij US GTF Port St Lucie
Loopbaan: Ewoud: Gewerkt bij groothandel in elektronische apparatuur en op de baan actief sinds 1999
                    Leo: Gewerkt in de ICT  branche al ruim 20 jaar bij de baan als golfpro en troubleshooter.
Privé:         Ewoud: Getrouwd met Jacqueline, 3 kinderen en vijf kleinkinderen
                   Leo: Getrouwd met Margreet en samen hebben zij 7 kinderen en 8 kleinkinderen
Woonplaats: Ewoud in  Melissant en  Leo in Rockanje

Wat zien jullie als je in de spiegel kijkt:
Ewoud: Een heel blij mens die dankbaar is en fijn samenwerkt met het team van Catharinenburg.
Leo: Een blij en gelukkig mens die een waanzinnige passie heeft voor golf. Dat straal ik ook uit.
Jullie zijn bijna dagelijks op de baan te vinden, een twee eenheid inmiddels!
Jazeker een twee eenheid maar dan uitsluitend in golf. De samenwerking loopt prima en vullen elkaar goed aan. 
Een tijdje terug zijn jullie begonnen met filmpjes te maken op Catharinenburg, hoe is dat zo gekomen?? Vloggen?
In de coronatijd was het erg stil op de baan, om de leden en gasten toch te informeren ontstond het idee om iets over de baan te vertellen. We zijn begonnen met een bespreking van alle 18 holes. Nu zijn er nog voldoende onderwerpen om hier mee door te gaan. Er is inmiddels een groot aantal golfers die de vlogs zijn gaan volgen.
Allebei al heel lang actief bij Catharinenburg, gewoon doorgaan of iets anders?
Voorlopig blijven wij actief, er hebben inmiddels baanveranderingen plaats gevonden, we kijken of de baan nog beter is te faciliteren. We maken plaats voor stageplekken Het creëren van een veilige situatie tijdens corona was prioriteit nummer 1.
Hoe zijn jullie de coronacrisis doorgekomen? Vooral het regelen en handhaven van de corona maatregelingen waren activiteiten die elke dag op ons afkwamen. Met veel hulp van leden en vrijwilligers is dat aardig gelukt.
Leo is ooit begonnen met de Golf Fun Factor, wat is dat precies? Alle ontwikkelingen aangaande golf zitten in de Golf Fun Factor. Technische aspecten en vooral ook mentaal gerichte acties om de golfers beter te maken. Ook groepstrainingen behoren bij dit proces.
Veel golfers buiten de regio hebben het over Roxenisse i.p.v. Catharinenburg, toch wel verwarrend?
Helemaal mee eens, het is wel verwarrend, eind 2021 zal de clubnaam Roxenisse worden veranderd in Golfclub Catharinenburg.
De samenwerking met de golfclub Roxenisse, hoe werkt dat?
Samenwerken is een langzaam proces, eigen belang opzijzetten en een eenduidig beleid wordt iedereen beter van.
Leo heeft een kijk op het leven < Een leven lang ontdekken en leren >>
Je bent nooit klaar met leren is het credo zegt Leo. Dat gaat ook nooit over.
Met veel nieuwe golfers wordt het niveau op de baan niet beter, hoe zien jullie dat?
Ewoud geeft aan dat elke beginnende golfer een kans moet krijgen om het spel te leren. Bij Catharinenburg is een par 3 baan waar je uitstekend kan oefenen voor het korte spel. Leo merkt op dat hij bij elke les golfers op de hoogte brengt van de etiquette en niemand onvoorbereid de baan oploopt.
Zijn jullie maatschappelijk ook actief? Ewoud doet nog iets binnen het bestuur van de watersportvereniging. Leo geeft golf clinics voor goede doelen.
Met sociale media ben je overal in de wereld bereikbaar, gebruik jij of jullie het ook om nieuwe golfers aan te trekken?
Sociale media zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij, Facebook en Instagram evenals Twitter wordt ingezet om de leden te informeren en ook zeker om nieuwe golfers aan te trekken. Wat niet wegneemt is dat leden zich ook in fysiek contact kunnen vinden. Een op een gesprekken maakt de band met leden goed werkbaar. 
Zijn er nog plannen voor de toekomst? Leo zegt veel plannen te hebben bij Catharinenburg samen met Ewoud de baan verder aanpassen en mogelijk verbeteren. Hole 1 is afgelopen zomer aangepakt en is nu vriendelijker te bespelen.
Jullie beiden zijn Catharinenburg, de Godfathers van de baan en club? 
Ons werk bij de club zit in ons bloed, als je thuis gaat zitten creëer je alleen maar zitvlees. In vrijheid werken en plannen ontwikkelen is ons ding..
Wat nog meer te melden? Leo en Ewoud willen graag het jeugdgolf bij Catharinenburg op een hoger plan brengen, nu is al op de zondagmiddag een groep aanwezig om gebruik te maken van de jeugdtrainingen. 
Zijn jullie tevreden of trots met je spiegelbeeld? 
Ewoud is zeer tevreden zowel privé als op de baan, zit lekker in zijn vel na onlangs een vervelende bacterie te hebben opgelopen.
Leo kijkt naar de stip aan de horizon, is blij met zijn werk en zijn naasten. Er is nog een lange weg te gaan om alle golfers op een aanvaardbaar niveau te krijgen waarbij hij uiterst positief is gestemd. 

Search