WGTF NL introduceert baanbrekend Goede Doelen concept

‘De Brotherhood Cup wordt echt een hit’

De WGTF of The Netherlands staat bekend als een solide opleidingsinstituut voor golfleraren. Maar de organisatie doet meer. Het organiseert ook clinics, seminars en wedstrijden. In 2022 gaat de organisatie ten behoeve van de Stichting Spieren voor Spieren nog een stap verder met het optuigen van een voor Nederlandse begrippen uniek evenement: De Brotherhood Cup. De Nederlandse Golfkrant sprak met de WGTF en raakte enthousiast.

Door: Kees Jan Stel.

Lina Tsatsouro

We hebben op Golfpark de Star in Leidschendam afgesproken met Lina Tsatsouro, projectleider bij de WGTF en in die functie verantwoordelijk voor de lancering van het Brotherhood Cup concept.

Wat moeten we ons voorstellen bij de Brotherhood Cup?

Tsatsouro: De Brotherhood Cup is een verzamelnaam voor een keur aan activiteiten en events die we vanuit de WGTF organiseren. In dit geval gaat het om een uniek vierdaags evenement gericht op het inzamelen van geld voor de Stichting Spieren voor Spieren. Voor alle duidelijkheid, er zijn in Nederland 20 duizend kinderen met een spierziekte. Met sportieve acties en evenementen probeert de stichting zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek, behandeling en innovatie. De Brotherhood Cup sluit hier dus naadloos op aan.

Wat staat er tijdens deze vier dagen allemaal op het programma?

Tsatsouro: In het kort, veel! Het evenement duurt in totaal vier dagen. Het wordt gehouden van donderdag 22 tot en met zondag 25 september volgend jaar. De basis van het evenement is dat we in deze vier dagen aan meer dan 1100 mensen golflessen gaan geven. Daarnaast zijn er pro-ams, een gala avond, een golfveiling en als klap op de vuurpijl zullen diverse bekende Nederlanders acte de presence geven. Nee, welke dat zijn verklap ik nog niet!

Lesgeven aan 1100 (!) mensen?

Tsatsouro: Ja, dat klinkt misschien raar, maar het gaat echt gebeuren. We hebben inmiddels al meer dan 400 aanmeldingen dus we verwachten dat we de 1100 makkelijk gaan halen. En waarom niet, deelnemers krijgen gratis golflessen. Althans, bijna gratis, want we verwachten uiteraard van de deelnemers wél dat ze een kleine, of beter een grote, bijdrage voor het goede doel willen geven. We hopen dat ook zoveel mogelijk golfleraren zich aansluiten want aan het lesgeven gaan we ook de verkiezing koppelen van de Golfleraar van het Jaar!

Is dit evenement niet een enorme logistieke operatie?

Tsatsouro: Dat mag je wel zeggen, maar we weten waar we aan beginnen, we organiseren al reizen, clinics, events, grote en kleine HCP 54 cursussen en nog veel meer dus dit event kun je wel aan ons overlaten. En laten we niet vergeten dat we dit natuurlijk niet alleen als WGTF doen, we krijgen hulp van veel vrijwilligers, partners en uiteraard vele WGTF leden.

Waar gaat zich dit allemaal afspelen?
Golfpark de Star

Tsatsouro: Het grootste deel van het programma zal zich gaan afspelen hier, op Golfpark de Star in Leidschendam. Hier hebben vanaf maart 2022 een nieuw clubhuis en volledig vernieuwde trainingsfaciliteiten. Maar voor de pro-am zullen we ook uitwijken naar andere banen. Maar daarover zijn we nog in overleg.

Waar komt het idee vandaan?

Tsatsouro: De Brotherhood Cup is ons eigen idee, maar in Amerika zijn golf en charity (goede doelen red.) nauw met elkaar verbonden. Ieder toernooi heeft daar wel een goed doel en er wordt heel veel gedaan voor lokale communities. Omdat de WGTF een van oorsprong Amerikaanse organisatie is lag een dergelijk event voor de hand. Tel daarbij op onze goede contacten met de Stichting Spieren voor Spieren en het idee was snel geboren.

Wie kunnen er allemaal les krijgen?

Tsatsouro: Iedereen! We hebben al eerder een deel van het concept via de ANWB Kampioen kenbaar gemaakt en daar hebben we enorm veel positieve reacties op gekregen. De komende maanden zullen we uiteraard nog veel meer gaan communiceren over dit unieke evenement. En dus ook hoe iedereen daar een bijdrage aan kan leveren. Geloof me, de Brotherhood Cup gaat echt een grote hit worden!

Search