- Golfkrant
- Hits: 718
Horeca op de golfbaan Wim Wamelink in gesprek met Hoofd Horeca Golfbaan Sluispolder
Rijdend naar Alkmaar, naar Golfbaan Sluispolder voor dit interview met Marina, gaan mijn gedachten terug naar vroeger, toen ik zelf nog in Alkmaar (Koedijk) woonde en werkte. Gedachten over de heerlijke tijd die ik daar heb beleefd want Alkmaar, met de kustdorpen Egmond en Bergen, is een fijne plek. Zou ik daar nog iets van terug zien? Maar toen ik mij realiseerde dat het in 1982 was dat Sluispolder werd aangelegd kwam ik tot bezinning. Hop, aan het werk……
Mijn afspraak is met Marina Houtenbos, hoofd horeca op dit uitgebreide golfcomplex, fraai gelegen met een opvallend puntig gebouwd clubhuis en de baan opgaand in het platte landschap met weidse uitzichten. Het is mooi weer en bij het parkeren valt al op dat het lekker druk bezet is. Als voormalig horecaman, met een carrière als hotelier in Nunspeet, ben ik nog altijd gevoelig voor sfeer en gastvrijheid. En daar werd ik direct mee overvallen bij het binnenlopen in het clubhuis. Meteen een vrolijk welkom van de bediening en zo zat ik al snel met een koffie op het terras waar telkens flights golfers langs liepen voor het keerpunt. Even zo vaak werd Marina gedag gezegd en was er jaloers commentaar op de whiskyflessen op tafel voor de proeverij die ze zou moeten ondergaan. En dat nog voor lunchtijd.