Ries kijkt in de spiegel met Jelle Paauw Clubmanager bij De Drentsche Golf & Country Club

Kort af

Wie: Jelle Paauw
Opleiding: Sportmanagement
Loopbaan: Direct na afronden opleiding in dienst bij Drentsche Golf & Country Club, inmiddels alweer ruim 16 jaar geleden. (Mijn scriptie was Businessplan voor de club)
Privé: getrouwd met Gerdi en vader van zoon Pim (3,5 jaar), wonend in Zwolle
Veel ballonnen in de lucht 

 

Wat zie je als je in de spiegel kijkt:
Een opgewekte, energieke en enthousiaste man van 38 jaar.

Ben je al vroeg met de golfsport in aanraking gekomen; Eigenlijk niet, pas in mijn 3e studiejaar kwam ik voor het eerst in aanraking met de Golfsport. Tijdens een bedrijfsbezoek aan BurgGolf Wijchen sloeg ik mijn eerste bal, daarna is het wel hard gegaan trouwens! 

Als alumnus (oud afgestudeerde) in de sportkunde heeft je veel gebracht vertel eens?
De zakelijke kant van sport heeft mij altijd aangesproken. Tijdens mijn studie al op veel mooie plaatsen in Europa geweest en veel indrukken opgedaan over hoe sport en zakendoen her en der georganiseerd is. Tijdens mijn werk als golfbaanmanager heeft dit een prachtige verdieping maar ook verbreding gekregen.   

Studententijd in Groningen, zeker veel lol gehad of was het serieus?
Heb je even? Zeer zeker een mooie tijd gehad met veel lol! Ik had een mooi weekprogramma, vooral s’avonds. Maar rondom tentamens wel atlijd even serieus, uiteindelijk geen jaar langer over de studie gedaan dus het nuttige en het aangename goed gecombineerd zeg maar. 

Buiten golf doe je ook aan hardlopen, wielrennen en fitness, ook nog een drukke baan veel ballen in de lucht, hoe doe je dat met je thuissituatie?
Dat is wel even afstemmen soms, temeer ook omdat mijn vrouw ook heel sportief is. Elkaar de ruimte geven is de sleutel. Waarbij mijn vrouw overigens de credits verdient voor de thuissituatie in combinatie met een full-time baan.

Een uitspraak van jou is dat je meer geeft om mensen dan machines, hoe bedoel je?
Haha je hebt huiswerk gedaan Ries! Dat was in een interview in de greenkeeper, tijd geleden. In het baanonderhoud zijn machines zeker belangrijk en onmisbaar. Ik word echter blij van mensen zien en met mensen spreken. Als ik na mijn werkdag naar huis rijdt en ik ben blij van alle mensen die ik gesproken en gezien heb, is mijn dag goed. Dat heb ik niet met machines, hoe mooi ik ze ook soms kan vinden. 

Je blijven ontwikkelen op allerlei gebied is je doelstelling, is dat allemaal te behappen?
Alles te gelijk is soms wat veel en dat loopt wel eens over, dan is het pas op de plaats en keuzes maken. Uiteindelijk heb ik dit wel nodig om voldoening te halen uit wat ik doe. Gaat prima.  

Veel golfbanen staan onder druk, jij met je team komt telkens met iets nieuws, hoe doe je dat?
Goed opletten wat er in de markt gebeurt intern met elkaar sparren over kansen en uitdagingen. En als we ervoor gaan, dan ook echt ervoor gaan. Ook verder kijken dan alleen de Nederlandse golfmarkt. 

De rol van gastheer is op je lijf geschreven, van huis uit meegekregen?
Ja, heb ik echt van huis uit mee gekregen, vooral van mijn moeder. Die wil het ook altijd iedereen op zijn/ haar gemak stellen en goed verzorgen.

Je droom is of was om ooit eigenaar van een golfbaan te worden, staat dat nog overeind?
Als er een mogelijkheid voorbijkomt dan zal ik deze zeker niet meteen afslaan, maar de golfwereld verandert ook dus wel een goede afweging maken.

Speel je nog regelmatig golf, wat is nu je handicap?
1
0x per jaar is ook regelmatig toch?? Mijn handicap is momenteel 15,6 

Je komt zelfverzekerd over, lijkt vanzelfsprekend of niet?
Doorgaans ben ik dat ook wel. En op de momenten dat dit niet zo is lijkt t misschien zo ;-) 

Je bent ook bestuurslid van de Nederlandse vereniging van golfbanen (NVG) leuk werk??
Jazeker, ook dit brengt me erg veel. Zoals contacten, ontwikkeling, inspiratie en veel plezier. Golftoerisme zit in mijn portefeuille en daar kunnen we nog veel winnen voor de golfmarkt, leuke uitdaging!

Is er op termijn nog ruimte om samen met je broers Jort en Hidde iets in golf te doen?
Die kans wordt wel wat kleiner. Jort is inmiddels ZZP’er in het onderhouden van sportvelden en openbaar groen. En Hidde is uit de golfbranche gestapt en werkt nu bij de Jaarbeurs. Laten we het er maar op houden dat we nooit nooit zeggen. 

De golfwereld veranderd, waar blijft de jeugd, hoe zie jij dat?
Jeugd is zeker belangrijk, laat ze vooral kennismaken met golf. Toch geloof ik ook dat er voor heel veel jeugdgolfers een fase aanbreekt, waarin golf op de achtergrond komt. Daar raken we golfers dan kwijt., Maar ik geloof ook dat er veel daarvan weer op latere leeftijd (einde studie/ begin carriere) wel weer zullen herintreden.

 Heb je nog overige hobby's dan alleen sport?
Uiteraard breng ik het allerliefste tijd door met Pim en Gerdi, maar ook met familie en vrienden. Als gezin zijn we dol op Terschelling daar komen we regelmatig; deze maand gaan we ook weer een weekje, heerlijk! Kan ik weer even de bunkerslagen oefenen ;-) 

Ben je tevreden met je spiegelbeeld?
Jazeker. Ik ben wat afgevallen maar ben dik tevreden

Search