GASTVRIJ GOLFEN OP DE BREUNINKHOF

Het kan! Golfen in maart zonder (regen)jack, begeleid door een waterig zonnetje. En dat alles op de negen holesbaan De Breuninkhof in Bussloo. Een niet al te moeilijke baan die prachtig en rustig is gesitueerd in een coulissenlandschap met veel berken. En met veel water!

De ontvangst is kenmerkend hartelijk in het lichte clubhuis, omringd door een fraai terras. Er kan “uiteraard” geluncht worden, er is een proshop, maar bovenal is er een vriendelijke stemming. Ook onbekenden worden gegroet alsof ze er al jaren komen. De service is persoonlijk en goed: hier is het goed en sportief toeven. 

De golfbaan heeft een NGF-A-status en wordt getypeerd door park-, weide- en bosholes die afgewisseld worden door talloze waterpartijen. Goede baankennis is alleen al daarom vereist om je handicap hier te lopen.  Opvallend zijn ook de fors uitgevallen greens die hier en daar wel wat onderhoud behoefden – maar dat kan ook aan de weersomstandigheden hebben gelegen: maart was dit jaar behoorlijk “vochtig” en dat was ook te merken aan de zompige fairways waardoor het spelen relatief zwaar werd.

Zoals gezegd is deze baan niet overal even spannend. En dat betekent dat je daar als “gemiddelde golfer” prettig ontspannen kan spelen. Dat is ook wat waard. De afstanden zijn overbrugbaar, de bewegwijzering is dik in orde en er zijn enkele verrassende holes, zoals hole 3 (par 4) met een verradelijke bunker en waterhindernis die de green bewaken.  Hole 5 (par 5) kent een smalle fairway omzoomd door bomen met een listige dogleg naar de green. Ook hole 7 (par 4) heeft een green die door een waterpartij en twee bunkers moeizaam bereikbaar is. Hole 9 kent ook een mooi slot met een waterpartij rondom de green, vlak voor het terras van het clubhuis. Bij de tweede ronde (van negen holes) kom je min of meer dezelfde situaties tegen,  hoewel  de locaties van de tees voor de tweede ronde gelukkig nogal afwijken van die van de eerste ronde van negen holes. Daardoor lijken ze minder op elkaar. Die creatieve oplossing is ook echt nodig omdat de holes anders wel erg op elkaar zouden gaan lijken. Daardoor is de layout van de  baan toch interessant en hier en daar zelfs uitdagend te noemen. Er is bovendien bij het oorspronkelijke ontwerp van De Breuninkhof goed gebruikgemaakt van de landschappelijke functies, waardoor de baan perfect past bij de landelijke omgeving.

De Breuninkhof is – wat ons betreft – een uitstekende en betaalbare baan voor recreatieve golfers, die op een ontspannen wijze negen of achttien holes willen spelen. Wel graag wat extra ballen meenemen in verband met het vele (laterale) water. En na afloop een goed gesprek in of om het clubhuis met een drankje en een hapje.  Wat wil je nog meer? 

Golfclub De Breuninkhof is evestigd in Bussloo (tussen Deventer en Apeldoorn).
Adres: Busseloselaan 6, 7383 RP Bussloo (telefoon: 0571-261955;
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; www.debreuninkhof.nl).

Er zijn twee golfbanen: een negen holes par 3 baan (Groene lus) en een meer volwassen 18 holes baan (2 x 9), par 72 met een totale lengte van drie kilometer (heren) en 2600 meter (dames). Greenfees tijdens werkdagen  37,50 euro en in het weekeinde 42,50 euro.  

Search