Gewoon genieten bij de Kroonprins Vianen

Elke maand gaan Ries Rook, en twee gastspelers Hans Jue en Hans Delwel  op bezoek bij een wat mindere of bekende golfbaan om alle aspecten van de baan te beoordelen. 

In deze editie willen wij golfbaan De Kroonprins Vianen in de “Spotlight “zetten.
Gegevens;

Merwedekade 8

4131 NZ Vianen   

18 holes golfbaan

Par 3 

Oefenfaciliteiten; Drivingrange, puttinggreen

www.golfbaandekroonprins.nl  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Tel: 0347-345160

Juli 2012 zijn de voorbereidingen gestart om een volwaardige 18 holes aan te leggen in de gemeente Vianen. Op 1 juli 2016 is de eerste negen opengesteld gevolgd met de tweede negen in september 2018.Ontwerper van de baan Michiel van de Vaart van Jol Golfbaan design heeft een mooi stuk werk afgeleverd.

Relaxed en ontspannen ontvangst    

In het hooggelegen clubhuis restaurant werden wij ontvangen door directeur Anneke Kool en golfbaan manager Gerda Kool Staathof. Een prachtig uitzicht op de baan waarbij het enorme terras opvalt zijn wij in gesprek gegaan met de dames Alle bouwactiviteiten zijn afgerond, het parkeerterrein ligt erbij als een kartbaan,  een aantal oefengreens zijn bijna gereed voor gebruik, hetzelfde geldt voor de eveneens bijzonder fraaie PAR-3 baan die op het punt van openen staat. De afgelopen jaren van voorbereiding en uitvoering van de locatie zijn omgevlogen. Met de ervaring van golfbaan Wilnis waarbij de directie ook actief is is de eerste stap naar een nieuwe golfbaan al makkelijk gemaakt. In een tijd waarbij golfbanen onder druk staan is het toch een gedurfd project om na de crisis aan de slag te gaan. Anneke verteld dat de organisatie en de exploratie van de baan allemaal in een eigen BV  is ondergebracht. Korte lijnen binnen de organisatie werkt uitstekend. De website is  overzichtelijk, en ook net vernieuwd, je boekt hier heel eenvoudig een arrangement op dit prachtige complex wat zo centraal in ons land ligt.  Gerda geeft aan dat de baan een open karakter heeft, elke golfer is welkom en dat de laagdrempeligheid hoog is.

Iedereen moet zich thuis voelen op de baan waarbij men wars is van status.

De baan is zo ontworpen dat zowel de beginnende de golfer maar ook de echte crack volop uitdaging heeft. De baan is niet te lang en voorzien van grote greens wat er voor zorgt dat het voor veel spelers mogelijk is om in regulation de green aan te spelen waarbij het dan door de sterk geonduleerde greens alsnog een uitdaging is om er met par af te komen.           

Golfclub De Lingewaelsche

Sinds 1 juni 2016 is de Lingewaelsche die oorspronkelijk op een negen holes speelde in Spijk (nu de Dutch)  de golfclub op golfbaan De Kroonprins Vianen. De vereniging met inmiddels 430 leden is een vriendelijke, gezellige en vooral een no- nonsens club met een open karakter. Samenwerking met de baan en de directe is prioriteit nummer 1 waarbij de balans evenredig is verdeeld. Bij een gezamenlijk beleid kunnen beide partijen goed functioneren,

Bij een heldere en duidelijke verdeling van de beschikbare speeltijd komt iedereen zoveel mogelijk tot zijn recht en doen de samenwerking goed verlopen. Hoewel de club een flink aantal senioren telt zoals bij vrijwel elke baan in het land wordt de jeugd niet vergeten. Met vier golfpro s wordt een duidelijk signaal afgegeven om de jeugd te binden en vast te houden.

Verder uitbouwen bekendheid van de baan   

Anneke en Gerda geven aan dat er nog veel moet gebeuren bij de Kroonprins, het moet allemaal nog worden ingeslepen, men is al aardig op weg met de organisatie waarbij eenieder zijn rol vervult. Arrangementen zijn nu al beschikbaar, later wordt er ook nog gekeken of samenwerking met hotels voor overnachtingen mogelijk is.

Een businessclub is ook al actief met nu al zo’n 80 leden. Een mooie start die verder zal worden uit gebouwd. Er is ook een golfshop aanwezig, waar u een ruime keuze aan kleding en golfartikelen vindt  Het restaurant is niet uitsluitend voor golfers bedoeld, ook fietsers, wandelaars en andere passanten zijn van harte welkom. Ook zijn er Marshals in de baan aanwezig die toezicht houden op de golfers en vooral als gastheer/ vrouw optreden. Tot slot de vraag aan beide dames waarom een bezoek aan de Kroonprins interessant is geven zij unaniem antwoord.

Een gezellige dag, genieten van de entourage en vooral gebruik maken van alle voorzieningen die bij de Kroonprins voorhanden zijn. 

Beoordeling 

 • De route naar de baan is soepel te vinden, ongemerkt ben je er al.
 • Het parkeerterrein is ruim opgezet. Voldoende plaatsen beschikbaar.    
 • De baan is uiteraard nog niet volgroeid, een open baan waarbij opvalt de ruime fairways. Doorstroming in de baan gaat vanzelf. Waterpartijen zijn er maar niet direct in het spel.
 • De route naar de volgende hole is netjes aangegeven en een hole voorbijlopen zal niet snel geburen   
 • Ontvangst is zeer warm, geef je een gevoel dat eenieder welkom is. Gastvrijheid is een vanzelfsprekend.
 • Het restaurant ademt rust uit, zowel de lunch als het diner was van uitstekende kwaliteit
 • De bediening was adequaat en snel, zeer beleefd en gastvrij.
 • Een terras waarbij je bijna verdwaald, lekker groot en ruim.
 • Sanitair en kleedkamers zijn ruim opgezet en helemaal van deze tijd.
 • De drivingrange is prima toegankelijk en ruim voldoende
 • Onze beleving van de dag smaakt naar meer, een geweldige baan en overige voorzieningen die helemaal klaar is voor de verwende golfer.     

De onderstaande onderdelen zijn beoordeeld

Onderdelen                           Hans D           Hans J            Ries                Gemiddeld

Bereikbaarheid                       7.5                   8.2                   8                      7.9

De baan                                 8                      8.3                   8.5                   8.2

Route naar holes                    8.5                   8.5                   8.5                   8.5

Parkeergelegenheid               9                      9                      9                      9

Ontvangst/ Gastvrijheid         9                      9.2                   9                      9

Restaurant                             9                      9.2                   8.8                   9

Bediening restaurant              9                      9                      9                      9

Terras                                     10                    10                    10                    10

Sanitair en kleedkamers        10                    10                    10                    10

Drivingrange/ overige             9                      8.4                   8.5                   8.6

Search