Bekend Nederland golft € 15.000 bijeen voor Health Promoters

Maar liefst 26 BN’ers verlenen hun steun aan de Health Promoters, een organisatie die in Zuid-Afrikaanse townships mensen wijst op het belang van goede hygiëne om potentieel dodelijke besmettelijke ziekten te voorkomen. Op de golfbaan  GC Kleiburg in Brielle, die belangeloos de baan beschikbaar stelde, brachten zij ruim  € 15.000 euro bijeen voor het goede doel. 

Onder die bekende Nederlanders c.q. golfers waren Willeke van Ammelrooy, Marco Bakker, Ramon Beuk, Koert-Jan de Bruijn, Olga Commandeur, Nelli Cooman, Willem van Hanegem, Willy van de Kerkhof, Tom Okker, Reim Reimers, Ernst Daniël Smid, Betty Stöve en Klaas Wilting. Een bont gezelschap dat twee zaken gemeen heeft: ze houden van golf én van de Health Promoters. Ondernemingen en organisaties konden voor deze golfdag een ‘flight’ kopen voor vier personen. De netto-opbrengst – ruim 15.000 euro - van de flights ging naar de Health Promoters.

 

Actrice Willeke van Ammelrooy had de eer de eerste afslag te mogen doen. Daarna togen maar liefst 26 flights de baan in om hun vaardigheden te tonen. Complete missers werden afgewisseld met prachtige slagen. Als winnaar kwam uit de bus het team van J. de Jonge Flowsystems, met bariton Marco Bakker als BN’er, gevolgd door Star 1 (met Ellen Nagtzaam) en Hugo Lens Optiek (met Tom Okker). 

De belangrijkste ‘target’ was echter niet de hole, maar geld bijeenbrengen voor het goede doel. De werkelijke winnaar van het toernooi was dan ook Health Promotion South Africa Trust (www.healthpromoters.co.za), dat op deze manier geld bijeenbracht voor het goede doel in Zuid-Afrika en nu weer honderden Health Promoters kan opleiden. Het was de derde keer dat dit feestelijke golfevent plaatsvond. De organisatie was in handen van golfclub Kleiburg en de Vrienden van de Health Promoters. De alom aanwezige en immer van enthousiasme bruisende Harold Robles was enthousiast over de dag die zeker een vervolg zal krijgen. “Dit smaakt naar meer. Op naar de vierde editie”.     

Health Promotion South Africa Trust is een non-profitorganisatie die in de townships van zuidelijk Afrika voorlichting en training geeft op het gebied van hygiëne, gezondheid en het voorkomen van ziekten. Nog altijd komen elk jaar duizenden mensen om, vooral kinderen, als gevolg van gebrekkige kennis over hygiëne. Het sterftecijfer kan drastisch omlaag door goede educatie over hygiëne en gezondheid. 

Patrick de Leede (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Robbert Coops (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Search