VAN GOLFBAL NAAR BITTERBAL

Wat bij toeval door een hernia begon is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. Leuk toch?!

Mijn naam is Laurens Paardekooper en ik ben 28 jaar PGA teaching professional, of zoals ik zelf altijd zeg; golfleraar. Als stagiair op golfbaan Spaarnwoude leerde ik bij Ad Wessels de kneepjes van het vak en begon na mijn opleiding als zelfstandige te werken. Ik vind lesgeven hartstikke leuk, maar hou ook van ondernemen. Hierdoor ben ik ook mede-eigenaar van golfschool Omnigolf op de Hooge Rotterdamsche en Golfschool Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel geweest.

Drie jaar geleden ben ik een ander bedrijf gestart in kroketten en bitterballen! Klinkt waarschijnlijk een beetje vreemd, maar dit is bij toeval tijdens een golfreis ontstaan.

Mijn moeder maakte altijd bitterballen voor feesten en partijen en iedereen was er gek op! Bitterballen traditiegetrouw gemaakt volgens een lang bewaard familierecept, wat mijn moeder had geleerd van haar eigen moeder, mijn oma dus! Een aantal jaar geleden kreeg ik tijdens een feest in de tuin spontaan het idee:

"Als wij deze bitterballen zo lekker vinden, dan moet iedereen dit toch lekker vinden?"

Vanwege de drukte met de golfschool had ik gewoonweg niet de tijd om hier vervolgens wat mee te gaan doen, maar het bleef altijd wel in m'n achterhoofd zitten.Totdat ik tijdens een golfreis een hernia kreeg. Ik kon niks meer en zat vervolgens een aantal maanden thuis.

Het was december en de Kerstdagen kwamen eraan. Ik besloot om voor een slager in mijn woonplaats ragout te maken. Dit was een groot succes en binnen twee dagen verkochtten wij 300 potjes ragout. De mensen bleven maar vragen!

Al snel daarna stond ik elk weekend in de keuken voor vrienden en kennissen  bitterballen te maken. Le Bitterbal en Le Kroket waren geboren! De vraag bleef maar groeien en niet veel later liet ik de lokale horeca kennismaken met de bitterballen. De reacties waren overweldigend en al snel had ik klanten waar ik wekelijks aan mocht leveren!

Steeds meer horecagelegenheden willen Le Kroket en Le Bitterbal in hun assortiment en inmiddels lever ik aan meer dan 125 horecazaken.

De bouillon is de basis van de unieke, onderscheidende smaak. In grote ketels met zuiver water, veel verse groente en een 'speciale' kruidenmelange worden alle ingrediënten gegaard. Vervolgens wordt met tarwebloem, boter, ui en de bouillon de roux gemaakt en alle overige ingrediënten toegevoegd. Uiteindelijk worden van deze salpicon de kroketten of bitterballen gerold, waarna het wordt omhuld met een dun laagje eiwit en paneer.

Wij doen geen consessies aan kwaliteit! De kroketten en bitterballen worden nog  op dezelfde wijze als vroeger gemaakt en zelfs handmatig verpakt. Eerlijk, puur en ambachtelijk dat proef je en dat zie je. Ondernemers zoeken nog steeds naar een goede, ambachtelijke kroketten en bitterballen, maar willen de gasten ook iets betaalbaars bieden. Wij leveren A-merkkwaliteit tegen een zeer scherpe prijs.

Als je bij LeKroket.nl bestelt, dan bestel je rechtstreeks bij ons. Er zijn dus geen  tussenhandelaren, die uiteraard ook iets mogen verdienen. Dit voordeel geven wij terug aan onze klanten. Onze kroketten en bitterballen worden rechtstreeks door Le Kroket bij je bezorgd. Voor 16.00 uur besteld, betekent de volgende dag in huis! Snel, simpel en altijd voor de beste prijs!

JA, ik wil proeven!

Le Kroket: Proeven met gasten en personeel? Vraag nu een gratis proefpakket  aan* www.lekroket.nl/contactformulier of bel 06 -290 64 924.

* Deze actie is alleen geldig voor eigenaren van een horecagelegenheid. De aanvrager mag niet eerder bij Lekroket.nl hebben besteld om deel te kunnen nemen aan deze actie. Maximaal 1 aanvraag per adres en e-mailadres.

Search