Pijn bij Kanker benefiet golfdag

Tekst Chris van de Vooren Foto’s Marco ter Beek en Arthur de Mie
Donderdag 7 oktober was een prachtig zonnige dag en is bij golfclub Almeerderhout de stichting Pijn bij Kanker benefiet golfdag gehouden.
De stichting is opgericht door de bekende zanger en Tv-presentator Ernst-Daniël Smid.
Veel bedrijven uit Almere die ingeschreven hadden wisten al dat er een pareltje in de polder lag en verschillende bedrijven uit de regio en ver hier buiten die dit niet wisten vergaapten zich aan de schoonheid van deze golfcourse! De greenkeepers hadden de baan in optimale conditie gebracht waardoor de complimenten niet van de lucht waren. De horeca van de club, Grand-Café ’t Hout heeft zich van hun smakelijkste kant gepresenteerd zodat iedereen goed gelaafd de dag door wandelde.

Ook verschillende cateraars presenteerde zich in de baan en zorgde voor diverse verrassingen. Sligro Almere, Wapen van Diemen en het nieuwe Almeerse restaurant Pier 39 Bar & Kitchen boden iets heerlijks te eten aan, Smit & Dorlas heeft hun spectaculaire truck Olletron meegenomen en presenteerde een smakelijke kop koffie of thee en hield wijnimporteur Vinivo uit Harderwijk een beknopte proeverij.

Daarnaast speelden een aantal bekenden mee, die wij o.a. van de TV en sport kennen, om het aanzien van de dag te verhogen.

Maar het ging er natuurlijk om veel geld voor deze mooie stichting op te halen en daarvoor was het maximale aantal deelnemers gesteld op 96 en die zijn allemaal gekomen!

Er kon een auto worden gewonnen die beschikbaar was gesteld door de nieuwe hoofdsponsor van GC Almeerderhout, Stern en de golfprofessional van de club Marcel Vollema heeft zich beschikbaar gesteld om met iedere flight te sparren wie dichter bij de pin kon slaan en zodoende kans zou maken op een mooie prijs.

Van deze challenges is goed gebruik gemaakt ten faveure van de opbrengst van de dag.

Er waren 4 flights die met Texas Scramble een netto score van 59 slagen wisten te bereiken. Dat waren

TKB uit Amsterdam. Golf4Charity uit Blaricum, de combinatie Sijtsma Noord Almere, Elektra 21 en Schipper accountants uit Terneuzen en de combinatie Rixax Verhuur en Almatra Management Services uit Almere.

Het avondprogramma bestond uit een geweldig diner, veiling en konden de gasten genieten van optredens door Professor Drabb, Gene Travis, Coosje Smid, Peter Douglas & Johnny Rosenberg, Ben Cramer, Laura Fygi en George Baker. Dit alles vakkundig en prettig gepresenteerd door Fadoua Alaoui van Famuse (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Allemaal topartiesten die gratis hebben meegewerkt! Het licht en geluid is professioneel verzorgd en gesponsord door audiovisueel bedrijf Bazelmans AV.

Deze hele dag is gesponsord van gratis 18 holes t/m fantastisch diner.

Te veel om op te noemen, maar de dank van de stichting en organisatie aan deze sponsoren is zeer groot!

Na de veiling waarin door veilingmeester Junior Zegger prachtige en bijzondere kavels werden weg gehamerd en waaraan ook De Nederlandse Golfkrant een bijdrage heeft geleverd, kon het eindbedrag worden uitgerekend.

Chris van de Vooren, die dit evenement grotendeels heeft georganiseerd, had de eer de cheque uit te reiken aan de voorzitter van de stichting Nick van Dasselaar. Hij onthulde naast het nieuwe logo van de stichting het bedrag van liefst € 61.458,00!

Een opbrengst boven alle verwachtingen waarmee de stichting veel mooi en helaas noodzakelijk werk kan blijven bekostigen.

In zijn dankwoord nam Nick symbolisch voor de gehele horeca de uitbaters Bas & Sjors mee alsmede symbolisch voor de hele vereniging de voorzitter van GC Almeerderhout, Bert Molenaar.

Bert hield een kort en gloedvolle speech om de stichting te complimenteren met deze dag waaraan GC Almeerderhout met veel eer heeft meegewerkt.

U kunt natuurlijk nog steeds de stichting steunen door een donatie over te maken en ieder bedrag is van harte welkom!

Dit kan op rekeningnummer NL47INGB0000654215 t.n.v. Stichting Pijn bij Kanker.

Wilt u ons op een andere manier steunen, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Search