Ries kijkt in de spiegel met Richard Beenackers, Directeur/ mede eigenaar Golfpark Princenbosch

Wie: Richard Beenackers geboren op 21 november 1977 in Breda  
Opleiding: 1997 -2001 Fontys Hogeschool Tilburg (Technische bedrijfskunde)
                   2001 -2005 Tilburg University (Beleid en organisatie)      
Loopbaan: KIN machinebouw in Rijen – vanaf 2006 directeur Golfpark Princenbosch
Privé: Getrouwd met Caroline - 2 kinderen dochter van 6 en zoontje van 2 ½ jaar.
Woonplaats: Bavel

 

Wat zie je als je in de spiegel kijkt? 
Een ondernemer met redelijke zorgen in deze coronatijd. Nu de versoepelingen optreden zie ik de toekomst weer zonnig in. 
Je bent mede-eigenaar van het Golfpark Princenbosch wat heb je hiervoor gedaan na je studie?
Voordat ik bij Princenbosch ging werken zat ik in de machinebouw. In 2006 ben ik in dienst gekomen bij mijn vader op Golfpark Princenbosch.
Het afgelopen jaar en nu nog met de coronacrisis een catastrofe, hoe gaat het nu binnen de organisatie?
Het is en blijft erg lastig, je moet creatief blijven denken en handelen. Gelukkig zijn er geen ontslagen gevallen en de compensatie van de regering is welkom. Er zijn heel veel trouwe golfers die blijven komen. Ik zie wel licht aan het eind van de tunnel.
Tijdens corona waren en zijn de golfbanen overvol, veel nieuwe golfers dienen zich aan, ook bij Princenbosch. 
Door alle maatregelen zijn greenfeespelers een tijd lang niet op Princenbosch geweest, nu trekt dat weer behoorlijk aan. Op beperkte tijden zijn greenfeespelers weer welkom. Nieuwe leden zijn massaal aangemeld, de golfclub heeft nu al ruim 1500 leden. In de afgelopen maanden zijn er ook veel 9 holes gelopen. Kennelijk wilde men er toch even uit zijn.  
Persoonlijke aandacht, service en focusen op langdurige relaties is de kracht van jullie bedrijf, hoe doe je dat? 
Vooralsnog hebben leden van de Golfclub altijd voorrang. Deze golfers zijn heel belangrijk en zorgen ook voor stabliteit binnen de organisatie.  
De samenwerking met de Golfclub is noodzakelijk voor beide partijen?  
Met voorzitter Andre Barendecht hebben wij regelmatig overleg. Andre is aan zijn 2e termijn begonnen en blijft onveranderd zijn inzet tonen. De samenwerking is dan ook prima te noemen.
Het restaurant is maanden gesloten geweest, afhaal mogelijkheden aanwezig bij Princenbosch?
We zijn creatief bezig en hebben complete maaltijden aangeboden voor onze leden. Na het golfen zijn flinke aantallen bestelllingen meegenomen. De afstand van de baan naar huis is redelijk te noemen. De afhaal service is wel een succes tot nu toe.   
Golf je ook regelmatig en wat is je hcp? De laatste tijd niet veel van gekomen, de competitie van de NGF is wederom afgelast. Alleen trainen op zijn tijd wel gedaan. In deze corona tijd zijn er wel andere prioriteiten. Mijn handicap is 0.2.   
Nu de economie wegzakt door de coronacrisis is het moeilijk om overeind te blijven, gaat dat lukken met het bedrijf?
Zeker weten gaan wij de crisis overleven. Van de sponsors heeft gelukkig niemand zijn contract opgezegd. Er is veel vertrouwen in de toekomst. De leden van de golfclub zijn ons trou gebelven, eem groot compliment waard.
Ben je maatschappelijk ook actief? Nee helemaal niet, met een zeer drukke baan en twee opgroeiende kinderen heb ik mijn handen vol.
Je staat bekend als een harde werker, hoe gaan ze daar “thuis” mee om? Mijn vrouw is niet anders gewend. Ik neem ruim de tijd voor mijn kinderen en als ik thuis ben kan ik mijn werk goed van mij afzetten. Er is toch wel meer dan alleen maar werken.  
Je komt zelfverzekerd over, lijkt dat vanzelfsprekend of niet? Door mijn werk ben ik wel zelfverzekerd, alleen niet altijd. Ik heb ook mijn mindere perioden.
Omdat ik goed ben ingevoerd in de golfwereld maak ik mij daar niet te druk over.   
Met social media ben je overal bereikbaar, ook Princenbosch doet daaraan mee?
Inderdaad zijn wij flink actief op sociale media, je moet wel mee met de tijd.  
Zijn er nog plannen voor de toekomst? De verlichte par 3 is kortgeleden in gebruik genomen. De drivingrange willen wij nog uitbreiden met leuke targets. Het buitenterras vernieuwen staat ook op het verlanglijstje   Vooral continu doorgaan met het proces om de baan en alles wat daarbij hoort op een goed niveau te houden.  
Jij oogt rustig en kalm, hoe doe je dat? Zo is mijn karakter. Ik ben geen flapuit en denk tweemaal na voor ik iets zeg. Een rustige kerel die zegt: “doe maar gewoon”.  Op die manier houd je het ook het langst vol. 
Ben je tevreden of trots met je spiegelbeeld? Innerlijk en uiterlijk ben ik helemaal tevreden. Ik sta redelijk goed in het leven, ben blij en trots met mijn bedrijf en met mijn thuissituatie.!  Wat wil je nog meer?

Interview februari 2021

 

 

Search