Ries kijkt in de spiegel met Abe Jan ter Beek Competitie coordinator NGF

Kort af

Wie:    Abe Jan ter Beek van 11 februari 1975 in Coevorden  
Opleiding: VWO Sociale Geografie (niet afgemaaktt)
Loopbaan: Sinds 2001 werkzaam bij de NGF
Privé: Samenwonend met mijn aanstaande Romy 
Woonplaats: Nieuwerkerk aan den IJssel 

 

Wat zie je als je in de spiegel kijkt: Lachend: Een (sterk) grijzende man die het goed naar zijn zin heeft.
Dit jaar al ruim 20 jaar in dienst bij de NGF, lange periode Vanaf het eerste moment voel ik mij erg prettig bij de NGF. Vanaf mijn start bij de NGF ben ik verantwoordelijk voor de complete landelijke clubcompetitie voor de NGF.
In 2020 en 2021 is de competie gecanceld door het Coronavirus, is er nu weer een kans in 2022? De afgelopen twee jaar was competitie spelen tijdens de pandemie onmogelijk, hoe graag wij dat ook gewild hadden. Maar als de zienswijze van de overheid enigszins versoepeld wordt zal de competitie in het voorjaar van 2022 doorgang vinden. Gelukkig maar! We gaan nog bekijken hoe de compettie eruit gaat zien.
Veelal als je je naam hoort zegt men Mister Competitie!!! Vind je dat geen bezwaar? Nee, hoor. Die zogenaamde bijnaam is als een geintje begonnen en bedacht door Gerard Louter en Chris Veldkamp, destijds waren zij redacteur en samenstellers van Golf Weekly. Enerzijds vind ik een dergelijke bijnaam nogal overdreven, maar anderzijds streelt het je ego natuurlijk wel. Weet je, ik doe gewoon mijn werk en dat is prima.
Hoe ben je de coronacrisis doorgekomen zowel prive en in je werk? Veel medewerkers werken door de crisis al ruim 2 jaar nagenoeg alleen maar thuis. De ene tussen de wasmanden en de andere aan de keukentafel werken is natuurlijk niet ideaal. Gelukkig zijn mijn vriendin en ik in de zomer van 2020 verhuisd en was er dus genoeg te klussen. Nu in het digitale tijdpek kun je goed je werk thuis doen, maar je mist natuurlijk wel je collega’s. Dus hopelijk kunnen wij snel weer meer naar kantoor. 
De NGF reageerde bij de opkomst van het corona virus zeer adequaat en direct handelen was het parool! Vanaf de eerste persconferentie ging dezelfde avond al een mail uit naar alle betrokkenen en werd men geïnformeerd over de corona regels bij de golfbanen. Uitsluitend op deze wijze communiceren werkt snel en daadkrachtig. Iedereen weet snel wat de nieuwe regels zijn. Deze ‘corona-updates’ worden tezamen met de NVG samengesteld en zo snel als mogelijk na elke persconferentie verstuurd. 
De competitie indeling doe je zeker met een team samen?  Het lijkt dat wij met een heel team de competitieindeling doen, echter doe ik dat alleen. Gelukkig wel met hulp van een softwaresysteem, dat scheelt. Een jaarlijks terugkerend item en grote uitdaging is om de ontvangstdagen goed gepland te krijgen. Veel golfclubs vragen namelijk om één of meerdere speeldagen niet te hoeven ontvangen, omdat zij geen ruimte hebben. 
De onlangs gehouden najaarscompetitie is wel een succes? Jazeker! De najaarscompetitie is een 18-holescompetie voor mixed teams, dus dames en heren kunnen tezamen een team vormen. Er zitten vier spelers in een team en in principe vier teams in een poule, waarbij je ook op je eigen baan speelt. Die vier teams spelen tegen elkaar. De spelers moeten een WHS handicap van 45,0 of lager hebben, maar verder zijn er geen eisen; iedereen van elke leeftijd mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, jong, oud, golfprofessional of beginner
Echt een goede en leuke competitie voor elke golfer en de interesse bljft groeien.
Bij de 36 holes competitie wordt elk jaar minder ingschreven, een trend in de golfwereld? Ja, je ziet duidelijk een verschuiving. Voor veel teams is 36 holes op een dag wel iets te veel van het goede, je bent een hele lange dag onderweg en dat kost veel tijd. De tijdfactor is ook een belangrijk punt dat men minder inschrijft. Je ziet dat veel van deze 36-holes teams zich nu inschrijven in de 27-holes competitie. Een trend die zich in het weekend afspeelt. Bij de Senioren, 50 jaar en ouder en spelend op donderdag en vrijdag, zien wij een verschuiving van de 27-holes naar de 18-holes competitie.
De NGF komt soms over als een starre organisatie ...... Ruim 20 jaar geleden was golf nog een elitesport, de organisatie NGF ging daarin mee. Het bereiken van de golfers en de golfcubs ging in die tijd erg stroef, nu in het digitale tijdperk zijn de ontwikkelingen uitermate positief. De NGF is nu een frisse open organisatie waarin de tijd wordt genomen voor iedere golfer. Ik ben ervan overtuigd dat onze bereikbaarheid zeer goed is.
Ben je maatschappelijk ook actief? Niet als je bedoelt met vrijwilligerswerk in de buurt. Maar door veel met mijn buren en in de wijk te praten, weet ik wel wat er op de hoek van de straat gebeurd. Misschien treed ik ooit nog eens in de voetsporen van mijn vader Relus ter Beek. Een ouderwetse PvdA’er die een lange tijd binen de landelijke politiek heeft gefunctioneerd en tevens ruim 13 jaar Commissaris van de Koningin in Drenthe is geweest. Ik zou dan echter wel eerder voor de gemeentelijke politiek kiezen. 
Je komt zelfverzekerd over, is dat vanzelfsprekend? Ik ben een mensen mens en ben zeker niet arrogant, soms ben ik ook wel eens onzeker maar in principe weet ik wat ik kan. 
Speel je zelf ook golf en heb je hcp? Vanaf mijn 10e jaar speel ik al golf, nu met een handicap van 8.3 mede dankzij het nieuwe WHS-systeem, dus wel iets omhoog gegaan. Door tijdgebrek speel ik te weinig, maar mijn vreindin en ik spelen bij gelegenheid op golfbaan Hitland bij ons in de achtertuin. 
Zijn er nog plannen voor de toekomst? Niet echt, ik ben een sportfanaat in hart en nieren. Vind werkelijk elke sport fantastisch. Daarnaast heb ik het goed naar mijn zijn op mijn werk en ben erg happy met mijn vriendin en voor de rest probeer ik gezond te leven en te genieten van alles wat op mijn pad komt.
Ben je tevreden of trots met je spiegelbeeld? Daar kan ik volmondig ja op zeggen, een periode daarvoor was het minder. Mijn vriendin heeft mij een andere wereld laten zien, dan die ik kende en dat bevalt mij uitstekend. Tevreden zijn is ook een kwaliteit.

 

 

Search